Sałaty to prawdziwe skarby w naszej kuchni - są zdrowe, niskokaloryczne i smaczne.
To bardzo łatwy i szybki sposób.
Kiedy i kto powinien suplementować witaminę D?
"Pamiętajmy o tym".
Jakie słodycze czekają na nas podczas wizyty w nekropoliach w okresie Wszystkich Świętych?
Ogrodnik Łukasz Skop zaprezentował widzom Dzień Dobry TVN przykłady owoców będących nieocenioną pomocą w podnoszeniu odporności.
"To jest aspekt ekologiczny"
Picie soku z kapusty wciąż nie jest popularne. Warto się do tego przekonać, ponieważ przynosi świetne rezultaty.
Co warto kupić w lokalnym warzywniaku?
Zawiera cenne białko.
Sok marchewkowy to bomba witaminowa, która wzmacnia odporność i zmniejsza ryzyko pojawienia się choroby nowotworowej.
Grzyb o nazwie kozia broda przypomina swoim kształtem gąbkę i był uznawany za gatunek zagrożony od początku lat 90-tych. Obecnie jednak, można go już bez przeszkód zbierać. Jest to dobra wiadomość, ponieważ ten gatunek charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi. Dowiedz się, jak wygląda kozia broda i gdzie można ją znaleźć. Jakie zastosowanie może mieć ten grzyb w kuchni?
Sprawdź przepisy w kuchni Dzień Dobry TVN.
Sok z limonki to bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów, które decydują o właściwościach prozdrowotnych napoju.
Kiedy i gdzie odbędzie wydarzenie? Jaki jest jego program?
Jakie składniki odżywcze zawiera?
Schyłek lata to pełnia sezonu owocowo-warzywnego. Restauratorka Beata Kartowicz w ramach cyklu Dzień Dobry TVN "OszczędzaMY" sprawdziła, jak najkorzystniej przygotować przetwory na jesień, by cieszyć się ich smakiem i nie zapłacić za nie wiele.
Ma dużo witaminy C.
Rozpropagowanie superfoods zrewolucjonizowało nasz sposób odżywiania. Coraz chętniej sięgamy po wartościowe produkty, mające zbawienny wpływ na nasze zdrowie, np. jagody acai czy aloes.
O pysznych, poręcznych, owocowych musach Olivierowi Janiakowi opowiedziała influencerka lifestylowa Barbara Cichocka.
Jest jednak pewien haczyk. Jaki?
Świeżo wyciskany sok grejpfrutowy ma mnóstwo prozdrowotnych właściwości. Dlatego warto go pić?
Na świecie można znaleźć 6 tysięcy różnych odmian śliwek. Wśród nich znajdują się takie jak mirabelki, węgierki czy renklody, które są szeroko znane i cenione ze względu na swoje soczysty, słodki miąższ oraz bogactwo witamin i mikroelementów. Są one także chętnie wykorzystywane w kuchni, gdzie doceniane są za ich smak i aromat, a także za możliwość przetworzenia ich na powidła, dodawania do wypieków, suszenia czy pokrywania czekoladą. Sprawdziliśmy ile kalorii ma śliwka i czy możemy ją jeść podczas odchudzania.
Co znalazło się na talerzu tenisistki?
Izotoniki nie tylko zaspokoją nasze pragnienie, ale także dostarczy nam elektrolitów i witamin.
Czym grozi konsumpcja?
Bób to ulubione, letnie, sezonowe warzywo strączkowe wielu osób. Nic dziwnego - jest pyszny i zarazem bardzo zdrowy. A czy wiecie, jak przygotować bób, aby był naprawdę smaczny, a przy tym zachował swoje wartości odżywcze? Jak długo należy go gotować? Zdradzamy na stronie Dzień Dobry TVN.