pstrąg

    pstrąg

    Ryba jest dobra nie tylko w piątek, można ją przyrządzić na wiele sposobów. Sebastian Olma proponuje smażonego łososia z pomidorkami i bazylią, pieczone filety pstrąga z limonką i zielonymi warzywami w sosie curry oraz dorsza w cieście, czyli klasyczny angielski fish and chips. Poznaj wypróbowane przepisy szefa kuchni.

    Truskawki tylko na słodko? Jasiek Kuroń obala mity i przygotowuje je na wytrawnie, a pasują nawet do ryby. Zobacz, jak przygotować z truskawkami: halibuta, polędwiczki wieprzowe, roladki z piersi kurczaka oraz zieloną sałatkę z wędzonym pstrągiem.

    Prezenter Dzień Dobry TVN Bartek Jędrzejak, trzydzieści metrów pod ziemią, w sztolni, z lampą karbidową. Jaka panuje tam temperatura?

    Nasz kulinarny smakosz Mikołaj Rey lubi ryby, dlatego tym razem zabrał na do gospodarstwa na Podhalu, gdzie hoduje się pstrągi. W jakich warunkach żyją tam pstrągi? Ile powinien ważyć tzw. pstrąg konsumpcyjny? Przekonajcie się, jak smakuje pstrąg-albinos z moskolami.

    Gdyby nie zostali muzykami to poszliby w ślady Roberta Kubicy. Kochają szybkie samochody. Kiedy tylko pojawiają się na scenie, ludzi ogarnia ludyczny trans. W kuchni Dzień Dobry TVN Łukasz i Paweł Golec z żonami: Edytą i Katarzyną! A pstrągi przywieźli prosto z górskiego potoku :)

    Na naszym czacie zdradziła, że najbardziej lubi jeść pomidory, polski biały ser, sardynki i sardele, w wolnym czasie odwiedzą męża w Kanadzie, zaś energię czerpie z kosmosu oraz, że planuje opublikować nowe książki z przepisami. Gościem Agnieszki Szulim i Marcina Mellera w Dzień Dobry Wakacje była Magda Gessler, kreatorka smaku, jurorka w programie "MasterChef" i prowadząca program "Kuchenne rowolucje". Gdzie można zjeść najlepsze pstrągi i dobrą golonkę?

    Kucharz Robert Sowa przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne szaszłyki wegetariańskie w marynacie ziołowej, grillowane zielone szparagi w bekonie z sosem greckim i grillowane pstrągi z kaparami i chrzanem śmietankowym. Na co macie ochotę?

    Kucharz Sebastian Krauzowicz "zmagał się" w kuchni Dzień Dobry TVN z dynią. Ucierał, miksował, smażył, piekł i... wyszła z tego m.in.: tarta z ciasta francuskiego z dynią, bryndzą i rukolą, dynia w occie oraz risotto z dynią i parmezanem. Palce lizać!