Jak zrobić Chorizo a la Riojana, Chipirones a la Plancha, Tortillę de Patatas, Pimientos de Padrón, Patatas Bravas, Boquerones en Vinagre oraz Gambas al Ajillo?
Jak zrobić ciasto francuskie z kremem z pieczonej dyni, morelą, parmezanem, sezamem i popcornem, pieczony placek ziemniaczany z kremem z trzech serów i suszonych pomidorów, pieczone pomidorki z burattą, ziołami i kremem balsamicznym na bagietce, a także ptysie ze słodkim kremem mascarpone, z wanilią, cytryną, borówkami i cukrem pudrem?
Jak zrobić roladki cukiniowo-szpinakowe z szynką, tortillę de patatas z kiełbaskami z jalapeno, zupę dyniowo-soczewicową z kiełbaskami bez osłonki, a także placek po zbójnicku z kiełbasą?
Jak zrobić gołąbki z kaszą jęczmienną, wieprzowiną i sosem chrzanowo-musztardowym, gołąbki bolońskie z wołowiny i makaronu, w sosie pomidorowym, a także gołąbki z ryżem, grzybami i ziemniakami, w sosie koperkowym?
Jak zrobić tofucznicę ze szczypiorkiem, pomidorami, chlebem i masłem, kremowe risotto z pieczarkami i serem z nerkowców, zapiekane papryki faszerowane brązową soczewicą i serkiem, a także wegańską wersję sałatki Jennifer Aniston z planu "Friends"?
W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN gotuje niezwykłe duo, które podbija w ostatnim czasie internet - Małgorzata Rybak razem z babcią Jadwigą Wilk. To powrót do prostych, domowych słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa, przygotowywanych w babcinej kuchni z kilku składników. Blok czekoladowy, szyszki z kajmaku, klasyczny pleśniak i sernik z galaretką to prawdziwe symbole tamtych czasów pachnących kakao, wanilią i świeżo upieczonym ciastem. Każdy z tych deserów przywołuje wspomnienia rodzinnych spotkań, niedzielnych obiadów i wakacji u babci.
Jak zrobić babeczki na czarnym kakao, z czerwonym kremem, ciastka nietoperze z czarnym lukrem, kruche ciastka dynie z konfiturą malinową, a także brownie z pajęczyną?
Jak zrobić pieczone bataty z jajem, komosą, owczym serem i za’atarem, pastę z tuńczyka z jajem na grzance, ravioli z ricottą i rozpływającym się jajkiem, a także jesienne zabaglione?
Jak zrobić bulion wołowo-drobiowy, zupę czosnkową z tymiankiem i chrupiącymi grzankami, pastę kremowo-czosnkową, kremowy makaron czosnkowo-parmezanowy z orzechami pinii i nutą cytryny, tartę z czarnym i karmelizowanym czosnkiem oraz kozim serem, sos czosnkowy, a także burgery z kurczakiem, w glazurze czosnkowo-chilli oraz sałatką z ogórka?
Jak zrobić ziemniaczaną zapiekankę z kiełbasą i beszamelem, zapiekankę chłopską, zapiekane ratatouille z pesto oraz pilaf z indykiem, cieciorką i jarmużem?
Jak zrobić grzybową lasagne z serem gouda, aksamitnym beszamelem i tymiankiem, duszoną pierś z kurczaka, w sosie śmietanowym z grzybami, zapiekaną pod ciastem francuskim oraz ciasto z maślanką ze śliwkami?