Szukasz pomysłu na dynię? W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie brakuje. Jak zrobić korzenne ciasto dyniowe, dyniowe kopytka z masłem szałwiowymi, grzanki z pieczoną dynią, serem ricotta i prażonymi pestkami i pastę z pieczonej dyni? Sprawdź przepisy Szymona Czerwińskiego.
Gruzińska kuchnia, podobnie jak polska, kojarzy nam się z suto zastawionym stołem. Jej magia polega na unikalnym smaku stworzonym w dużej mierze z prostych składników, połączonych z wieloma aromatycznymi przyprawami. Jak zrobić tradycyjne gruzińskie chinkali z mięsem, chaczapuri imeruli i adżaruli oraz zupę chakapuli? W kuchni Dzień Dobry TVN dania te przygotowała Irma Dzigrashvili. Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN na pożegnanie lata Andrzej Polan przygotował pyszne przepisy z sezonowymi warzywami. Sprawdź jego przepis na a dio pomidory, czyli zupę pomidorową z pysznymi zapiekankami z kurkami i serem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swoje pomysły na jesienny obiad. Sprawdź jego przepis na kurczaka w kolorowych warzywach, który zachwyci każdego. To dobry pomysł na wystawny obiad dla przyjaciół i rodziny.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swoje pomysły na jesienne obiady. A czym umilił obiad? Oczywiści pysznym owocowym ciastem. Sprawdź jego przepis na O mirabel, czyli ciasto mirabelkowe z czekoladową polewą.
Szukasz pomysłu na prosty jesienny obiad? Dobrą opcją mogą być różnego typu kluski. W kuchni Dzień Dobry kilka wersji przygotował Sebastian Olma. Jedną z nich są kopytka ze szpinakiem, pomidorkami i wędzonym łososiem. Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej różnego typu kluski. Swoimi propozycjami ich przygotowania podzielił się Sebastian Olma. Jak zrobić kluski na parze z jagodami i palonym masłem? Sprawdź przepis.
Szukasz deserowych inspiracji? W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem stawiamy na słodkości bez zwykłego cukru. Bartek Boratyn przygotował m.in. szarlotkę migdałową bez cukru. Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na deser, ale unikasz zwykłego cukru? W kuchni Dzień Dobry TVN nie brakuje bezcukrowych propozycji na słodkości. Sprawdź przepis Bartka Boratyna na ptysie z kremem z ciemnej czekolady i daktylowym karmelem.
Masz ochotę na coś słodkiego, ale ograniczasz cukier? W kuchni Dzień Dobry TVN to nie stanowi problemu. Sprawdź przepis Bartka Boratyna na chlebek bananowy bez cukru.
Jesień za pasem, a to czas, kiedy mamy ochotę na gorącą herbatę, gruby koc i często… coś słodkiego. Ale czy to słodkie musi zawierać cukier? W kuchni Dzień Dobry TVN Bartek Boratyn udowodnił, że nie. Sprawdź jego przepis na drożdżówki z kremem orzechowo-czekoladowym bez cukru.
Niebieski ser pleśniowy można połączyć ze znacznie większą ilością smaków i składników, niż się to wydaje. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Andrzej Polan. Sprawdź jego przepisy na orzechowe naleśniki ze śliwkami, tartę z dodatkiem kurczaka i niebieskie ser pleśniowy w połączeniu z różnymi owocami.
Szukasz pomysłu na wakacyjny obiad z rybą w roli głównej? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy na smażoną polędwicę z dorsza atlantyckiego w cieście z sosem tatarskim na sałatce z bobem i zielonym groszkiem.
Na zakończenie lata w kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne potrawy rybne. Jak zrobić pieczonego fileta halibuta z pomidorkami, kaparami i bazylią? Sprawdź przepis krok po kroku.
Obiad na pożegnania lata? Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN proponujemy pyszne dania rybne. Jak zrobić łososia z paluszkami krabowymi i fasolką szparagową? Sprawdź przepis kulinarnego mistrza, Sebastiana Olmy.
Por jest nie tylko smaczny, ale zawiera również wiele wartościowych składników odżywczych. W kuchni Dzień Dobry TVN dania z jego wykorzystaniem przygotował Grzegorz Zawierucha. Sprawdź przepis na faszerowane liście pora.
Por jest pyszny i można go na wiele sposobów wykorzystać w kuchni. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Grzegorz Zawierucha. Sprawdź przepis na tartę z pora i grzybów.
Por jest pyszny, niskokaloryczny, zdrowy i można świetnie sprawdzający się w różnych potrawach. Kilka pyszności w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Grzegorz Zawierucha. Sprawdź przepis na kurczaka z porem i białą fasolą.
Masz ochotę na sezonowe owoce, ale w formie pysznego deseru? Sprawdź przepis na kruche tarty czekoladowe z kremem waniliowym i winogronami z przepisu Bartka Boratyna. W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce, a sierpień to czas zbiorów polskich winogron.
Winogronowa kuchnia w Dzień Dobry TVN, a razem z nią Bartek Boratyn, cukiernik, zaprezentował pyszne słodkości z wykorzystaniem tych sezonowych owoców. Sprawdź, jak przygotować sernik bez cukru z ricotty z karmelizowanymi winogronami. Zakochasz się w tym smaku.
Połowa sierpnia to okres zbiorów winogron w Polsce. Z tej okazji Bartek Boratyn w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak można wykorzystać te sezonowe, świeże owoce do pysznych wypieków. Sprawdź jego ciasto z pieczonymi winogronami i syropem. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły winogrona. Owoce te zbierane są od połowy sierpnia do połowy października. Z tej okazji Bartek Boratyn przygotował przepyszne dania z wykorzystaniem winogron. Sprawdź, jak zrobić Tora Belina, czyli włoskie ciasto z winogronami.
Stufato di ceci to tradycyjny włoski gulasz z cieciorką, który stanowi dobre źródło białka. To idealne danie dla osób, które ograniczają mięso w swojej diecie. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka, znana jako "Wegan nerd", przygotowała to danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.
Erbazzone to włoskie ciasto szpinakowe wykonane z dwóch płatów ciasta i nadziewane aromatycznym farszem. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka, autorka książek kucharskich dla wegan pokazała, jak przygotować to danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się włoskim przysmakiem.
Pyszny, domowy włoski makaron ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami to kwintesencja smaku kuchni włoskiej. W Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka przygotowała domową pastę pici i pasta di pomodoro crudo. To włoskie i wegańskie danie przypadnie do gustu wszystkim smakoszom włoskich makaronów.
Panzanella, inaczej panmolle, to sałatka na bazie czerstwego chleba i dojrzałych pomidorów prosto ze słonecznej Toskanii. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka zaprezentowała przepis na to iście wegańskie danie. Sprawdź, jak je zrobić i ciesz się prawdziwie włoskim smakiem.
Masz ochotę na pyszny deser z sezonowych owoców? Koniecznie spróbuj tarty z budyniem waniliowym i smażonymi śliwkami według przepisu Sebastiana Olmy. Kucharz zaprezentował, jak przygotować to danie w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce i Sebastian Olma. Kucharz z tej okazji zaprezentował, jak wykorzystać sierpniowe plony - przygotował sałatkę z kozim twarogiem i pieczonymi morelami. To połączenie przypadnie do gustu tym, którzy lubią łączyć smaki. Sprawdź jego przepis.