Świeże czereśnie mogą być bazą nie tylko pysznych deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych, niekiedy niezwykle oryginalnych. Przykładem jest pieczona feta z czereśniami i tymiankiem, którą w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Świeże czereśnie mogą stanowić podstawę nie tylko deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych lub czegoś z pogranicza smaków. Przykładem jest chłodnik kokosowo - czereśniowy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Pyszne, sezonowe czereśnie doskonale pasują nie tylko do deserów czy przetworów, ale również do odpowiednio skomponowanych dań wytrawnych. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Daria Ładocha. Jak zrobić stek z tuńczyka w sosie czereśniowym? Sprawdź przepis.
Czereśnie to pyszny, letni owoc, który świetnie sprawdza się w postaci składnika wielu pysznych dań. Doskonałym przykładem jest oryginalna, orzeźwiająca sałatka z fetą i czereśniami. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała przepisy na kuchnię przednówkową. Stosuje się w niej pierwsze wiosenne rośliny z łąk i lasów, jak kapusta, seler, marchew, rośliny strączkowe i wiele innych. Sprawdź, jak zrobić wiosenny bigos z młodej kapusty ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i zieloną pietruszką.
Coraz więcej świeżych warzyw zaczyna kusić nas ze straganów. Wyższe temperatury to idealny czas na pierwsze chłodniki i zupy na zimno. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na chłodniki podzieliła się Daria Ładocha. Sprawdź przepisy na gazpacho na spodzie z pieczonych rogalików, chłodnik z ogórkiem, fetą i jajkiem, malinowy chłodnik z mascarpone i chłodnik z botwinki z sezamem.
20 kwietnia obchodzimy Dzień Języka Chińskiego. Właśnie z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy kuchni chińskiej. Jak zrobić kurczaka z warzywami i domowym sosem Hoisin? Sprawdź przepisy.
Dziś świętujemy Dzień Języka Chińskiego, co widać i czuć również w kuchni Dzień Dobry TVN. Z tej okazji Daria Ładocha przygotowała kilka pysznych w dań, a wśród nich makaron chow mein z wołowiną. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Z okazji Dnia Języka Chińskiego tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN dania również pochodzące z Chin. Jak przygotować krewetki z ananasem w sosie imbirowo-pomarańczowym? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
W kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na fondant czekoladowy, najprostsze ciasto czekoladowe na świecie oraz kolorowy deser z czekoladowymi ciasteczkami. Darii asystowały w kuchni Gabrysia i Marysia, czyli mała bohaterka z Szydłowca i jej młodsza siostra. Zobaczcie jak sobie poradziły.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy tradycyjne i regionalne smaki z Polski i różnych części świat. Tym razem w roli kucharki Anna Kalczyńska. Jak zrobić spanakopitę, eskalopki z łososia ze szczawiem i sałatkę z ogórków? Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy tradycyjne i regionalne smaki, niekiedy w nieco innym wydaniu. Daria Ładocha przygotowała dania kuchni śląskiej z nowoczesną nutą. Jak zrobić kluski śląskie, ciapkapustę, sos z boczniaków, zrazy zawijane i apfelmus z żurawiną i lodami?
Czekolada to składnik wykorzystywany w kuchni przez wielu miłośników deserów. Jeśli szukasz pomysłów na czekoladowe, domowe pyszności, sprawdź przepisy deser z marakują i pistacjami, W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała je Daria Ładocha ze swoją córką Laurą.
Sprawdź przepisy na łososia po toskańsku ze szpinakiem i pomidorami w kremowym sosie, świąteczną tartą z kiszona kapustą, grzybami i łososiem, a także świąteczną zupę rybną z kuchni Dzień Dobry TVN.
Święta tuż tuż. Przygotuj się do nich i skorzystaj z przepisów na sernik kawowy na piernikowym spodzie z kardamonem oraz pierniczki. Zobacz też, jak przygotować pyszny napój rozgrzewający z nutą korzennych przypraw - alternatywa dla tych, którzy nie lubią kompotu z suszu.
Sprawdź przepisy na zupę paprykową z pęczakiem i łososiem, leczo z dynią i orzechami oraz pieczone ziemniaki z rozmarynem, kurczakiem i mozzarellą Darii Ładochy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować szakszukę, łososia w sosie ze świeżych pomidorów oraz szpinak na ciepło z pastą z pstrąga z grzankami z kuchni Dzień Dobry TVN.
10 października to Światowy Dzień Owsianki! W kuchni Dzień Dobry TVN o tym jak zrobić owsiankę idealną i z czym można ją podawać, opowiedziała nam Daria Ładocha. Poznajcie przepisy na owsiankę z masłem orzechowym, borówkami, pistacjami i prażonymi migdałami, owsiankę z jogurtem i malinami na ciepło, z marchewką szczypiorkiem i sosem sojowym oraz na owsiankę z powidłami śliwkowymi i wiele innych. Co można zrobić z owsianką, której nie zjedliśmy? Zobaczcie!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pyszne śniadania i słodkości z sezonowymi owocami - jabłkami, gruszkami i śliwkami. Sprawdź, jak przygotować muffiny marchewkowo-jabłkowe z musem śliwkowym, śniadaniowe casserole z owocami oraz migdałową owsiankę z gruszkami.
Szukasz prostych pomysłów na pyszne, pożywne obiady? Swoimi propozycjami w kuchni Dzień Dobry TVN podzieliła się Daria Ładocha. Sprawdź przepisy na kaszę bulgur z warzywami z sadzonym jajkiem i sałatką ze szpinaku, danie jednogarnkowe z dorszem, ziemniakami i wędzoną papryką oraz stir fry z makaronem ryżowym, kurczakiem i kolorowymi paprykami.