Trwa sezon na bób - pyszne i uwielbiane przez wielu warzywo strączkowe. Jest niezwykle zdrowy, bogaty w cenne składniki i minerały. Sprawdź, co warto wiedzieć o bobie, w tym, jak go gotować, aby był najsmaczniejszy.
Ser to jeden z najbardziej popularnych produktów spożywczych. Świetnie nadaje się na kanapki, uzupełnia też smak wielu potraw. Ale czy jest zdrowy? Czy warto po niego sięgać? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Anna Radowicka, dietetyk, technolog żywności.
Maj to czas, gdy natura ożywa po zimowym uśpieniu. Dni stają się coraz bardziej słoneczne, a wraz z nimi zaczyna się okres intensywnego kwitnienia i wzrostu roślin, także tych, które dostarczają nam świeżych warzyw i owoców. Które z nich są teraz najsmaczniejsze? Zobacz, jakie sezonowe warzywa dominują w maju i co można z nich przyrządzić.
Nareszcie, po długim okresie zimy, mamy szansę urozmaicić swoją dietę o produkty, które łatwo kupimy lokalnie. Jak więc jeść sezonowo? Jakie owoce i warzywa wybierać w marcu? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Wielu z nas chętnie sięga po paluszki rybne. Nie tylko są idealne na szybki obiad, to jeszcze wydają się być zdrowe. Tymczasem skład niektórych z nich jest alarmujący.