Jak zrobić risotto szparagowe, z cytryną i granatem, supplì, czyli rzymskie arancini, pieczone marchewki z chipsami z obierek i pesto z łodyg, a także tiramisu truskawkowe?
Dżem czereśniowy to smaczny dodatek do tostów, ciast, lodów, marynat do mięsa. Każdy, kto jeszcze nie wie, jak przygotować dżem z czereśni, powinien zapoznać się z naszymi przepisami. W końcu sezon na te owoce nie będzi trwał wiecznie. Jak zrobić dżem z czereśni? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Co przygotować na obiad korzystając z promocji gazetkowych z popularnych sieci sklepów? Sprawdził to Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN. Poznajcie jego niezwykłe przepisy, na które nie wydacie fortuny.
Sprawdź, jak zrobić gratinę ze szparagami, kotleciki z mielonego indyka, z suszonymi pomidorami, pieczonymi batatami i sałatką z rzodkiewki, a także makaron z krewetkami i prażoną bułeczką z anchois.
Jak zrobić omlet francuski z wędzonym łososiem i szczypiorkiem, kurczaka w sosie orzechowym, z warzywami i makaronem ryżowym, gofry białkowe z domową frużeliną bez cukru, a także spring rolls z pastą z tuńczyka?
Pamiętasz dźwięk dzwonka na przerwę i zapach jeszcze ciepłego chleba wyjmowanego z papieru śniadaniowego? W tamtej kanapce najważniejszy był plaster sera: miękki, lekko słodkawy, który sklejał kromki i historie opowiadane na ławce przed szkołą. Dziś, gdy tempo życia narzuca rytm, ser wciąż może być łącznikiem pomiędzy codziennością a chwilą prawdziwego smaku. Portfolio Hochland udowadnia, że ten sam składnik, który budzi wspomnienia z dzieciństwa, potrafi profesjonalnie odnaleźć się w roli szybkiej przekąski, a nawet składnika dań na gorąco. Zobacz, jak wykorzystać sery Hochland od porannego wspólnego śniadania po wieczorne gotowanie z przyjaciółmi.
"Uśmiech pochodzi od sera"– niby slogan, a jednak brzmi jak Konstytucja Radości zapisana w plastrach. Jako samozwańcza redaktorka-koneSERka do spraw pogody ducha zapraszam na obszerny raport o tym, dlaczego wystarczy otworzyć paczkę sera Hochland, by policzki uniosły się niczym balony na majówce. ZaSERwuję porcję nauki, szczyptę bajki i morze praktycznych wskazówek, bo teoria bez degustacji jest jak tost bez sera – bez sensu.
Sprawdź, jak zrobić letnią sałatkę z bobem, truskawkami i mozzarellą, bób smażony na chrupko z przyprawami, zupę krem z bobu z miętową śmietanką, bób po tajsku z pastą curry i mleczkiem kokosowym, a także mus czekoladowy z bobu i banana.
Jak zrobić zapiekane piersi z kurczaka z serkiem puszystym "burak z chrzanem", krewetki z serkiem puszystym naturalnym i pieczarkami, a także risotto z groszkiem, szparagami i serkiem puszystym z czosnkiem?