Jak zrobić ziemniaczaną zapiekankę z kiełbasą i beszamelem, zapiekankę chłopską, zapiekane ratatouille z pesto oraz pilaf z indykiem, cieciorką i jarmużem?
Jak zrobić grzybową lasagne z serem gouda, aksamitnym beszamelem i tymiankiem, duszoną pierś z kurczaka, w sosie śmietanowym z grzybami, zapiekaną pod ciastem francuskim oraz ciasto z maślanką ze śliwkami?
Jak zrobić torcik naleśnikowy z burakiem i słodkim serkiem waniliowym, zielony makaron z dziecięcym pesto, drożdżówki mocno malinowe, a także smoothie owocowe z burakiem i maliną?
Jak zrobić aromatyczną kwaśnicę, kluski śląskie z karmelizowaną kiszoną kapustą i orzechami, bieszczadzkie fuczki w sosie grzybowym, paszteciki z ciasta francuskiego, z kapustą kiszoną i grzybami, a także kanapkę Rubena z pastrami i kapustą kiszoną?
Jak zrobić tartę z gruszkami, gorgonzolą i tymiankiem na cieście francuskim, pieczone udka kurczaka z jabłkami, gruszkami, cynamonem i kruszonką z cheddara, duszone jabłka i gruszki z żurawiną, cynamonem i sokiem malinowym, podane na serku wiejskim z orzechami, a także sałatkę z gruszką, kozim serem, burakiem i orzechami w miodowo-cytrynowym dressingu?
Jak zrobić "Ginger-Turmeric Shot - Złoty strzał odporności", rozgrzewającą nalewkę z imbirem, smoothie "Zielony Strażnik Odporności", kremowe smoothie "Słońce na łyżce", czerwone smoothie "Rubinowa Tarcza", a także zupę z batatów, soczewicy, jarmużu i mleka kokosowego z imbirem?
Jak zrobić krem paprykowo-pomidorowy z prażonym kuskusem w imbirze i curry, podany z oliwą ziołową oraz kwaśną śmietaną, placki ziemniaczane z sosem grzybowym, gulasz marchwiowo-korzenny z pieczonymi ziemniakami i kozim serem, serową zapiekankę z brokułem, zupę meksykańską z chilli oraz kluski śląskie z roladką wieprzową i czerwoną kapustą?
Jak zrobić muszle makaronowe, faszerowane szpinakiem i ricottą, sernik z ricotty i mascarpone, zupę dyniową, domowy chleb pszenno-żytni na drożdżach oraz parmigianę z bakłażanów?
Jak zrobić chrupiący wafel z guanciale i prawdziwkami, rigatoni z sosem ragù z dyni i gorgonzoli, lasagne z grzybami leśnymi oraz Ciasto Czterech Miast?
Jak zrobić placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, chrupiące zmiażdżone ziemniaki na puree z groszku, szybką piklowaną cebulkę, faworki na słodko oraz azjatyckie długaśne kluchy?
Jak zrobić pieczoną dynię hokkaido, przyprawioną miodem i ziołami, podaną z burratą i bruschettą, stek z kalafiora, z zielonym pesto, pomidorkami i parmezanem, risotto z owocami morza oraz tiramisu z matchą i białą czekoladą?
Jak zrobić babkę ziemniaczaną z sosem z grzybów leśnych, kołduny z kaszanką, w bulionie z pieczonej cebuli, sałatkę z serem korycińskim, kaszą pęczak, dynią i miodowym winegretem oraz podlaski kisiel owsiany z jabłkami, lodami bakaliowymi i kruszonką?
Jak zrobić bulion wołowo–drobiowy, krem z buraka, z mleczkiem kokosowym i pestkami dyni, cebulową w dwóch wersjach - klasyczną oraz zapieczoną w cieście francuskim z czarnuszką, krem pomidorowy z grzankami z mozzarellą oraz kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku?
Jak zrobić makaron z serem żółtym królewskim i brokułami, serowe sakiewki z ryżem i pesto bazyliowym, mielony stek faszerowany serem królewskim, a także muffinki z suszonymi pomidorami i serem królewskim?
Jak zrobić carpaccio z cukinii z parmezanem i miętą, zupę krem z kabaczka, z curry i mlekiem kokosowym, zapiekankę z bakłażana à la musaka, a także brownie z cukinii?