Jak zrobić pate z kurek, z białym winem i tymiankiem, curry z kurkami i młodymi ziemniakami, piklowane kurki na tatarze wołowym, a także sos kurkowo kukurydziany na kotlecie schabowym?
Wyobraź sobie sierpniowy wieczór w Sopocie. W powietrzu unosi się zapach morza, a fale Bałtyku odbijają ostatnie promienie zachodzącego słońca. Na Monciaku słychać rozmowy w różnych językach, w kawiarniach tętni życie, a w tle pobrzmiewają dźwięki muzyki dobiegające z Opery Leśnej. Nagle z głośników rozbrzmiewa Twój ulubiony przebój, a wokół Ciebie ludzie tańczą i śpiewają. „Lato pełne hitów” to e-book, który przenosi w sam środek tej atmosfery – opowiada o kulisach legendarnych festiwali, podsuwa przepisy na letnie uczty, pokazuje najpiękniejsze kierunki podróży i odkrywa tajniki wakacyjnej loterii, w której można wygrać nagrody marzeń. To jak wakacyjny przewodnik pełen muzyki, smaków, podróży i radości.
Stragany uginają się już od dojrzałych warzyw. Kupujemy cukinię, a w domach pachnie leczo. Wspólnie z Szymonem Czerwińskim w kuchni Dzień Dobry TVN przygotujemy więc takie jednogarnkowe propozycje. Dodatkowo sprawdzimy, czy hit internetu – jednogarnkowy makaron Marthy Stewart to naprawdę hit, a może jednak kit.
Marzysz o tym, żeby przenieść się do starożytnej Grecji? Chociaż nie wynaleźliśmy jeszcze maszyny pozwalającej na podróże w czasie, to z tym przepisem masz okazję zakosztować smaków, jakich próbowali Grecy z II wieku naszej ery. Poznaj ten niezwykły przepis na te naleśniki.
Jak zrobić carpaccio z borowików, z sosem cytrynowo-miodowym, bruschettę z borowikami, morelami i miodem, Borowiki à la Ceviche, a także grillowane borowiki z focaccią?