Dzień Bitej Śmietany to świetna okazja, aby przygotować coś pysznego z jej dodatkiem. Nie brakuje jej w przepisach Sebastiana Olmy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził rurki z czekoladą i orzechami, gryczane naleśniki i francuskie tosty. Sprawdź te i inne przepisy.
Co przygotować z jadalnych kasztanów? Sprawdź przepis na słodko i nie tylko. Sebastian Olma proponuje muffiny, tartę z mlecznej czekolady, rozgrzewający krem dyniowy i danie obiadowe. Poznaj te sposoby przygotowania kasztanów i przekonaj się, jakie to proste i smaczne.
W kuchni Dzień Dobry TVN bohaterką tym razem jest pyszna, zdrowa kapusta i jej odmiany. Poniżej przepisy na krem z czerwonej kapusty z kozim serem, japońskie naleśniki „Okonomiyaki” z kapusty włoskiej z łososiem i kwaśną śmietaną, stek z młodej białej kapusty z pastą miso i białą kiełbasę pieczoną na kapuście kiszonej z chorizo, białą fasolą i krewetkami.
Szukasz pysznego przepisu na grzyby? Z pomocą przychodzi Sebastian Olma i jego zapiekane grzyby w sosie serowym pod ciastem francuskim z sałatką ziołową. Jak je zrobić? Sprawdź przepis.