Ponad rok po dramatycznej powodzi, która dotknęła Dolny Śląsk, mieszkańcy powoli wracają do normalności. Na pomoc ruszyła Magda Gessler z programem "Kuchenne rewolucje", przynosząc nie tylko wsparcie finansowe, ale i dawkę nadziei dla lokalnej społeczności. W Dzień Dobry TVN zajrzeliśmy za kulisy akcji pomocowej.
W najnowszym, 11. odcinku 31. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Wisłę. Czy kreatorce smaku udało się uratować podupadający lokal pana Michała?
To jedna z najbardziej emocjonujących rewolucji Magdy Gessler w Warszawie. Bar Alpejski na Saskiej Kępie okazał się miejscem, w którym zamiast aromatu rosołu unosił się zapach brudu, kurzu i rodzinnych pretensji. A jednak z tej katastrofy powstała historia o oczyszczeniu — dosłownie i w przenośni.
Tuż przed emisją odcinka w prowadzonej we własnym ogrodzie rozmowie z Marcinem Sawickim gwiazda "Kuchennych rewolucji" opowiedziała nieco więcej o wrażeniach po spotkaniu z dziennikarką.
W 11. odcinku najnowszego sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Gorzów Wielkopolski. To właśnie tam znajduje się restauracja "Asia Box", prowadzona przez 34-letniego Adriana. Sprawdź, czy gwieździe TVN udało się pomóc bohaterowi programu.
Magda Gessler wróciła do restauracji, której pomogła 14 lat temu. Tym razem chodziło jednak o coś więcej niż dobór odpowiedniego menu. Jak się okazało, do upadku lokalu doprowadziła rodzinna tragedia właścicielki.
Magda Gessler bezkompromisowo stwierdziła, dlaczego niektóre z restauracji nie mogą przetrwać, mimo jej pomocy. Restauratorka wymienia kilka rażących błędów, których dopuszczają się właściciele lokali gastronomicznych. Jak tłumaczy, są pewne normy, które muszą być spełnione, by biznes działał.