Jak przyrządzić tartę z serem, brzoskwiniami i rozmarynem, tartę a la kremówka na słono oraz tartę z serem i arbuzem?
Przetwory z gruszek cieszą się u nas dużą popularnością. Nie powinno to dziwić – gruszki to smaczne i zdrowe owoce. Pozwalają na przygotowanie takich przetworów, jak: dżem, konfitura, powidła czy mus.
Sekret tkwi w paście przyprawowej.
Patison posiada wiele odmian, które różnią się pomiędzy sobą zarówno kształtem, jak i kolorem oraz smakiem. Najpopularniejszymi rodzajami są Disco, Polo F1 Eden oraz Gagat. Sprawdź, czego jeszcze nie wiesz o patisonie. Jak go uprawiać i jakie ma właściwości? Do jakich dań można go dodać?
Białko jest niezbędnym elementem zdrowej diety, pełniącym szereg kluczowych funkcji w organizmie.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Jesteś miłośnikiem słodko-słonych smaków? A może masz ochotę wprowadzić odrobinę słodyczy do swoich dań i zestawić ją z wytrawnymi produktami? Jeśli tak, to ten odcinek kulinarnej serii jest dla ciebie!
Szukasz sposobu na zdrowy deser lub przekąskę? Z pomocą przychodzi Daria Ładocha i przepisy, w których główną rolę odgrywa masło orzechowe. Nie tylko doskonale komponuje się ze słodkimi i słonymi składnikami, jest też idealną pozycją w menu osób, dbających zarówno o sylwetkę, jak i zdrowie. Sprawdź, jakie przepisy przygotowała ekspertka kulinarna.
Sprawdź, jak zrobić pyszne powidła do piernika z sezonowych śliwek.
Francuskie tosty i wiele innych pyszności.
To dobry sposób na dodatkową porcję witamin.
Tajemniczy składnik, który jest w jej nadzieniu, dostaniesz w wielu sklepach.
Ten składnik z pewnością cię zaskoczy.
Soczyste kawałki kiełbas JBB Bałdyga, szaszłyki czy aromatyczne warzywa z rusztu można serwować nie tylko z chlebem, bułkami czy pitami. Warto eksperymentować z dodatkami i zamiast pieczywa podać przekąski, które będą świetnie się komponować z gorącymi pysznościami z grilla. Jak je przygotować?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną, fasolkę szparagową w szynce i pieczone udka z serem śródziemnomorskim?
Sprawdź, co można zrobić z porzeczek.
Są idealne na drugie śniadanie i deser.
Jak zrobić ten pyszny deser?
Choć cukinia dostępna jest przez cały rok, to w drugiej połowie lata rozpoczyna się jej sezon. Warzywo to nie tylko świetnie sprawdza się na wakacyjnym grillu, ale i do domowych przetworów. Podpowiadamy zatem, co warto przygotować z cukinii, by jej smakiem cieszyć się zimą. Oto nasze najlepsze przepisy na przetwory z cukinii.
Poznaj najlepsze przepisy.
Przypominamy z okazji Dnia Ostrygi.
Znany kucharz zachęcił widzów Dzień Dobry TVN do eksperymentowania, a przy tym przypomniał, że najważniejsza jest jakość składników.
Sprawdź proste przepisy.
Jak wygląda klasyczna uczta grillowa? Najczęściej na naszych stołach pojawiają się różne gatunki mięs, pełne witamin dodatki w postaci pieczonych i surowych warzyw, aromatyczne sosy, a do tego zajadamy się jeszcze pieczywem. Świeże bułki, bagietki czy chleby z chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim środkiem to coś, bez czego wielu z nas nie wyobraża sobie posiłku.
Możesz go podać na słodko lub wytrawnie.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
"Ceny szybko ostudziły mój entuzjazm".
Czy wiesz, jak poprawnie rozpoznać owoce mirabelki?