Święty Mikołaj zamarzył sobie, by na jego wigilijnym stole pojawiły się najlepsze pierogi. Tylko które z nich można określić tym mianem? Azjatyckie? Polskie? A może inne światowe wariacje?
Grzyby najchętniej jemy nie tylko jesienią, ale i zimą. Są też głównym składnikiem wielu postnych i świątecznych dań. Najczęściej wykorzystuje się je w formie suszonej, jednak zanim dodamy je do potraw - należy je namoczyć.
Co zjeść w Andrzejki? Oto przekąski idealne na przyjęcie andrzejkowe według przepisów Andrzeja Polana. Wśród nich między innymi miska z francuskiego ciasta, gulasz i tort ptysiowy z karmelem. Sprawdź te receptury samodzielnie, we własnej kuchni.
Jak zrobić frittatę, bagietkę czosnkową z mozzarellą, placki z cukinii z marchewką i serem oraz ciasteczka cynamonowo-migdałowe z kawałkami gorzkiej czekolady?
Jesień to czas, kiedy szukamy ciepła i pocieszenia w kuchni. Nic nie sprawia, że dania nabierają głębi i wyrafinowanego smaku jak dodatek Gorgonzoli DOP – jednego z najbardziej wyjątkowych serów świata.