Wielkanoc, żurek i Magda Gessler to doskonałe połączenie. Jeśli nadal nie zdecydowaliście się na tegoroczną, wielkanocną zupę, to ten przepis jest wyborem, którego nie pożałujecie. Sprawdźcie, jak przyrządza go kulinarna mistrzyni i prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Sezon na grzyby trwa. Zupa z młodych kurek od Magdy Gessler to prawdziwy hit lata. Jest pyszna i zdrowa, a jej podstawą są najlepsze, sezonowe składniki. Można ją przygotować zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Sprawdź prosty przepis na letnią zupę z kurek.
Sałatka jarzynowa to królowa świątecznego stołu. Choć większość z nas przygotowuje tę klasyczną wersję, to w przepisie Magdy Gessler jest jeden sekretny składnik, który sprawi, że będzie ona jeszcze bardziej wyrazista. Oto receptura prowadzącej "Kuchenne rewolucje", która od lat zmienia smak Polaków.
Zupa krem z dyni i pomidorów z dodatkiem pieczonej gruszki, według przepisu Magdy Gessler, to doskonała propozycja na jesienny, rozgrzewający posiłek. Najpyszniejsza będzie właśnie o tej porze roku, w której dyni pod dostatkiem. Sprawdź przepis na zupę krem dyniowo - pomidorowy Magdy Gessler.
Magda Gessler słynie z niestandardowych rozwiązań i kreatywnych pomysłów kulinarnych. W rozmowie z dziendobry.tvn.pl zdradziła swój przepis na idealny deser na lato. Sprawdź, jak zrobić kisiel à la Magda Gessler.
Szparagi białe. Wszyscy się ich boją - że są drogie, trudne do zrobienia i nie takie smaczne, jak zielone. To bzdura, wierzę w polskie szparagi - zapewnia Magda Gessler. Zobacz, jak w prosty sposób przyrządza je w swojej kuchni z sosami aioli i holenderskim.
Tłusty czwartek, czyli najsłodszy dzień w roku coraz bliżej. Już za chwilę pączki i faworki staną się głównym posiłkiem dnia, a kolejki do cukierni ciągnąć się będą w nieskończoność. Tłusty czwartek w 2020 wypada 20 lutego. Przygotuj z tej okazji pyszne domowe pączki według przepisu Magdy Gessler.
Sandomierz - tam prezenter pogody Dzień Dobry TVN Bartek Jędrzejak spotkał Magdę Gessler. Czy ma czas, aby w natłoku obowiązków zawodowych nacieszyć się własnym domem i ogrodem? Dlaczego restauratorka jest ostra dla uczestników programu "Kuchenne rewolucje"? Bartek poprosił również Magdę Gessler o przepis na szarlotkę Francuzki.
Piknik to jej pasja, bo jak mówi Magda Gessler, jedzenie w naturze jest cudowne pod warunkiem, że nie ma komarów i mrówek. Jak wspomina rodzinne pikniki z rodzicami? Co jedli podczas takich pikników? Czy Magda Gessler ma czas, by organizować teraz pikniki dla swojej rodziny? Jakiego dania nie może zabraknąć na pikniku znanej restauratorki i kreatorki smaków? Sprawdziła to dziennikarka Dzień Dobry TVN Kinga Burzyńska.
W kuchni Dzień Dobry TVN, znana restauratorka, Magda Gessler wraz z jedną z bohaterek programu "Kuchenne rewolucje" Danuta Białaś przygotowały dania kuchni polskiej: czerninę Kłobuka, fraszynki i kurczaka po polsku.
Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia mogą stać się przyczyną wielu stresów i frustracji. Szczególnie, kiedy trudno na tyle dobrze zaplanować zakupy i skoordynować przyrządzanie potraw, aby ze wszystkim zdążyć na czas. Dobrze wtedy poprosić o radę specjalistę. W studiu Dzień Dobry TVN, restauratorka i rewolucjonistka Magda Gessler, która o gotowaniu i doskonałym jego planowaniu wie wszystko, zdradziła, co można przygotować na tydzień wcześniej przed Wigilią?