Jak przyrządzić Bobotie, zupę z soczewicy i słodkich ziemniaków, z chlebkiem Diphaphatha, dorsza z pesto z suszonych pomidorów i Dikgobe, a także smoothie z mango i bananów?
Jak zrobić pierogi gotowane z ziemniakami, rybą wędzoną i chrzanem, pierogi pieczone z jabłkiem, cynamonem i tymiankiem, a także pierogi smażone z kurczakiem, krewetkami, imbirem i limonką?
Jak zrobić otlety mielone z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty kiszonej, kotlety mielone z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem, z dodatkiem gniecionych warzyw korzennych oraz sałatki z ogórka kiszonego, a także zapiekane kotlety mielone z marchewką, groszkiem i suszonymi pomidorami, w sosie beszamelowym z serem cheddar?
Karnawał za pasem! Czas więc nie tylko szykować cekinowe kreacje, ale i proste, a zarazem pyszne przekąski. Co podać gościom zaproszonym na imprezę? Albo - co przekąsić samemu? Na to pytanie odpowiedział Grzegorz Zawierucha w ramach Projektu Zima.
Sprawdź, jak zrobić sernik, tartę z jabłkami, włoskie kluseczki z masłem szałwiowym, brukselkę z kremowym dressingiem, wołowinę smażoną z imbirem oraz mini deserki.
Kucharz Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pod swoją kuchenno-detektywistyczną lupę wziął obwarzanki. Krakowski przysmak od lat cieszy podniebienia turystów. Sprawdź, jaka jest tajemnica ich wyjątkowego smaku!
Sprawdź, jak przyrządzić krem z dyni, barszczyk czerwony z paluszkami z ciasta francuskiego, posypanymi ziołami i z sałatką z fasoli oraz pieczarek, a także gruszki w białym winie.
Sprawdź, jak zrobić kurczaka pieczonego w całości, z ziemniakami i rozmarynem, sałatkę z kurczakiem, pieczonymi burakami, kozim serem, jajkiem na miękko i dressingiem malinowym oraz krupnik na pęczaku z kurczakiem.
Sprawdź, jak przyrządzić zupę serową z serem topionym i pleśniowym, fondue serowe, sernik z gorgonzolą i serem pleśniowym, ser smażony w wersji czeskiej, a także ser smażony po Śląsku.
Michał Korkosz, znany wielbicielom swojej kuchni jako Rozkoszny, zaprezentował swój kolejny popisowy przepis. Tym razem poinstruował, jak przyrządzić rozgrzewającą zupę. Jak zapewnia, przy garnkach nie spędzimy więcej niż 15 minut.