Jak zrobić babkę ziemniaczaną z sosem z grzybów leśnych, kołduny z kaszanką, w bulionie z pieczonej cebuli, sałatkę z serem korycińskim, kaszą pęczak, dynią i miodowym winegretem oraz podlaski kisiel owsiany z jabłkami, lodami bakaliowymi i kruszonką?
Jak zrobić bulion wołowo–drobiowy, krem z buraka, z mleczkiem kokosowym i pestkami dyni, cebulową w dwóch wersjach - klasyczną oraz zapieczoną w cieście francuskim z czarnuszką, krem pomidorowy z grzankami z mozzarellą oraz kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku?
Jak zrobić makaron z serem żółtym królewskim i brokułami, serowe sakiewki z ryżem i pesto bazyliowym, mielony stek faszerowany serem królewskim, a także muffinki z suszonymi pomidorami i serem królewskim?
Jak zrobić carpaccio z cukinii z parmezanem i miętą, zupę krem z kabaczka, z curry i mlekiem kokosowym, zapiekankę z bakłażana à la musaka, a także brownie z cukinii?
Sprawdź, jak zrobić pieczone bakłażany z owocami i sosem na bazie jogurtu, pucharki z owocami i kremem oraz makaron z serkiem śmietankowym o smaku papryki czereśniowej.
Coraz więcej osób szuka szybkich i prostych rozwiązań na zdrowe odżywianie. Dieta pudełkowa od kilku lat robi furorę w dużych miastach w Polsce, jednak jej cena często odstrasza. Jak przygotować zdrową, tanią i smaczną alternatywę w domu? Co dać dziecku w lunchboksie do plecaka, by nie chciało sięgać po niezdrowe przekąski? Sprawdź te przepisy.
Wraca szkoła, a razem z nią odwieczny problem - co dać dziecku w lunchboksie do plecaka, by nie chciało sięgać po niezdrowe przekąski? Mamy na to rozwiązanie, które wcale nie jest czasochłonne i każdy rodzic bez problemu może je przygotować w domu. Sprawdź przepisy Aleksandry Juszkiewicz.