Smak kiszonych ogórków jest niepowtarzalny. Dodane do jakiejkolwiek potrawy mogą zmienić jej charakter. Świetnie się odnajdują w wielu zupach, sałatkach czy na kanapkach. Wspaniałe właściwości i walory smakowe posiada również woda po kiszonych ogórkach, która często jest marnowana i wylewana. Sprawdź, jak można ją wykorzystać.
Jak przygotować potrawy z kaszą jaglaną, jęczmienną i pęczakiem?
Sprawdź, jak przygotować leczo z białej kiełbasy, pasztet z resztek mięsa i kotleciki z jajek.
Oto 3 propozycje.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zobacz, jak łatwo przygotować pomarańczowy lukier do ciast.
Jak długo ją przetrzymywać i w jakich warunkach?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Siostra Aniela Garecka jest pierwszą siostrą zakonną w Polsce, która prowadziła telewizyjny program kulinarny. Jej książki z przepisami nie schodzą list bestsellerów. S. Aniela gotowała również dla Jana Pawła II. O jej puszystym serniku z czekoladowym spodem i kruszonką krążą już legendy. Specjalnie dla Dzień Dobry TVN s. Aniela przygotowała swój sławny sernik. Poznajcie przepis!
Rezygnacja lub ograniczanie spożywania produktów odzwierzęcych to stale rozwijający się trend. Roślinne zamienniki stały się powszechne i raczej nikogo już nie dziwi, że jest ich coraz więcej na sklepowych półkach. Wielkanocny stół także można urozmaicać lub całkowicie przekształcać. Sprawdź nasze przepisy na wielkanocne dania wegetariańskie.
Choć każdy z nas wie, o jaki kulinarny smak chodzi, to jak on się nazywa? Żurek czy żur? Sprawdźmy!
Dzięki tym przepisom nie złamiesz zasad postu.
Sprawdź przepisy na brytyjskie babeczki wielkanocne, mazurka ze słonym karmelem i cytrusowe babeczki z rumem.
Nieodłącznym elementem świąt wielkanocnych w Polsce jest żurek lub barszcz biały.
Przepisami podzieliła się z nami dietetyczka Aneta Łańcuchowska.
Dziś Dzień Żelków! Z tej przypominamy przepis Sylwii Majcher na domowe żelki w wersji bez cukru i bez sztucznych składników. Takich żelków nie musimy chować przed naszymi dzieciakami. Sprawdź, jak je zrobić.
Sprawdź, jak przyrządzić żurek a'la ramen, faszerowany schab, gotowany boczek i kiełbasę z purre jabłkowym.
Sprawdź, jak przyrządzić minimazurki, pieczoną szynkę w pelerynie, chrzanówkę oraz pasztet z kurczaka i jaglanki.
Jajka w rozmaitych formach to podstawa wielkanocnych posiłków. Ola Juszkiewicz - zwyciężczyni 9. edycji programu "MasterChef" zaprezentowała swoje propozycje na świąteczne pasty jajeczne, które przypadną każdemu do gustu. Jak zrobić je sprawnie?
Sprawdź jak przygotować pulpeciki, makaron z ragù z kaczki i inne potrawy z drobiu.
Sprawdź przepis na wyjątkową sałatkę na wielkanocny stół.
Poznaj najlepsze przepisy z naszej kuchni.
Sprawdź nasz sprawdzony sposób.
Choć gofry kojarzą nam się głównie z latem i wakacjami, nic nie stoi na przeszkodzie, by lato i ciepło przywołać wcześniej. Choć tradycja ich jedzenia wywodzi się z Belgii, są znane i uwielbiane na całym świecie. Jest to bardzo prosty i pyszny smakołyk - może być podawany zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Swoje pomysły w Międzynarodowym Dniu Gofra przedstawia nam Aleksandra Juszkiewicz, zwyciężczyni 9. edycji MasterChefa.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Poznajcie przepis Roberta Makłowicza.
Sprawdź, jak przygotować sernik, mazurek i zapiekane jajka na Wielkanoc.