Już po raz drugi w kuchni Dzień Dobry TVN w marcu trwała akcja "W marcu jak w garncu". Pobierz darmowy e-book z przepisami, które pojawiły się w jej trakcie.
Jak je przygotować?
Sprawdź, jak zrobić sałatkę z krwistą pomarańczą, fenkułem i awokado.
Słony karmel to świetny dodatek do wielu dań i napojów. To idealne połączenie słodkiego i słonego smaku, które potrafi odmienić nawet te najprostsze i czasem nieco nudne potrawy. Co najważniejsze – do jego przygotowania potrzeba tylko kilku składników. Z okazji Dnia Karmelu podpowiadamy, jak przygotować słony karmel. Sprawdź.
Sprawdź, jak przygotować zielone curry z koprem włoskim, kapustę pak choi na ciepło, zupę galangalową tom kha i azjatyckie sałatki.
Smak kiszonych ogórków jest niepowtarzalny. Dodane do jakiejkolwiek potrawy mogą zmienić jej charakter. Świetnie się odnajdują w wielu zupach, sałatkach czy na kanapkach. Wspaniałe właściwości i walory smakowe posiada również woda po kiszonych ogórkach, która często jest marnowana i wylewana. Sprawdź, jak można ją wykorzystać.
Jak przygotować potrawy z kaszą jaglaną, jęczmienną i pęczakiem?
Sprawdź, jak przygotować leczo z białej kiełbasy, pasztet z resztek mięsa i kotleciki z jajek.
Oto 3 propozycje.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zobacz, jak łatwo przygotować pomarańczowy lukier do ciast.
Jak długo ją przetrzymywać i w jakich warunkach?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Rezygnacja lub ograniczanie spożywania produktów odzwierzęcych to stale rozwijający się trend. Roślinne zamienniki stały się powszechne i raczej nikogo już nie dziwi, że jest ich coraz więcej na sklepowych półkach. Wielkanocny stół także można urozmaicać lub całkowicie przekształcać. Sprawdź nasze przepisy na wielkanocne dania wegetariańskie.
Choć każdy z nas wie, o jaki kulinarny smak chodzi, to jak on się nazywa? Żurek czy żur? Sprawdźmy!
Dzięki tym przepisom nie złamiesz zasad postu.
Sprawdź przepisy na brytyjskie babeczki wielkanocne, mazurka ze słonym karmelem i cytrusowe babeczki z rumem.
Nieodłącznym elementem świąt wielkanocnych w Polsce jest żurek lub barszcz biały.
Przepisami podzieliła się z nami dietetyczka Aneta Łańcuchowska.
Dziś Dzień Żelków! Z tej przypominamy przepis Sylwii Majcher na domowe żelki w wersji bez cukru i bez sztucznych składników. Takich żelków nie musimy chować przed naszymi dzieciakami. Sprawdź, jak je zrobić.
Sprawdź, jak przyrządzić żurek a'la ramen, faszerowany schab, gotowany boczek i kiełbasę z purre jabłkowym.
Sprawdź, jak przyrządzić minimazurki, pieczoną szynkę w pelerynie, chrzanówkę oraz pasztet z kurczaka i jaglanki.
Jajka w rozmaitych formach to podstawa wielkanocnych posiłków. Ola Juszkiewicz - zwyciężczyni 9. edycji programu "MasterChef" zaprezentowała swoje propozycje na świąteczne pasty jajeczne, które przypadną każdemu do gustu. Jak zrobić je sprawnie?
Sprawdź jak przygotować pulpeciki, makaron z ragù z kaczki i inne potrawy z drobiu.
Sprawdź przepis na wyjątkową sałatkę na wielkanocny stół.