"Kuchenne rewolucje" w Lublinie
31. sezon "Kuchennych rewolucji" trwa. W czwartek 18 września zobaczyliśmy 3. odcinek nowej edycji programu. Tym razem niezastąpiona w swojej roli Magda Gessler odwiedziła Lublin, gdzie mieści się "Pizza Lover". Restauracja działa tu od kilku lat, a zespołem zarządza doświadczony Dawid.
31-latek tłumaczył, że lokal powstał z potrzeby osiągnięcia niezależności. Zaczynał od zera i wszystkiego nauczył się sam. Zespół się powiększał, dołączyli też kucharze. Goście odwiedzają lokal nie tylko ze względu na pizzę, ale też i samego Dawida, który chętnie wdaje się w interakcje z gośćmi.
- Niestety Dawid był przez jakiś czas nieobecny, był w lokalu, ale nie był obecny dla pracowników, gości i odbiło się to lekko - mówiła Kinga, menadżerka "Pizza Lover".
- Nie zajmowałem się lokalem, nie dokładałem wszelkich starań, przez około 4 lata, a prowadzę biznes od 8 lat. Niestety, od początku działalności, miałem bardzo duże problemy emocjonalne, w związku z walką o mojego synka w sądzie. Była partnerka uciekła stąd, straciłem z nim kontakt, chciałem skorzystać z prawa w sądzie, że mam te kontakty z synem, jeździłem po 500 km, a skończyło się na pukaniu, ciszy. Borykałem się z depresją - wyznał 31-latek.
Magda Gessler wkracza do akcji
Kłopoty właściciela przełożyły się na kondycję biznesu. Zrezygnowany właściciel poprosił o pomoc Magdę Gessler.
Restauratorka odwiedziła knajpę Dawida. Zamówiła ośmiornicę z pomarańczą, krem z pomidorów, pizzę i carbonarę.
- Sałatka z ośmiornicą i pomarańczą pachnie zjełczałą oliwą z oliwek, potworną ilością czosnku, kompletny brak octu - powiedziała ekspertka. Pizza okazała się "dziecinna i mdła", jednak makaron otrzymał wiele komplementów. - Największą wtopą jest sałata z ośmiornicą, ta carbonara jest jedną z najlepszych, jakie jadłam, ciasto na pizze bardzo dobre, sos dramatyczny - tłumaczyła Magda w rozmowie z Dawidem.
Magda rozpoczęła rewolucję. Pracownicy wyznali, że komunikacja z Dawidem nie jest prosta, jednak wynagrodzenie zawsze jest na czas. - Nie daje sobie pomóc - twierdzili. - Dawid, przez niestabilność przekreślasz każdy ich plan - stwierdziła restauratorka.
Dieci Finestre
Magda wprowadziła kuchnię włoską, z klimatycznym wystrojem. Zmieniła też nazwę lokalu na "Dieci Finestre" - dziesięć okien. Ekspertka pokazała też pracownikom nowe inspirujące przepisy i stworzyła prawdziwą rewolucję w ich myśleniu o biznesie. - Ale jest tu crazy - stwierdził właściciel.
Jak goście ocenili nowości w knajpie? - "Pyszny smak", "Bułeczka chrupiąca, dobra", "Czuć Włochy", "Świetna tu jest energia, klimat zachęca, by tu wejść", "Aromatyczne warzywa" - mówili. Dawid był niezwykle wdzięczny za pomoc Magdy Gessler.
Czy lokal utrzymał poziom po zakończeniu rewolucji? - Było ciekawie i nadzwyczajnie, to naprawdę interesujące Włochy - podsumowała Magda Gessler.
Nowe odcinki 31. sezonu "Kuchennych rewolucji" można oglądać w każdy czwartek o godz. 21:35 na antenie TVN oraz na platformie Player.pl.
Zobacz także:
- Zdjęcie Magdy Gessler z młodości. Fani porównali ją do... "Niesamowite podobieństwo"
- Magda Gessler pokazała wyjątkowe zdjęcia wnuka. "Rozpływam się"
- Magda Gessler na zdjęciu z ukochanym. "Mega słodkie"
Autor: Aleksandra Matczuk
Źródło: TVN
Źródło zdjęcia głównego: x-news