Jak zrobić quesadillę z omletem francuskim i szynką, bułeczki bao z kiełbasą, domowy kebab ze świeżymi warzywami i krakowską suchą oraz buschettę z szynką?
Grzyby kiszone są równie smaczne, jak te smażone. Trzeba jednak wiedzieć, jakie okazy na "kiszonki" zbierać. Nie wszystkie grzyby się do tego nadają. Które wybrać, by móc delektować się ich smakiem o każdej porze roku? Jak przygotować grzyby kiszone? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Urządzając grilla na świeżym powietrzu, mamy duże pole do popisu. Możemy upiec różne gatunki kiełbas JBB Bałdyga, mięsa, a także kolorowe i pełne witamin warzywa. Do tego warto dopasować smakowite i aromatyczne sałatki oraz przekąski, które będą rewelacyjnym dodatkiem do potraw na ciepło.
Tarta to ciasto, które świetnie sprawdzi się zarówno, jako poobiedni deser czy słodki dodatek do kawy. Swoim przepisem na letnią i bardzo owocową tartę z internautami podzielił się znany bloger kulinarny Michał "Rozkoszny" Korkosz.
Jak zrobić duszone piersi z kaczki w sosie kurkowym z kopytkami, klopsiki z piersi indyka, kotlet pożarski z ziemniakami i mizerią oraz gulasz słodko-kwaśny z piersi indyka z brzoskwiniami?
Patison posiada wiele odmian, które różnią się pomiędzy sobą zarówno kształtem, jak i kolorem oraz smakiem. Najpopularniejszymi rodzajami są Disco, Polo F1 Eden oraz Gagat. Sprawdź, czego jeszcze nie wiesz o patisonie. Jak go uprawiać i jakie ma właściwości? Do jakich dań można go dodać?