Zobacz, jak przyrządzić placki ziemniaczane z kaszanką, wątróbkę drobiową ze śliwkami, sałatkę z cykorią, stek z selera i makaron cytrynowy z ratatouille
Już dziś wieczorem kolejny, 4. odcinek programu "Masterchef Nastolatki". Tymczasem w kuchni Dzień Dobry TVN gościła jedna z uczestniczek show - Julia Krasnowska w towarzystwie Darii Ładochy. Duetowi udało się wyczarować niebanalne dania z kaszą w roli w głównej.
W kuchni Dzień Dobry TVN dziś rządzi zieleń. Sebastian Olma zaprezentował pyszne i proste przepisy z wykorzystaniem mrożonego szpinaku. Sprawdź, jak przygotować tartę, spaghetti czy faszerowanego kurczaka.
Sprawdź, jak przyrządzić klasyczną białą kiełbasę, tartę z białą kiełbasą, pasta alla Norcina, bites z białej kiełbasy, a także białą pinsę z ziemniakami i surową kiełbasą.
Jak zrobić placki ziemniaczane z sałatą i jajkiem, płaskie chlebki ze szpinakiem, groszkiem i fetą, zielone pęczotto z kurczakiem, a także pistacjowe tiramisu?
Jak zrobić knedle z mango, kolorowe gnocchi z wołowiną, sałatkę ziemniaczaną z jajkami, awokado i łososiem, a także pieczonego ziemniaka z gzikiem i sałatką z rzodkiewek na ciepło?
Jak zrobić ciętą tortillę z sosem z pomidorów, papryki i kiełbasy, kołacz z kapustą młodą i sosem z białą kiełbasą, a także hot-pyry z kiełbaską, z sosem?
Jak zrobić kreatywną Frittatę, ziołowego pieczonego bakłażana z migdałami, ziemniaczaną zapiekankę z brokułami i kalafiorem, a także rodzinne ciasto marchewkowe bez glutenu?
Sprawdź, jak zrobić śledzika z jabłkiem i puszystą śmietaną, tatara ze śledzia na tostach z piklami i majonezem wasabi, tartaletki ze szpinakiem, błękitnym serem i wędzonym łososiem, racuszki z prażonymi jabłkami i cukrem cynamonowym, a także pierś z kurczaka na zimno z salsą na bazie ananasa i chili.
Noc z ceremonią wręczenia Oscarów to wyjątkowa okazja, która inspiruje nie tylko miłośników kina, ale także pasjonatów kulinarnych. W związku z tym Bartek Boratyn przygotował przepisy na hollywoodzkie desery, które pozwolą każdemu poczuć się jak gwiazda filmowa.
Sprawdź, jak zrobić zupę miso z tofu, kapustą pekińską i suszonymi grzybami shiitake, tajską zupę Tom Kha z krewetkami, filipińską zupę Sinigang z białą rybą, a także lody śmietankowe z olejem chili, orzeszkami i sezamem.
Faworki, chruściki, chrust – choć nazywane różnie, zawsze smakują tak samo wyśmienicie. Te słodkie, kruche i delikatnie chrupiące przysmaki to nieodłączny element karnawału i Tłustego Czwartku. Przygotowanie domowych faworków wcale nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać. Sprawdź, jak zrobić tradycyjny chrust we własnej kuchni!