Przepisy Andrzeja Polana

    Dzieci zaczynają rok szkolny i znów musimy wejść w codzienną poranną rutynę. A jednym z ważniejszych punktów poranków są dziecięce śniadania. Andrzej Polan ma dziś dla was nietypowe propozycje. Żeby ułatwić sobie poranną krzątaninę, warto ciasto na naleśniki czy gofry przygotować wieczorem. Sprawdź przepisy.

    W kuchni Dzień Dobry TVN królują pomidorowe smaki Andrzeja Polana. Przygotował pyszne placki pomidorowo-serowe, które idealnie sprawdzą się jako letni obiad lub przekąska. Sprawdź jego przepis i ciesz się pomidorowym smakiem lata.

    Sierpień to sezon pomidorowy. Świeże warzywa warto jeść, ponieważ zmniejszają ryzyko zawału serca, wzmacniają odporność i wspomagają trawienie. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował niezwykłą sałatkę z pomidorów i czarnej porzeczki. Sprawdź przepis na to danie. 

    W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować swoje pyszne dania z wykorzystaniem sera lazur. Sprawdź jego przepisy na bułą i lazurową spółę, warzywa i grzanki z kremem z sera lazur, zapiekankę z serem lazur z karczochami, szpinakiem i kurkami, frittatę z serem lazur i kalafiorem, a także zupę z kalarepy z serem lazur i młodymi ziemniakami. 

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z truskawkami. Czerwiec to miesiąc, w którym tych owoców jest wiele i są już niedrogie, a do tego soczyste i słodkie. Sprawdź, jak przygotować budyń, ciasto i biszkopt z truskawkami. 

    Drób jest bardzo popularny. Średnio zjadamy 30 kg tego mięsa rocznie. Jest on łatwy w przygotowaniu i szeroko dostępny. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania z drobiem w roli głównej. Sprawdź autorskie przepisy szefa kuchni na udźce z kurczaka w młodych ziemniakach i chorizo, indyka na wiosnę oraz nogi kurczaka faszerowane jak gołąbki. 

    W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz Andrzej Polan przygotował niezwykłe wariacje na temat sera pleśniowego. Sprawdź nietuzinkowe i pyszne sposoby na jego użycie. W przepisach smażone szparagi, kruche ciasto, pieczone jabłka na wytrawnie, grzanki i nadziewany bakłażan, a to wszystko w towarzystwie sera lazur.

    28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta, jednego z symboli kuchni francuskiej. W Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swój sposób na ten ser - zapiekanego camemberta pod obrusem. Sprawdź, jak przygotować to wyjątkowe danie. 

    28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta - jednego z symboli francuskiej kuchni. Z tej okazji w Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszny camembert w karmelu. Sprawdź, jak przygotować to danie z jego autorskiego przepisu. 

    Jeśli ktoś myśli, że mazurki można przygotować tylko na słodko, to grubo się myli. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował mazurki na słono. Na stole pojawiły się: mazurek na słono z konfiturą z cebuli i białą kiełbasą, mazurek na słono z ziemniakami, suchą krakowską, chrzanem i żurawiną oraz mazurek z boczniakami, kremowym selerem i chrzanem. Sprawdź, jak je przygotować

    W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przygotował oryginalne przepisy z perliczką w roli głównej. Sprawdź, jak przyrządzić rosół świąteczny z młodą kapustą, pyzami i pieczonymi paprykami, całą pieczoną perliczkę w maśle i rabarbarze oraz filety z perliczki z pęczakiem i botwinką. Święta jeszcze nigdy nie były tak wyjątkowe w smaku!