Są pyszne, lekkie i łatwe do przygotowania. Chłodnik to danie, które pomoże przetrwać nawet największe upały, zadawalając przy tym kubki smakowe. Jakie jeszcze ma właściwości? Jak go zrobić? Sprawdź przepisy na chłodniki w wielu różnych wersjach, z rozmaitymi dodatkami.
Barszcz biały, to obok żurku z jajkiem i kiełbasą, tradycyjna polska zupa gotowana przede wszystkim w okresie świąt wielkanocnych. Jak ją zrobić? Sprawdź nasze wskazówki i przepis krok po kroku.
Sprawdź przepisy na zupę paprykową z pęczakiem i łososiem, leczo z dynią i orzechami oraz pieczone ziemniaki z rozmarynem, kurczakiem i mozzarellą Darii Ładochy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zbiory żurawiny trwają od października do listopada. Świeże owoce mają szerokie zastosowanie w kuchni, a w dodatku stanowią bogactwo składników odżywczych.
W kuchni Dzień Dobry TVN na pożegnanie lata Andrzej Polan przygotował pyszne przepisy z sezonowymi warzywami. Sprawdź jego przepis na a dio pomidory, czyli zupę pomidorową z pysznymi zapiekankami z kurkami i serem.
Przed nami jesień i coraz chłodniejsze dni. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował różne dania, które rozgrzeją nawet największych zmarzluchów. Sprawdź jego przepis na pyszną i gorącą zupę - jesienny krupniko-kapuśniak.
W kuchni Dzień Dobry TVN finalistka 9. edycji programu "MasterChef" Sylwia Garska-Chmarycz, pokazała, jak zrobić tanie obiady. Sprawdź, jak zrobić zupę ziemniaczaną na maślance.
W kuchni Dzień Dobry TVN kuchnia na oczyszczenie wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń zaprezentował swój przepis na zieloną zupę z brukselki - Caldo Verde. To warzywo niezwykle bogate w witaminy - A, C, E oraz K, a jej częste jedzenie wspomaga pracę enzymów trawiennych. Sprawdź, jak zrobić to danie.
Zupa musztardowa to świetna propozycja dla osób, które stawiają na intensywne smaki. Oprócz tego, że pyszna, jest również rozgrzewająca, a ta właściwość już niedługo będzie dla wielu istotna.
Zupka chińska, inaczej błyskawiczna lub instant, to danie, bez którego życia nie wyobrażali sobie studenci japońscy z lat 70. ubiegłego wieku. Dzisiaj wiele osób z całego świata również ma takie podejście do tego posiłku. Jak zrobić zdrowszą, domową wersję? Sprawdź nasz przepis.
Niedoceniony por ma w sobie ponad 80 różnych substancji odżywczych. Warto sięgać po to warzywo w kuchni. Tak też zrobił Grzegorz Zawierucha, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował krem z pora i ziemniaków. Sprawdź przepis.
Salmorejo cordobes to tradycyjna hiszpańska zupa z pomidorów podawana na zimno. To idealne danie na obiad w upalne dni, jest treściwe i aromatyczne. W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski pokazał, jak przygotować to kultowe danie kuchni hiszpańskiej. Sprawdź jego przepis.