Jak zrobić Wege Fried Rice, Chickpea blondes oraz czekoladowe "kulki mocy" z ciecierzycy?
Kiszenie jest jedną z najstarszych metod utrwalania żywności.
Jak zrobić bataty ze szpinakiem, penne z cytryną, pieprzem i szpinakiem, a także francuskie tosty ze szpinakiem, pieczarkami i jajkiem sadzonym?
Jak zrobić keks z kaszy jaglanej z bakaliami, pasztet z soczewicy i kapustę duszoną z grzybami i jarmużem?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Grzyby najchętniej jemy nie tylko jesienią, ale i zimą. Są też głównym składnikiem wielu postnych i świątecznych dań. Najczęściej wykorzystuje się je w formie suszonej, jednak zanim dodamy je do potraw - należy je namoczyć.
"Bardzo proste do przygotowania".
Sprawdź, jak zrobić szybki piernik, miękkie pierniczki, a także pierniczki choinkowe i orzechowe ciastka z kremem czekoladowym z pomarańczą.
Sprawdź, jakie ma właściwości i poznaj smaczne przepisy.
"Rozkoszny" zaproponował nietypowe połączenie składników.
Wigilia to czas tradycji i rodzinnych spotkań. Wśród dwunastu potraw, które goszczą na świątecznym stole, nie może zabraknąć ryb. Karp, dorsz, śledź, a może coś innego? Przygotowaliśmy dla Was 5 pomysłów na dania z ryb.
Jak zrobić klasyczny barszcz czerwony, zupę rybną, kapuśniak z suszonymi borowikami oraz zupę grzybową z makaronem ryżowym?
Sprawdź prosty przepis krok po kroku.
Zarówno dzieci, jak i dorośli będą zachwyceni.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź jak zrobić kajzerkę ze schabem, karkówkę w sosie pomidorowym oraz naleśniki z szynką i pastą jajeczną.
Co zjeść w Andrzejki? Oto przekąski idealne na przyjęcie andrzejkowe według przepisów Andrzeja Polana. Wśród nich między innymi miska z francuskiego ciasta, gulasz i tort ptysiowy z karmelem. Sprawdź te receptury samodzielnie, we własnej kuchni.
Jak zrobić frittatę, bagietkę czosnkową z mozzarellą, placki z cukinii z marchewką i serem oraz ciasteczka cynamonowo-migdałowe z kawałkami gorzkiej czekolady?
Co powstanie z połączenia sernika, który szturmem podbił światowe kawiarnie, i Gorgonzoli DOP – włoskiej królowej wśród serów?
Jesień to czas, kiedy szukamy ciepła i pocieszenia w kuchni. Nic nie sprawia, że dania nabierają głębi i wyrafinowanego smaku jak dodatek Gorgonzoli DOP – jednego z najbardziej wyjątkowych serów świata.
Kiedy pizza wydaje się zbyt oczywista, a jednak masz ochotę na coś równie kuszącego, z pomocą przychodzi pinsa – jej elegancka, starożytna kuzynka.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Poznaj przepis na tradycyjny świąteczny piernik dojrzewający.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Jak zrobić zupę ogórkową na kremie z warzyw, kaszę gryczaną z cukinią smażoną z czosnkiem, fasolką edamame i świeżymi ziołami, surówkę z marchewki z kolendrą, pulpety z ciecierzycy w karmelizowanej czerwonej cebuli, a także wegańskie, bezglutenowe brownie z musem czekoladowym?
Na wigilijnym i bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć słodkości. Wśród ciast i ciasteczek prym wiodą pierniczki. To wypieki, które nie tylko jemy w czasie świąt, ale także dekorujemy nimi choinki. Pierniczki charakteryzuje korzenny aromat, smak miodu, wspaniały zapach, a do tego piękny wygląd. Sprawdź, jak je zrobić.
Jak przyrządzić flaczki z gąsek, tartę z gąskami i łososiem, kaszubski plinc ziemniaczany z gąskami i karkówką oraz kulasz z karkówki i gąsek?
"Przygotowanie to spora dawka satysfakcji" - zapewnił autor przepisu.
Choć nie wszyscy pałają do niego miłością, głównie przez to, że brudzi, warto docenić jego prozdrowotne właściwości i wkomponować w codzienne menu. Burak jest świetny. Zarówno na surowo, jak i gotowany, zasmażany, a nawet kiszony. Fantastycznie smakuje także w formie zupy czy pysznych koktajli smoothies. Zobacz przepisy na buraka od Szymona Czerwińskiego i nie tylko. Świętuj z nimi Dzień Buraka.