Grill to nieodzowny element każdej majówki. A jak wygląda BBQ w amerykańskim wydaniu? O tym opowiedziała Ewa Sama, Polka żyjąca w Miami. Ewa jest również miłośniczką pysznej kuchni, co udowodniła na warszawskiej plaży nad Wisłą.
Kaszanka to wyrób wędliniarski, który przybył do Polski około XVII wieku, prawdopodobnie z Niemiec i mimo upływu lat, wzbudza liczne kontrowersje. Jedni ją uwielbiają, inni nienawidzą. A 1 maja obchodzi swoje ogólnopolskie święto.
Szparagi zielone znane są od XVIII w. i stanowią ulubiony przysmak m.in. Francuzów. Mimo wysokiej ceny, są coraz bardziej popularne także na polskich stołach. Warto wiedzieć, jak gotować i przechowywać szparagi zielone oraz białe, by były nie tylko smaczne, ale też nie traciły wartości odżywczych. Na stronie Dzień Dobry TVN dowiesz się też z czym można je podawać, jakie mają właściwości, ile mają kalorii oraz jak je uprawiać.