Sprawdź, jak zrobić tatara z łososia z ziołami i czekoladą, risotto z krewetkami, burratą i nutą cytrusów, bezalkoholowego walentynkowego spritza, a także szybkie monoporcje tiramisu pistacjowego bez jajek.
Kawa to coś więcej niż napój – to rytuał, chwila dla siebie i sposób, by złapać oddech w codziennym biegu. Jeśli jesteś miłośnikiem aromatycznych chwil i chcesz uczynić swoje kawowe doświadczenia jeszcze bardziej wyjątkowymi, mamy coś specjalnie dla Ciebie. Nasz e-book to pełen inspiracji przewodnik, który odkryje przed Tobą tajemnice idealnej filiżanki kawy.
Kuchnia PRL-u charakteryzowała się prostotą i pomysłowością w wykorzystaniu dostępnych składników. Gospodynie domowe tworzyły niezapomniane dania mimo ograniczonego dostępu do produktów. Dziś te kulinarne perełki przeżywają swój renesans w nowoczesnych kuchniach.
Jak zrobić jaglankę z jabłkiem pod pierzynką, pieczony gulasz z warzywami, żelki z sokami owocowymi oraz zupę krem z pieczonego czosnku i pomidorów, z soczewicą czerwoną?
Jak przyrządzić Bobotie, zupę z soczewicy i słodkich ziemniaków, z chlebkiem Diphaphatha, dorsza z pesto z suszonych pomidorów i Dikgobe, a także smoothie z mango i bananów?
Jak zrobić pierogi gotowane z ziemniakami, rybą wędzoną i chrzanem, pierogi pieczone z jabłkiem, cynamonem i tymiankiem, a także pierogi smażone z kurczakiem, krewetkami, imbirem i limonką?
Jak zrobić otlety mielone z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty kiszonej, kotlety mielone z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem, z dodatkiem gniecionych warzyw korzennych oraz sałatki z ogórka kiszonego, a także zapiekane kotlety mielone z marchewką, groszkiem i suszonymi pomidorami, w sosie beszamelowym z serem cheddar?
Karnawał za pasem! Czas więc nie tylko szykować cekinowe kreacje, ale i proste, a zarazem pyszne przekąski. Co podać gościom zaproszonym na imprezę? Albo - co przekąsić samemu? Na to pytanie odpowiedział Grzegorz Zawierucha w ramach Projektu Zima.
Sprawdź, jak zrobić sernik, tartę z jabłkami, włoskie kluseczki z masłem szałwiowym, brukselkę z kremowym dressingiem, wołowinę smażoną z imbirem oraz mini deserki.
Kucharz Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pod swoją kuchenno-detektywistyczną lupę wziął obwarzanki. Krakowski przysmak od lat cieszy podniebienia turystów. Sprawdź, jaka jest tajemnica ich wyjątkowego smaku!