Magda Gessler uratowała kolejną restaurację. "To naprawdę interesujące Włochy"

Kuchenne rewolucje - odcinek 3
Kuchenne rewolucje - odcinek 3
Źródło: x-news
Magda Gessler znów w akcji. W nowym odcinku 31. sezonu "Kuchennych rewolucji" restauratorka wykorzystała swoje doświadczenie, by pomóc lokalowi "Pizza Lover". Jakie zmiany przeszła knajpa? Czy właścicielowi udało się utrzymać poziom wprowadzony przez ekspertkę? Sprawdź.
Na planie nowego sezonu “Kuchennych rewolucji”
Źródło: Dzień Dobry TVN

"Kuchenne rewolucje" w Lublinie

31. sezon "Kuchennych rewolucji" trwa. W czwartek 18 września zobaczyliśmy 3. odcinek nowej edycji programu. Tym razem niezastąpiona w swojej roli Magda Gessler odwiedziła Lublin, gdzie mieści się "Pizza Lover". Restauracja działa tu od kilku lat, a zespołem zarządza doświadczony Dawid.

31-latek tłumaczył, że lokal powstał z potrzeby osiągnięcia niezależności. Zaczynał od zera i wszystkiego nauczył się sam. Zespół się powiększał, dołączyli też kucharze. Goście odwiedzają lokal nie tylko ze względu na pizzę, ale też i samego Dawida, który chętnie wdaje się w interakcje z gośćmi.

- Niestety Dawid był przez jakiś czas nieobecny, był w lokalu, ale nie był obecny dla pracowników, gości i odbiło się to lekko - mówiła Kinga, menadżerka "Pizza Lover".

- Nie zajmowałem się lokalem, nie dokładałem wszelkich starań, przez około 4 lata, a prowadzę biznes od 8 lat. Niestety, od początku działalności, miałem bardzo duże problemy emocjonalne, w związku z walką o mojego synka w sądzie. Była partnerka uciekła stąd, straciłem z nim kontakt, chciałem skorzystać z prawa w sądzie, że mam te kontakty z synem, jeździłem po 500 km, a skończyło się na pukaniu, ciszy. Borykałem się z depresją - wyznał 31-latek.

Magda Gessler wkracza do akcji

Kłopoty właściciela przełożyły się na kondycję biznesu. Zrezygnowany właściciel poprosił o pomoc Magdę Gessler.

Restauratorka odwiedziła knajpę Dawida. Zamówiła ośmiornicę z pomarańczą, krem z pomidorów, pizzę i carbonarę.

- Sałatka z ośmiornicą i pomarańczą pachnie zjełczałą oliwą z oliwek, potworną ilością czosnku, kompletny brak octu - powiedziała ekspertka. Pizza okazała się "dziecinna i mdła", jednak makaron otrzymał wiele komplementów. - Największą wtopą jest sałata z ośmiornicą, ta carbonara jest jedną z najlepszych, jakie jadłam, ciasto na pizze bardzo dobre, sos dramatyczny - tłumaczyła Magda w rozmowie z Dawidem.

Magda rozpoczęła rewolucję. Pracownicy wyznali, że komunikacja z Dawidem nie jest prosta, jednak wynagrodzenie zawsze jest na czas. - Nie daje sobie pomóc - twierdzili. - Dawid, przez niestabilność przekreślasz każdy ich plan - stwierdziła restauratorka.

Dieci Finestre

Magda wprowadziła kuchnię włoską, z klimatycznym wystrojem. Zmieniła też nazwę lokalu na "Dieci Finestre" - dziesięć okien. Ekspertka pokazała też pracownikom nowe inspirujące przepisy i stworzyła prawdziwą rewolucję w ich myśleniu o biznesie. - Ale jest tu crazy - stwierdził właściciel.

Jak goście ocenili nowości w knajpie? - "Pyszny smak", "Bułeczka chrupiąca, dobra", "Czuć Włochy", "Świetna tu jest energia, klimat zachęca, by tu wejść", "Aromatyczne warzywa" - mówili. Dawid był niezwykle wdzięczny za pomoc Magdy Gessler.

Czy lokal utrzymał poziom po zakończeniu rewolucji? - Było ciekawie i nadzwyczajnie, to naprawdę interesujące Włochy - podsumowała Magda Gessler.

Nowe odcinki 31. sezonu "Kuchennych rewolucji" można oglądać w każdy czwartek o godz. 21:35 na antenie TVN oraz na platformie Player.pl.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości