Sezon na kalafior trwa w najlepsze. To pyszne i zdrowe warzywo można przyrządzić na wiele różnych sposobów, co w kuchni Dzień Dobry TVN udowodnij Grzegorz Zawieruchy. Jak zrobić kalafior w cieście francuskim, placuszki kalafiorowe z sosem curry, taboule i sałatka z kalafiorem, jajkiem i papryką? Sprawdź przepisy.
Jesień jest czasem, gdy większość warzyw jest już w pełni dojrzała i gotowa do zbioru. Pomidor, papryka, cukinia, bakłażan czy dynia najlepiej smakują właśnie teraz.
Sezon na polskie jabłka trwa w najlepsze, a to oznacza, że pora przygotowywać z nich nie tylko przetwory, ale i dania. W kuchni Dzień Dobry TVN Kasia Bukowska przygotowała pyszne ciasta jabłkowe na każdą okazję. Poznaj jej przepisy na ciasto wiewiórkę i muffny jabłkowe z kremem czekoladowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN bardzo lubimy proste rozwiązania. Właśnie one są motywem przewodnim ciast w wykonaniu Bartka Boratyna, do przygotowania których potrzebujemy zaledwie kilku produktów. Jak zrobić sernik czekoladowy z 3 składników, brownie z 3, czekoladowy fudge z 3 i 5-składnikowy hit Tik Toka. Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządził Adrian Owsianik, znany bliżej jako Foxx Gotuje. Jest wielkim on fanem Ameryki i postanowił przybliżyć nam tajniki amerykańskiej kuchni. Przygotował dla nas kultowe dania m.in. smash burgera, klasyczne, amerykańskie skrzydełka oraz propozycje śniadań w wersji na słono i na słodko.
Szukasz pysznego przepisu na grzyby? Z pomocą przychodzi Sebastian Olma i jego zapiekane grzyby w sosie serowym pod ciastem francuskim z sałatką ziołową. Jak je zrobić? Sprawdź przepis.
Sezon grzybowy to świetny czas na kulinarne eksperymenty z udziałem aromatycznych darów lasu. Doskonałym tego przykładem jest "krupnik" z grzybami azjatyckimi, warzywami, kaszą jęczmienną i jajkiem sojowym według przepisu Sebastiana Olmy. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Pieczarki można przygotować na nieskończenie wiele sposobów. Swoim pomysłem w kuchni Dzień Dobry TVN podzielił się Sebastian Olma. Jak zrobić pieczoną pieczarkę portobello z suszonymi pomidorkami, mozzarellą, figami i pesto bazyliowym? Sprawdź przepis.
Sezon na grzyby trwa, co widać również w kuchni Dzień Dobry TVN. Sebastian Olma przygotował różne grzybowe pyszności, w tym placki ziemniaczane z kurkami w sosie śmietanowo – tymiankowym. Jak je zrobić? Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN motywem przewodnim jest pieczywo i różne sposoby na jego wykorzystanie w potrawach. Szymon Czerwiński udowadnia, że nie warto wyrzucać czerstwego pieczywa. Jak zrobić z nich grzanki, a także spaghetti ze skórką cytryny i tartą bułką, zupę cebulową z grzankami i zapiekany czerstwy chleb z pesto bazyliowo - pietruszkowym? Sprawdź przepisy.
Maślane bułeczki śniadaniowe, prosty i szybki chleb z otrębami, bułki z karmelizowaną cebulą, a może foccacia z kurkami lub pomidorkami? Sprawdź proste przepisy na pieczywo. Szymon Czerwiński w Dzień Dobry TVN podzielił się także swoimi sposobami na wykorzystanie czerstwego chleba.