Przed nami coraz cieplejsze dni, a wtedy chętniej jemy lekkie potrawy. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała wiosenny obiad. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaczki z kapustą zasmażaną i jajkiem sadzonym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje sposoby na lekkie wiosenne obiady. Sprawdź, jak przyrządzić jej warzywne leczo z fasolką szparagową i ciesz się pysznym, lekkim obiadem.
Świeży kalafior i młode ziemniaczki to idealne połączenie na obiad w upalny dzień. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała swój przepis na lekkie wiosenne dania.
Sprawdź jej przepis i ciesz się pysznym smakiem sezonowych owoców.
Przed nami upały, a razem z nimi sezon na chłodniki. Jeśli znudził ci się już tradycyjny smak chłodnika z botwinką, to warto sięgnąć po małą odmianę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niesamowity chłodnik morelowy z migdałami i laską wanilii. Sprawdź, jak go zrobić.
Chłodnik to danie, które kojarzy się z latem, ciepłymi wieczorami i upalnymi popołudniami. Podawany na zimno jest idealny na obiad i popołudniową przekąskę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała chłodnik z ogórków małosolnych ze szpinakiem, fetą i awokado. Sprawdź jej przepis.
Zupa z młodej kapusty z fasolką szparagową i szpinakiem to propozycja w sam raz na wiosenny obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przyrządzać to danie. Sprawdź jej przepis.
Pyszna i lekka zupa z krewetkami z dodatkiem selera naciowego. To jedno z dań wiosennej, lekkiej kuchni Darii Ładochy, które pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź jej przepis i sam zrób to danie.
Lekka wiosenna kuchnia według Darii Ładochy. W Dzień Dobry TVN przygotowała pyszną komosę ryżową z oregano i awokado. Komosa ryżowa to inaczej quinoa lub ryż peruwiański. Roślina podobna jest do polskiej komosy białej. Sprawdź, jak przygotować jej przepis.
Tatar kojarzy się przede wszystkim z mieloną wołowiną. Jednak w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niezwykły tatar z pomidorów z pistacjami. Sprawdź jej przepis i wypróbuj pyszne lekkie, wiosenne dania.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania idealne na Wielkanoc. W jej przepisach znajdziesz pastę jajeczną z awokado, bezmięsny żurek z wasabi i białą kiełbasę w słodkim wydaniu - z gruszkami. Sprawdź, jak przygotować wielkanocne inspiracje z przepisów Darii Ładochy i ciesz się powiewem świeżości w swojej kuchni.
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" zaprezentowała swój sposób na przyrządzenie pstrąga. Sprawdź, jak zrobić z jej przepisu sałatkę z wędzonym pstrągiem, jajkiem i ogórkiem małosolnym w sosie curry.
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" przygotowała dania z warzywami w roli głównej. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą.
Pieczony, cytrusowy łosoś z sałatką z ogórka i rzodkiewką na ostro to danie, które przygotowała Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN. To nowa prowadząca "Doradcy Smaku". Sprawdź jej autorski przepis na pyszną rybę.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje przepisy na to, jak pysznie wykorzystać świeże warzywa. W marcu na naszych stołach królują bowiem nowalijki. Sprawdź, jak przygotować wiosenną zupę koperkową.
Wraz z początkiem marca zaczynają pojawiać się pierwsze warzywa, które nazywamy nowalijkami. Daria Ładocha pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować pyszne i lekkie dania ze świeżych warzyw. Sprawdź, jak zrobić ziołowe ziemniaki i młode marchewki z chrupiącą sałatą.
W lutym rozpoczyna się przednówek, a wraz z nim sezon na młode i świeże warzywa, np. buraki, marchew, rzepę, seler czy kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przygotować ekspresowe ciasto francuskie z burakami, karczochami i pieprzem cytrynowym według autorskiego przepisu.
W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała przepisy na kuchnię przednówkową. Stosuje się w niej pierwsze wiosenne rośliny z łąk i lasów, jak kapusta, seler, marchew, rośliny strączkowe i wiele innych. Sprawdź, jak zrobić wiosenny bigos z młodej kapusty ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i zieloną pietruszką.
W związku z przednówkiem, czyli okresem, w którym zima się kończy, jednak wiosna wciąż nie nadeszła w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły typowe dla tego okresu warzywa. Daria Ładocha zaprezentowała przepis na to, jak przygotować krem z selera z oliwą truflową i pistacjami.
Skorzystaj z darów jesieni i przygotuj pyszne dania z agrestem i porzeczkami. Poznaj przepisy Darii Ładochy na ciasto kruche, porzeczkowe smoothie, pieczone udka, polędwicę z dorsza i deser mascarpone.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała wiosenne potrawy bazując na trzech warzywach: rzepie, kalarepie i rzodkiewce. Daria w swoich daniach wykorzystała również liście kalarepy, nie tylko same bulwy! Powstały takie dania jak: zupa z pieczoną kalarepką i płatkami kokosowymi, pieczone rzodkiewki w oliwie truflowej z miodem, gorgonzolą i miętą, słodka zupa z rzepy, moreli suszonych i karmelizowanej marchewki. Co wy na to?
Dziś Dzień Czekolady. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania bazujące na czekoladzie, ale niekoniecznie na słodko. Co powiecie na czekoladę w wersji wytrawnej np. z chilli, z kurczakiem lub czekoladowy hummus?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha próbowała przekonać nas do zmiany nawyków żywieniowych. Podobno wystarczy 28 dni na zastąpienie złego nawyku tym dobrym. Od czego zacząć? Daria przygotowała też takie potrawy jak: schabowy w migdałowej panierce, puree ziemniaczane z ziołowym sosem, kapusta z kiwi, kozim serem i kolendrą, krem paprykowo-kokosowy oraz ciecierzyca z awokado.