Jak zrobić zapiekane piersi z kurczaka z serkiem puszystym "burak z chrzanem", krewetki z serkiem puszystym naturalnym i pieczarkami, a także risotto z groszkiem, szparagami i serkiem puszystym z czosnkiem?
Jak upiec idealną bułkę i czym ją wypełnić, żeby smak hamburgera zniewalał nasze zmysły? Przypomnijmy sobie najlepsze przepisy na ten klasyczny fast food, które w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował Jakub Kasprzak z okazji Światowego Dnia Hamburgera.
Jak zrobić bezę klasyczną z kremem waniliowym i owocami, bezę czekoladową z karmelem, bezę truskawkową, bezę pistacjową i mrożone owoce w czekoladzie na patyku?
Jak zrobić ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką, tartę rabarbarową z bezą włoską, a także szybki mus z białej czekolady, z pieczonym rabarbarem i kruszonką migdałową?
Jak zrobić truskawki i rabarbar pod kruszonką owsianą, z płatkami soli i szczyptą kardamonu, racuchy drożdżowe z rabarbarem, sosem waniliowym i truskawkami, lemoniadę z rabarbarem i truskawkami, kaczkę na puree pietruszkowym z sosem rabarbarowo truskawkowym, a także smażone ciasto parzone, z sosem rabarbarowym i kremem mascarpone?
Jak zrobić domowe bułeczki do burgerów, burgera wołowego z grilla, z domowym sosem BBQ i piklowanym ogórkiem, kiełbasę di Napoli, Hot Doga "Król czosnku", Hot Doga "Teraz Polska", domową prażoną cebulę, a także burgera z chrupiącym kurczakiem?
Jak zrobić serowo-truskawkowe wariacje z miodem i szparagami, pieczeń rzymską z jajkiem, do zupy botwinkowej i młodego ziemniaka, karpatkę z młodej kapusty, sosu ziemniaczanego i mięsa wieprzowego, a także tort zakochany w czekoladzie i rabarbarze?
Jak zrobić sałatkę z cienko pokrojonych plastrów arbuza, z fetą, miętą i pomarańczowym winegretem, białe szparagi gotowane na parze, z klasycznym sosem holenderskim i chrupiącym boczkiem, zielone blanszowane szparagi z sosem kaparowo-maślanym, szarpanym boczniakiem i parmezanem, a także danie z młodych ziemniaków?
Jak zrobić tartę Tatin z jabłkami i słonym karmelem, zupę cebulową zapiekaną z ciastem francuskim, chicken and mushroom pie z ciastem francuskim, a także mini pizzę z ciasta francuskiego, z różnymi nadzieniami?
W sklepach już dostępny jest rabarbar. Doskonale nadaje się on do ciast, kompotów oraz drożdżówek. Swoim przepisem na te ostatnie w mediach społecznościowych podzielił się Michał "Rozkoszny" Korkosz.