To jedna z najbardziej emocjonujących rewolucji Magdy Gessler w Warszawie. Bar Alpejski na Saskiej Kępie okazał się miejscem, w którym zamiast aromatu rosołu unosił się zapach brudu, kurzu i rodzinnych pretensji. A jednak z tej katastrofy powstała historia o oczyszczeniu — dosłownie i w przenośni.
Tuż przed emisją odcinka w prowadzonej we własnym ogrodzie rozmowie z Marcinem Sawickim gwiazda "Kuchennych rewolucji" opowiedziała nieco więcej o wrażeniach po spotkaniu z dziennikarką.
W 11. odcinku najnowszego sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Gorzów Wielkopolski. To właśnie tam znajduje się restauracja "Asia Box", prowadzona przez 34-letniego Adriana. Sprawdź, czy gwieździe TVN udało się pomóc bohaterowi programu.
Magda Gessler wróciła do restauracji, której pomogła 14 lat temu. Tym razem chodziło jednak o coś więcej niż dobór odpowiedniego menu. Jak się okazało, do upadku lokalu doprowadziła rodzinna tragedia właścicielki.
Magda Gessler bezkompromisowo stwierdziła, dlaczego niektóre z restauracji nie mogą przetrwać, mimo jej pomocy. Restauratorka wymienia kilka rażących błędów, których dopuszczają się właściciele lokali gastronomicznych. Jak tłumaczy, są pewne normy, które muszą być spełnione, by biznes działał.
Informację o śmierci uczestniczki programu przekazano na oficjalnym profilu lokalu "Bistro pod przykrywką". - Kobieta o wielkim sercu - przekazano w poruszającym wpisie na Facebooku.