Czy wyobrażacie sobie Wielkanoc bez pysznych deserów? My też nie! Dlatego wybraliśmy dla Was kilka przepisów spośród świątecznych słodkości proponowanych przez Annę Starmach i Annę Lewandowską. Zobacz, jak zrobić paschę z bakaliami, sernik, babkę cytrynowo-pomarańczową, tiramisu, makowiec i mazurek daktylowo-czekoladowy.
Rzeżucha to dla wielu symbol świąt Wielkanocnych. Co zrobić, żeby zdążyć z jej wysianiem? Jak długo powinna rosnąć? Sprawdź, jak zdążyć z rzeżuchą przed świętami i co zrobić, jeśli zostało nam mało czasu.
Peklowanie służy do obróbki mięs. Dawniej służyło zabezpieczaniu go przed psuciem, dzisiaj wykorzystywane głównie ze względu na walory smakowe. Jak przygotować zalewę do peklowania mięs? Jak powinno się je peklować?
6 kwietnia we Włoszech i na świecie obchodzony jest Dzień Carbonary. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce przygotował pyszne dania z carbonarą. Sprawdź jego przepis na Spaghetti alla carbonara pistacjowa.
Matteo Brunetti to finalista 6. edycji MasterChefa oraz ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce. Z okazji Dnia Carbonary zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN swoje wariacje na temat tego dania. Sprawdź przepis na risotto alla carbonara.
Carbonara to jedna z najbardziej lubianych włoskich potraw. W Dzień Carbonary w kuchni Dzień Dobry TVN gości Matteo Brunetti, ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce. Sprawdź jego autorski przepis na pyszne gnocchi alla Carbonara.
Wielkanoc nadchodzi wielkimi krokami. Już dziś możecie pobrać ebook „Wyjątkowa Wielkanoc”, w którym znajdziecie mnóstwo inspiracji zarówno na potrawy, jak i dekoracje. Sprawcie, by tegoroczne święta były wyjątkowe.
Kolacja dla dwojga w domowym zaciszu przygotowana własnoręcznie może być świetną alternatywą dla drogiej randki w restauracji. Przygotuj pyszny posiłek, wykorzystując nasze ciekawe przepisy na kolację. Sprawdzą się dla dwojga, na romantyczny wieczór lub towarzyskie spotkanie z przyjaciółmi.
Nie masz pomysłu na coś pysznego? Z pomocą przychodzi Grzegorz Zawierucha, który często dzieli się swoimi przepisami w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić zapiekany ser feta ze szpinakiem? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszne, domowe ciasto? W kuchni Dzień Dobry TVN prostym i wyjątkowym w smaku przepisem, inspirowanym kuchnią francuską, podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić kremowe ciasto francuskie? Sprawdź przepis.
Dania inspirowane francuskimi przysmakami to specjalność Grzegorza Zawieruchy. Jak zrobić szparagi i szynkę prosciutto zapiekane w cieście francuskim? Wypróbuj prosty przepis krok po kroku.
Mazurek kajmakowy z pewnością zachwyci wszystkich przy wielkanocnym stole. Jest prosty w wykonaniu, dlatego może go upiec każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych. Dzięki masie kajmakowej i bakaliom smakuje wyśmienicie.
Naleśniki Crêpes Suzette przygotowuje się z napoju owsianego i odrobiny rumu. Podane z sokiem ze skórki pomarańczy i likierem smakują fenomenalnie. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda, który przedstawił w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował gryczane naleśniki "galettes". Podawane z szynką wiejską, serem Gruyere i miodem smakują wyśmienicie. Sprawdź, jak przygotować ten przepis.
Syrnyky to placuszki z twarogu i kaszy manny obtaczane w mące pszennej i smażone na maśle. Pyszne danie pochodzi z kuchni ukraińskiej. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda. Zobacz, jak je przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Baghrir to naleśniki z kuchni marokańskiej podawane z wodą z kwiatów pomarańczy i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda na to nie zwykłe danie, które przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Zalewajka to tradycyjna zupa pochodząca z centralnej Polski. Bywa mylona z żurkiem lub białym barszczem, ale tak naprawdę to zupełnie inna zupa. Zalewajka, jak zresztą sama nazwa wskazuje, powstaje dzięki zalaniu wywaru zakwasem na żur. To potrawa idealna na Wielkanoc. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Mazurek wielkanocny - jak go przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach wraz z Tosią Kozyrą i Leną Walewską z MasterChef Junior przygotowały świąteczne ciasta. Który przepis podoba się Wam najbardziej? Jaki powinien być mazurek zdaniem EuGeniusa? Zobaczcie!
Odpowiednio dobrane sery można stosować praktycznie do wszystkiego. W kuchni Dzień Dobry TVN przekonał nas o tym Sebastian Olma. Jak zrobić krem ziemniaczany z błękitnym serem pleśniowym, pieczonego łososia z brokułami i sosem oraz kolorowy makaron z wiosennymi warzywami? Sprawdź przepisy.
Sałatka jarzynowa to królowa świątecznego stołu. Choć większość z nas przygotowuje tę klasyczną wersję, to w przepisie Magdy Gessler jest jeden sekretny składnik, który sprawi, że będzie ona jeszcze bardziej wyrazista. Oto receptura prowadzącej "Kuchenne rewolucje", która od lat zmienia smak Polaków.
Mateusz Zielonka jest zwycięzcą 6. edycji programu MasterChef. W programie Dzień Dobry TVN przygotował autorski przepis na krokiety rybne. Sprawdź, jak przygotować to danie. Sprawdzi się idealnie na piątkowy obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przygotowuje swoje specjały z ryby. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę typu roulette z wędzonym pstrągiem i ziemniakami truflowymi.
Pyszne kanapki z jajkami i wędzoną rybą to idealne pierwsze i drugie śniadanie. Można je zjeść w domu albo zabrać do szkoły czy pracy. Sprawdź autorski przepis Mateusza Zielonki na egg sandwich, który przygotował w Dzień Dobry TVN.
Pierwszego kwietnia Francuzi obdarowują się rybą. Z tej okazji Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji MasterChefa, w kuchni Dzień Dobry TVN pokazuje, jak przygotować ryby. Sprawdź jego autorski przepis na pancakes fish.
Światowy Dzień Budyniu jest obchodzony 31 marca. Z tej okazji pysznymi przepisami z użyciem budyniu podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tartę z karmelowym budyniem i gruszkami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest światowy dzień budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tiramisu z budyniem czekoladowym i malinami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest Światowy Dzień Budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić klasyczny budyń? Sprawdź przepis.