Przepisy na Boże Narodzenie

    Przepisy na Boże Narodzenie

    Jak zrobić farsz do ryby po grecku? W tym artykule znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Farsz na rybę po grecku to połączenie kilku warzyw z koncentratem pomidorowym. Ryba po grecku nie jest skomplikowanym daniem. Najtrudniejszy do wykonania i najważniejszy jest w niej właśnie farsz.

    Ryba po grecku z piekarnika to smaczne danie często serwowane w trakcie wigilijnej wieczerzy. Podawane jest na zimno jako przekąska (np. do napojów alkoholowych) lub na ciepło. Pieczona ryba po grecku z reguły przyrządzana jest na bazie ryb morskich o chudym mięsie. Jak przyrządzić smaczną rybę po grecku? Poznaj sprawdzone przepisy.

    Jak zrobić dobre pierogi z kapustą i grzybami, które tradycyjnie pojawiają się na wigilijnym stole? Domowe pierogi z kapustą i grzybami podaje się w towarzystwie czerwonego barszczu, lub ze skwarkami. Poznajcie przepis na pyszne pierogi! Anna Kalczyńska postanowiła dowiedzieć się, gdzie powstają najlepsze pierogi w Warszawie.

    Krokiety z kapustą i grzybami to przepyszna potrawa, którą można podawać m.in. na wigilię. Należy jednak pamiętać, że samo przygotowanie jej wymaga sporo czasu – już dzień wcześniej należy np. namoczyć suszone grzyby. Jak zrobić pyszne krokiety z kapustą i grzybami, które oczarują nawet mamę i babcię? Sprawdź.

    Kuchnia jesienna i świąteczna jest bogata w orzechowy smak i zapach. Smażony seler i jabłko, drożdżowe ciasto z gruszkami, rożki z kremem czekoladowym - proste, ale efektowne dania z wykorzystaniem orzechów przygotowuje dla nas Andrzej Polan.

    Święta Bożego Narodzenia tuż tuż. To już ostatni moment, by zaplanować świąteczne menu. Jeżeli tak jak my, w święta najbardziej kochasz słodkości, mamy dla Ciebie przepis, w którym rozsmakują się Twoi bliscy.

    W kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje dań bazujących na polskiej wołowinie zaproponował nam Robert Koczwara, który zdobył II miejsce w kategorii danie główne, III miejsce w kategorii przystawka i nagrodę specjalną Akademii Gastronomicznej w Polsce podczas XI Gali Wine&Food Noble Night.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała pyszny rodzinny obiad. Co powiecie na sałatkę z marynowaną dynią, pieczonym burakiem i serem owczym, kurczaka pieczonego w całości z farszem polskim, a na deser aromatyczny jabłecznik. Co Wy na to?

    Sałatka jarzynowa na co dzień i od święta. W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha, Koło Gospodyń "Malowane Szminką" i sam Antek Smykiewicz rozważali nad najlepszym smakiem sałatki jarzynowej. Poznajcie przepis Darii Ładochy na tradycyjną sałatkę jarzynową z majonezem. Daria zdradziła też, kilka swoich sprawdzonych sposobów i patentów na tę tradycyjną potrawę.

    Zdobienie bożonarodzeniowych pierniczków to tradycja niemniej popularna, niż ich pieczenie. Mimo że nie każdy jest zdolnym cukiernikiem, dekorowanie wypieków można z łatwością zmienić w rodzinną zabawę. Jak to zrobić? Demonstrację przeprowadzi mistrzyni cukiernictwa Iga Sarzyńska i jej mali pomocnicy.

    W kuchni pełnej aromatów zapraszamy na kawowo-jaglany deser z orzechami włoskimi, wegańskie placki cynamonowe oraz ryżowo - kawowy pudding z orzechami i jabłkiem. Nie zabraknie też akcentów świątecznych - makowca ze skórką kandyzowaną i napoju kawowego z cynamonem, kardamonem i pomarańczami. Zobacz, jak przyrządza je Daria Ładocha.