W kuchni Dzień Dobry TVN bardzo lubimy proste rozwiązania. Właśnie one są motywem przewodnim ciast w wykonaniu Bartka Boratyna, do przygotowania których potrzebujemy zaledwie kilku produktów. Jak zrobić sernik czekoladowy z 3 składników, brownie z 3, czekoladowy fudge z 3 i 5-składnikowy hit Tik Toka. Sprawdź przepisy.
Kiszonki to polskie super foods, czyli produkty spożywcze o ponadprzeciętnie wysokich właściwościach. Są nie tylko wyraziste w smaku, ale też bardzo korzystne dla ludzkiego zdrowia. Kisić można znacznie więcej warzyw niż tylko ogórki czy kapustę. Doskonale nadaje się do tego również młody kalafior. Sprawdź przepis na kiszonego kalafiora i sposoby jego wykorzystanie w kuchni.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządził Adrian Owsianik, znany bliżej jako Foxx Gotuje. Jest wielkim on fanem Ameryki i postanowił przybliżyć nam tajniki amerykańskiej kuchni. Przygotował dla nas kultowe dania m.in. smash burgera, klasyczne, amerykańskie skrzydełka oraz propozycje śniadań w wersji na słono i na słodko.
Czy zwykłe, domowe przetwory mogą wspierać odchudzanie? Tak, jeśli tylko zostaną przygotowane z odpowiednio dobranych składników. Aby czerpać jak najwięcej z domowego jedzenia, warto używać do jego przygotowania produktów dobrej jakości, ograniczać tłuszcz i cukier. Idealnie pasuje tu domowy, rozgrzewający dżem śliwkowy. Sprawdź nasz przepis.
Szukasz pysznego przepisu na grzyby? Z pomocą przychodzi Sebastian Olma i jego zapiekane grzyby w sosie serowym pod ciastem francuskim z sałatką ziołową. Jak je zrobić? Sprawdź przepis.
Sezon grzybowy to świetny czas na kulinarne eksperymenty z udziałem aromatycznych darów lasu. Doskonałym tego przykładem jest "krupnik" z grzybami azjatyckimi, warzywami, kaszą jęczmienną i jajkiem sojowym według przepisu Sebastiana Olmy. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Pieczarki można przygotować na nieskończenie wiele sposobów. Swoim pomysłem w kuchni Dzień Dobry TVN podzielił się Sebastian Olma. Jak zrobić pieczoną pieczarkę portobello z suszonymi pomidorkami, mozzarellą, figami i pesto bazyliowym? Sprawdź przepis.
Sezon na grzyby trwa, co widać również w kuchni Dzień Dobry TVN. Sebastian Olma przygotował różne grzybowe pyszności, w tym placki ziemniaczane z kurkami w sosie śmietanowo – tymiankowym. Jak je zrobić? Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN motywem przewodnim jest pieczywo i różne sposoby na jego wykorzystanie w potrawach. Szymon Czerwiński udowadnia, że nie warto wyrzucać czerstwego pieczywa. Jak zrobić z nich grzanki, a także spaghetti ze skórką cytryny i tartą bułką, zupę cebulową z grzankami i zapiekany czerstwy chleb z pesto bazyliowo - pietruszkowym? Sprawdź przepisy.
Maślane bułeczki śniadaniowe, prosty i szybki chleb z otrębami, bułki z karmelizowaną cebulą, a może foccacia z kurkami lub pomidorkami? Sprawdź proste przepisy na pieczywo. Szymon Czerwiński w Dzień Dobry TVN podzielił się także swoimi sposobami na wykorzystanie czerstwego chleba.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zupka chińska, inaczej błyskawiczna lub instant, to danie, bez którego życia nie wyobrażali sobie studenci japońscy z lat 70. ubiegłego wieku. Dzisiaj wiele osób z całego świata również ma takie podejście do tego posiłku. Jak zrobić zdrowszą, domową wersję? Sprawdź nasz przepis.
Dzień polskiej żywności nieprzypadkowo wypada 25 sierpnia. To właśnie wtedy, pod koniec sierpnia, stragany i sklepowe półki pełne są świeżych warzyw i owoców pochodzących z polskich pól i sadów. Święto ma zwracać uwagę na bogactwo i różnorodność produktów od rodzimych producentów żywności. Z tej okazji przygotowaliśmy zbiór przepisów na przetwory i niektóre potrawy z ich wykorzystaniem.