Zupa z młodej kapusty z fasolką szparagową i szpinakiem z przepisu Darii Ładochy

Zupa serula
Zupa serula
Źródło: luchezar/Getty Images
Zupa z młodej kapusty z fasolką szparagową i szpinakiem to propozycja w sam raz na wiosenny obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przyrządzać to danie. Sprawdź jej przepis. 

Zupa z młodej kapusty z fasolką szparagową i szpinakiem - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 2,5 l wywaru z jarzyn,
    • włoszczyzna: marchewka, kawałek selera, pietruszka miała i por,
      • 1 cebula,
        • 2 papryczki chili,
          • garść liści szpinaku,
            • 3 liście laurowe,
              • 3 ziela angielskie,
                • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
                  • 10 suszonych pomidorów,
                    • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
                      • 1 kapusta młoda,
                        • 10 suszonych grzybów,
                          • 1 łyżka masła,
                            • 1 łyżeczka papryki wędzonej.

                              Sposób przygotowania zupy z młodej kapusty z fasolką szparagową i szpinakiem

                              1. Cebulę wraz z chili posiekaj i zeszklij na maśle w garnku.
                                1. Dodaj włoszczyznę startą na tarce o grubych oczkach, poszatkowaną kapustę oraz pora pokrojonego w plastry.
                                  1. Dopraw papryką wędzoną. Dodaj grzyby, ziele angielskie i liście laurowe.
                                    1. Całość zalej wywarem i gotuj 15 minut.
                                      1. Następnie dodaj fasolkę szparagową i gotuj aż będą miękkie. pod koniec gotowania dodaj suszone pomidory, szpinak i koncentrat pomidorowy.
                                        1. Dopraw solą i pieprzem, a na koniec dodaj zieloną pietruszkę.

                                          Zobacz także:

                                          Źródło: Daria Ładocha

                                          Źródło zdjęcia głównego: luchezar/Getty Images

                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości

                                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                          Materiał promocyjny

                                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana