MasterChef

    MasterChef

    Na dachu naszego studia w centrum Warszawy na dzień przed mikołajkami wylądowały sanie św. Mikołaja z czwórką pomocników w osobach finalistów najnowszej edycji MasterChefa. Mimo rywalizacji w programie, dziś pozostają dobrymi przyjaciółmi i w kuchni Dzień Dobry TVN dzielą się sekretami na szybkie, rozgrzewające przepisy, które warto wykorzystać w czasie świątecznego szaleństwa. Nie zabraknie też iście zimowego napoju. Żeby nie było tak łatwo, gotować będą w warunkach polowych. Co sycącego i efektownego uda im się wyczarować?

    Szósty odcinek programu "MasterChef 10" zapowiada się smakowicie i wykwintnie. Uczestnicy udali się bowiem w podróż do winnicy Półtorak, by dowiedzieć się, jak powstaje wino oraz jak w odpowiedni sposób połączyć je z jedzeniem. Kto opanował tę wiedzę do perfekcji?

    Kilka miesięcy temu Anna Starmach przywitała na świecie swoje drugie dziecko. Szczęśliwa mama chętnie opowiada o urokach macierzyństwa na łamach mediów społecznościowych i dzieli się z fanami wybranymi kadrami z życia codziennego. Tym razem opublikowała w sieci wyjątkowe fotografie, na których zapozowała z synkiem na tle zachodzącego słońca.

    Kurczak nadziewany chałką i grzybami leśnymi z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem; rolada z biszkoptów nadziewana kremem z białej czekolady, konfiturą z czarnej porzeczki i świeżymi jeżynami, a także nadziewane muszle makaronowe z dynią, indykiem, leśnymi grzybami, sosem pomidorowym zapiekane z serem feta - takie pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN zwycięzca 4. edycji programu "Masterchef", Damian Kordas.

    28 maja obchodzimy wyjątkowe święto: Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji finalistka 9. edycji programu "Masterchef", Sylwia Garska-Chmarycz przygotuje nie jedną, a dwie propozycje: burgera wołowego z marynowaną cebulą, a w wersji wege - burgera z buraka. Do tego pieczarki faszerowane, a na deser: mirabelki pod pierzynką.

    Choć gofry kojarzą nam się głównie z latem i wakacjami, nic nie stoi na przeszkodzie, by lato i ciepło przywołać wcześniej. Choć tradycja ich jedzenia wywodzi się z Belgii, są znane i uwielbiane na całym świecie. Jest to bardzo prosty i pyszny smakołyk - może być podawany zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Swoje pomysły w Międzynarodowym Dniu Gofra przedstawia nam Aleksandra Juszkiewicz, zwyciężczyni 9. edycji MasterChefa.

    Tłusty czwartek to jedno z ulubionych świąt wielu Polaków. Przed najlepszymi cukierniami ludzie już tkwią w długich kolejkach, po to, by dostać idealnego pączka. Nie trzeba jednak kupować tego przysmaku, lecz można samodzielnie zrobić go w domu. W jaki sposób? W Dzień Dobry TVN podpowiedziała zwyciężczyni 9. edycji "MasterChefa", Aleksandra Juszkiewicz.