Papryczka chili to znacznie więcej niż tylko wyrazisty dodatek do potraw. Obecna w warzywie kapsaicyna nie tylko nadaje jej ostrość, ale też wykazuje działanie przeciwzapalnie. Jakie jeszcze właściwości ma kapsaicyna? Dlaczego warto wprowadzić ostrą papryczkę do swojego menu? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Milena Nosek, dietetyk.
Dla Sarsy kupuję ubrania, mam dla niej piwnicę i dwie szafy. Marta ma trzy zestawy ubrań, jest minimalistką. Sarsa to wytwór mojej wyobraźni. [...] Na koniec dnia wracam do roli matki, córki, przyjaciółki - tłumaczyła wokalistka.
Spożywanie alkoholu podczas wyjścia w góry czy jazdy na stoku to dla wielu osób norma. Dlaczego robimy coś takiego i narażamy siebie oraz innych na niebezpieczeństwo? Czy potrafimy zareagować, gdy widzimy kogoś pod wpływem alkoholu na stoku? Odpowiedzi na to pytanie szukał Bartek Dajnowski w ramach swojego cyklu "Miejska dżungla".