W sklepach już dostępny jest rabarbar. Doskonale nadaje się on do ciast, kompotów oraz drożdżówek. Swoim przepisem na te ostatnie w mediach społecznościowych podzielił się Michał "Rozkoszny" Korkosz.
Rozpoczął się sezon na rabarbar, rośliny więc nie mogło zabraknąć w kuchni Dzień Dobry TVN. Przepisy z jej wykorzystaniem przedstawił Bartek Boratyn. Sprawdźcie jego pomysły na sałatkę, szaszłyki, ciasto i bezy.
13 maja świętujemy Międzynarodowy Dzień Hummusu. Ta potrawa podbiła serca i żołądki milionów osób na całym świecie, zwłaszcza wegetarian i wegan. Nic dziwnego, bo tę pyszną pastę można jeść zarówno na śniadanie, jak i przekąskę i kolację. Co ciekawe można ją nawet podawać jako dodatek do obiadu. A jaka jest historia hummusu? Dlaczego warto jeść dip z ciecierzycy? Odpowiadamy.
Sprawdź, jak przyrządzić tosty francuskie z chantilly, truskawkami i cukrem pudrem, cebulową z grzankami i serem, sałatkę panzanella oraz zapiekane kawałki bagietki w kremie z gorzką czekoladą.
Maj to miesiąc, w którym przyroda budzi się do życia. Jest coraz więcej słonecznych dni, a co za tym idzie – rozkwita wiele roślin, w tym te, które dają pyszne warzywa i owoce. Które z nich najlepiej smakują właśnie teraz? Sprawdź, jakie sezonowe warzywa królują w maju.