Pasta typu roulette z wędzonym pstrągiem i ziemniakami truflowymi - przepis Mateusza Zielonki

Kanapki z pastą
Kanapki z pastą
Źródło: Mateusz Grochocki/East News
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przygotowuje swoje specjały z ryby. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę typu roulette z wędzonym pstrągiem i ziemniakami truflowymi.

Pasta typu roulette z wędzonym pstrągiem i ziemniakami truflowymi - przepis krok po kroku

Składniki:

  • jajka typu „0” 5 szt.,
    • pstrąg wędzony filet 300 g,
      • jogurt naturalny 200 ml,
        • masło 200 g,
          • olej winogronowy 200 ml,
            • ciemniaki truflowe fioletowe 300 g,
              • cebula szalotka 4 szt.,
                • kapary 50 g,
                  • pieczarka portobello 2 szt.,
                    • papryka pieczona bez skory 100 g,
                      • musztarda sarepska,
                        • chrzan korzeń,
                          • chrzan w słoiku,
                            • cytryna 2 szt.,
                              • oliwa z oliwek,
                                • szczypiorek.

                                  Sposób przygotowania pasty typu roulette z wędzonym pstrągiem

                                  1. Pasta typu roulette z wędzonym pstrągiem i ziemniakami truflowym: wszystkie składniki kroimy drobno i umieszczamy w misce. Mieszamy z majonezem, jogurtem, oliwa z oliwek, sokiem z cytryny, sól pieprz do smaku. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. 
                                    1. Robimy majonez z 2 żółtek, musztardy, soku z cytryny, startego chrzanu, cukru, roztopionego masła i oleju winogronowego.
                                      1. Jajka gotujemy przez 6,5 min, obieramy ze skorupki i do miski.
                                        1. Wszystkie składniki kroimy drobno i umieszczamy w misce.
                                          1. Mieszamy z majonezem, jogurtem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, sól, pieprz do smaku. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.

                                            Zobacz także:

                                            Źródło: Mateusz Zielonka

                                            Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

                                            podziel się:

                                            Pozostałe wiadomości

                                            Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                            Materiał promocyjny

                                            Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana