We współczesnym świecie pełnym pośpiechu i presji coraz łatwiej uciec od trudnych emocji, zamiatając problemy pod dywan. Jakie konsekwencje niesie unikanie bolesnych doświadczeń?
Emetofobia uznawana jest za bardzo poważną chorobę, która jest dość powszechna. Niewiele osób przyznaje się do tego zaburzenia, jednak Międzynarodowe Stowarzyszenie Emetofobii umieściło tę chorobę na piątym miejscu w klasyfikacji różnych fobii.
Endometrioza to choroba, z którą boryka się blisko milion kobiet w Polsce. O tym, jak objawia się ta choroba oraz w jaki sposób można z nią walczyć, opowiedzieli w Dzień Dobry TVN dr n. med. Paweł Siekierski oraz Magda Łucyan.
Callanetics to ćwiczenia, które cieszyły się niebywałą popularnością w latach 80. Dziś coraz więcej osób decyduje się na powrót do tej formy ruchu. Co jej zawdzięczamy?
Wiele osób stosuje diety eliminacyjne i rezygnuje z różnego rodzaju produktów, m.in. mięsa, laktozy czy glutenu. Często wybierają tak restrykcyjny styl odżywiania, kierując się trendami, które stają się popularne w mediach społecznościowych. Jednak mało kto wie, że rezygnacja z glutenu w przypadku osób, które nie zmagają się z nietolerancją pokarmową, może mieć potencjalnie niekorzystny wpływ na zdrowie. Czas więc rozprawić się z mitami i dowiedzieć się, dlaczego produkty zbożowe są doskonałym źródłem energii, składników mineralnych i błonnika.
Taniec z obręczą hula hop to zabawa, która kojarzy się z dzieciństwem. Ania Dzielińska to mistrzyni tej dziedziny, która w Dzień Dobry TVN udowodniła, że jej pasja nie należy do najprostszych zajęć. Jak hulanka wypadła podczas swojego pokazu? Obejrzyj nasz materiał.
Atopowe zapalenie skóry (AZS) to coś więcej niż tylko problem dermatologiczny – to codzienne wyzwanie dla całej rodziny. W Dzień Dobry TVN swoimi doświadczeniami w walce z tą chorobą rozmawialiśmy z Tymonem Nowaczykiem, laureatem 9. edycji konkursu Polski Pacjent w Avène, jego tatą Wojciechem oraz z ekspertką, dermatologiem prof. dr hab. n. med. Joanną Narbutt.
Grzyb o nazwie kozia broda przypomina swoim kształtem gąbkę i był uznawany za gatunek zagrożony od początku lat 90-tych. Obecnie jednak, można go już bez przeszkód zbierać. Jest to dobra wiadomość, ponieważ ten gatunek charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi. Dowiedz się, jak wygląda kozia broda i gdzie można ją znaleźć. Jakie zastosowanie może mieć ten grzyb w kuchni?