Sałatka z wędzonym pstrągiem, jajkiem i ogórkiem małosolnym w sosie curry z przepisu Darii Ładochy

Daria Ładocha
Daria Ładocha w Dzień Dobry TVN
Źródło: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" zaprezentowała swój sposób na przyrządzenie pstrąga. Sprawdź, jak zrobić z jej przepisu sałatkę z wędzonym pstrągiem, jajkiem i ogórkiem małosolnym w sosie curry. 

Sałatka z wędzonym pstrągiem, jajkiem i ogórkiem małosolnym w sosie curry - sposób przygotowania krok po kroku

Składniki:

  • 1 wędzony pstrąg,
  • sałata rzymska,
  • liście szpinaku,
  • 4 ogórki małosolne,
  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • garść łuskanych pistacji,
  • 1 miękkie awokado,
  • 10 czarnych oliwek,
  • 10 suszonych pomidorów,
  • kiełki słonecznika,
  • sól, pieprz.

Składniki na sos:

  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu greckiego,
  • garść posiekanej zielonej pietruszki,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżeczka przyprawy curry.

Sposób przygotowania sałatki z wędzonym pstrągiem

  1. Na półmisek wyłóż sałatę, szpinak, obrane i pokrojone w łódeczki jajka oraz awokado, obranego z ości pstrąga, suszone pomidory pokrojone w paski, oliwki przekrojone na połówki, ogórka pokrojonego w kostkę.
  2. Dodaj pistacje i kiełki słonecznika.
  3. W osobnej miseczce wymieszaj składniki sosu i podawaj wraz z sałatką.
eBook Pomysły na lunch
eBook Pomysły na lunch

Zobacz także:

podziel się: