Szarlotka migdałowa bez cukru - przepis Bartka Boratyna

Cukier w słodkościach? Niepotrzebny!
Źródło: Dzień Dobry TVN
Szukasz deserowych inspiracji? W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem stawiamy na słodkości bez zwykłego cukru. Bartek Boratyn przygotował m.in. szarlotkę migdałową bez cukru. Sprawdź przepis.

Szarlotka migdałowa bez cukru - przepis

  • 200g mąki pszennej razowej
    • 200g masła
      • 100g ksylitolu
        • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
          • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
            • 150g mielonych migdałów
              • 50g płatków migdałowych
                • 1 łyżka mąki ziemniaczanej 800g jabłek

                  Przepisy Andrzeja Polana

                  Źródło: Dzień Dobry TVN
                  Kulinarna podróż z Polanem
                  Kulinarna podróż z Polanem
                  Szparagowy zawrót głowy
                  Szparagowy zawrót głowy
                  Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
                  Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
                  Wigilijne potrawy Polana
                  Wigilijne potrawy Polana
                  Pizza a la Polan
                  Pizza a la Polan
                  Kuchnia winogronowa
                  Kuchnia winogronowa

                  Szarlotka migdałowa bez cukru - sposób przygotowania

                  1. Masło, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i mielone migdały zagnieść na kulę ciasta kruchego.
                    1. 3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę, posypać płatkami migdałowymi i oprószyć mąką ziemniaczaną.
                      1. Jabłka obrane i pokrojone w plasterki rozłożyć na cieście i posypać pozostałą kruszonką.
                        1. Piec 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC (z termoobiegem 160ºC).

                          Zobacz także:

                          Autor: Diana Ryściuk

                          Źródło: Bartek Boratyn

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana