Jak zrobić omlet francuski z wędzonym łososiem i szczypiorkiem, kurczaka w sosie orzechowym, z warzywami i makaronem ryżowym, gofry białkowe z domową frużeliną bez cukru, a także spring rolls z pastą z tuńczyka?
Pamiętasz dźwięk dzwonka na przerwę i zapach jeszcze ciepłego chleba wyjmowanego z papieru śniadaniowego? W tamtej kanapce najważniejszy był plaster sera: miękki, lekko słodkawy, który sklejał kromki i historie opowiadane na ławce przed szkołą. Dziś, gdy tempo życia narzuca rytm, ser wciąż może być łącznikiem pomiędzy codziennością a chwilą prawdziwego smaku. Portfolio Hochland udowadnia, że ten sam składnik, który budzi wspomnienia z dzieciństwa, potrafi profesjonalnie odnaleźć się w roli szybkiej przekąski, a nawet składnika dań na gorąco. Zobacz, jak wykorzystać sery Hochland od porannego wspólnego śniadania po wieczorne gotowanie z przyjaciółmi.
"Uśmiech pochodzi od sera"– niby slogan, a jednak brzmi jak Konstytucja Radości zapisana w plastrach. Jako samozwańcza redaktorka-koneSERka do spraw pogody ducha zapraszam na obszerny raport o tym, dlaczego wystarczy otworzyć paczkę sera Hochland, by policzki uniosły się niczym balony na majówce. ZaSERwuję porcję nauki, szczyptę bajki i morze praktycznych wskazówek, bo teoria bez degustacji jest jak tost bez sera – bez sensu.
Sprawdź, jak zrobić letnią sałatkę z bobem, truskawkami i mozzarellą, bób smażony na chrupko z przyprawami, zupę krem z bobu z miętową śmietanką, bób po tajsku z pastą curry i mleczkiem kokosowym, a także mus czekoladowy z bobu i banana.
Jak zrobić zapiekane piersi z kurczaka z serkiem puszystym "burak z chrzanem", krewetki z serkiem puszystym naturalnym i pieczarkami, a także risotto z groszkiem, szparagami i serkiem puszystym z czosnkiem?
Jak upiec idealną bułkę i czym ją wypełnić, żeby smak hamburgera zniewalał nasze zmysły? Przypomnijmy sobie najlepsze przepisy na ten klasyczny fast food, które w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował Jakub Kasprzak z okazji Światowego Dnia Hamburgera.
Jak zrobić bezę klasyczną z kremem waniliowym i owocami, bezę czekoladową z karmelem, bezę truskawkową, bezę pistacjową i mrożone owoce w czekoladzie na patyku?
Jak zrobić ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką, tartę rabarbarową z bezą włoską, a także szybki mus z białej czekolady, z pieczonym rabarbarem i kruszonką migdałową?
Jak zrobić truskawki i rabarbar pod kruszonką owsianą, z płatkami soli i szczyptą kardamonu, racuchy drożdżowe z rabarbarem, sosem waniliowym i truskawkami, lemoniadę z rabarbarem i truskawkami, kaczkę na puree pietruszkowym z sosem rabarbarowo truskawkowym, a także smażone ciasto parzone, z sosem rabarbarowym i kremem mascarpone?
Jak zrobić domowe bułeczki do burgerów, burgera wołowego z grilla, z domowym sosem BBQ i piklowanym ogórkiem, kiełbasę di Napoli, Hot Doga "Król czosnku", Hot Doga "Teraz Polska", domową prażoną cebulę, a także burgera z chrupiącym kurczakiem?