Jak zrobić ciętą tortillę z sosem z pomidorów, papryki i kiełbasy, kołacz z kapustą młodą i sosem z białą kiełbasą, a także hot-pyry z kiełbaską, z sosem?
Jak zrobić kreatywną Frittatę, ziołowego pieczonego bakłażana z migdałami, ziemniaczaną zapiekankę z brokułami i kalafiorem, a także rodzinne ciasto marchewkowe bez glutenu?
Sprawdź, jak zrobić śledzika z jabłkiem i puszystą śmietaną, tatara ze śledzia na tostach z piklami i majonezem wasabi, tartaletki ze szpinakiem, błękitnym serem i wędzonym łososiem, racuszki z prażonymi jabłkami i cukrem cynamonowym, a także pierś z kurczaka na zimno z salsą na bazie ananasa i chili.
Noc z ceremonią wręczenia Oscarów to wyjątkowa okazja, która inspiruje nie tylko miłośników kina, ale także pasjonatów kulinarnych. W związku z tym Bartek Boratyn przygotował przepisy na hollywoodzkie desery, które pozwolą każdemu poczuć się jak gwiazda filmowa.
Sprawdź, jak zrobić zupę miso z tofu, kapustą pekińską i suszonymi grzybami shiitake, tajską zupę Tom Kha z krewetkami, filipińską zupę Sinigang z białą rybą, a także lody śmietankowe z olejem chili, orzeszkami i sezamem.
Faworki, chruściki, chrust – choć nazywane różnie, zawsze smakują tak samo wyśmienicie. Te słodkie, kruche i delikatnie chrupiące przysmaki to nieodłączny element karnawału i Tłustego Czwartku. Przygotowanie domowych faworków wcale nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać. Sprawdź, jak zrobić tradycyjny chrust we własnej kuchni!
Jak zrobić gołąbki warzywne w sosie z łopatki wieprzowej, zupę z brukwi, z dużym pulpetem i jajkiem, a także potrawkę z selera, marchewki i ziemniaków?
Sprawdź, jak przyrządzić crumble cookie, mac&cheese, czyli serowy makaron, sushi burger z tofu, bajgle z łososiem oraz frytki z sosem czosnkowo-ziołowym.
Jak zrobić szybkie białkowe nie-tiramisu pomarańczowe w pucharkach, śledzie w pomarańczowo-miodowej marynacie z musztardą francuską, ciabattę z wędzonym kurczakiem i sosem pomarańczowym, makaron z pesto pomarańczowym, a także lemoniadę pomarańczową z kurkumą, imbirem i miodem?