Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy to wyjątkowy czas. Atmosfera tego dnia unosi się również w kuchni Dzień Dobry TVN - Andrzej Polan przygotował w niej pyszne dania, kierując się sercem. Jak zrobić kurczę blade, potrawkę z dyni i malinowe ciasto z kokosem? Sprawdź przepisy.
Sprawdź przepisy na barszcz buraczany z wiśniami i pasztecikami z sera lazur i ziemniaków pieczonych, kremową krajankę z sera lazur i buraków, a także na perliczkę pieczoną z zapiekanką z kapusty włoskiej i brukselki.
Sprawdź przepisy na racuszki z gruszkami i serem pleśniowym, awanturkę z soczewicy, kurczaka, szpinaku i sera pleśniowego, a także ciasto z jabłkami i serem pleśniowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy Andrzeja Polana z Kuchni Dzień Dobry TVN na krem z pietruszki i jabłek, krokiety z kurczakiem w korzennej panierce, mandarynek z koralami korzennymi, z kremem i śmietaną oraz przekładane budyniem serca w czekoladzie z konfiturą jeżynową.
Sprawdź przepisy Andrzeja Polana z kuchni Dzień Dobry TVN na arancini, czyli małe ryżowe krokiety z dynią i sosem z sera pleśniowego, kotlety z kością, pieczone ziemniaki i sos z sera pleśniowego z miętą i cytryną oraz makaron z grillowanym kurczakiem, serem pleśniowym, śliwkami i bazylią.
Ser pleśniowy cieszy się coraz większą popularnością. Kojarzy nam się z Francją i elegancją. Świetnie smakuje z owocami, ale także jako składnik sałatek, kanapek czy pizzy. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał go w różnych odsłonach. Sprawdź przepisy na tartę wytrawną z serem lazur, dynią i gruszkami, miskę kremu z kukurydzy z paprykowym pesto i schabu kawał o dobrym wnętrzu.