Grill to nieodzowny element każdej majówki. A jak wygląda BBQ w amerykańskim wydaniu? O tym opowiedziała Ewa Sama, Polka żyjąca w Miami. Ewa jest również miłośniczką pysznej kuchni, co udowodniła na warszawskiej plaży nad Wisłą.
Zastanawiasz się, gdzie i pod jakimi warunkami można grillować? Co idealnie sprawdzi się na grilla i jakie dodatki zaserwować? Sprawdź nasz poradnik z okazji Światowego Dnia Grilla.
Kaszanka to wyrób wędliniarski, który przybył do Polski około XVII wieku, prawdopodobnie z Niemiec i mimo upływu lat, wzbudza liczne kontrowersje. Jedni ją uwielbiają, inni nienawidzą. A 1 maja obchodzi swoje ogólnopolskie święto.
Zdecydowana większość Polaków uwielbia spędzać w gronie przyjaciół, przygotowując jedzenie na świeżym powietrzu, jednym słowem grillować. Robert Stockinger odwiedził Katarzynę Bosacką, która spędziła majówkę grillując wraz z rodziną. Jak grillować zdrowo i bezpiecznie i jak prawidłowo wyczyścić ruszt?
Sezon grillowy trwa. A grill to nie tylko karkówka, kiełbasa i szaszłyki. Każdy ciepły weekend to idealna okazja do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Podpowiadamy, co wrzucić na ruszt. Poznaj 10 prostych, pysznych i nietypowych przepisów na dania z grilla.
Jest lato i sezon grillowy trwa w najlepsze. Polecaliśmy już 10 prostych przepisów na dania z grilla, ale tym razem skupimy się wyłącznie na potrawach wegetariańskich. Sprawdź 10 przepisów na wegetariańskie dania z grilla.
Marynata jest jednym z najważniejszych czynników decydujących o strukturze i smaku karkówki z grilla. Można ją przygotować na wiele sposobów, z różnych składników, w zależności od tego, na jaki rodzaj grillowanej karkówki mamy akurat ochotę. Sprawdź nasze przepisy na marynaty.