Pasta śniadaniowa z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi - przepis krok po kroku
Składniki:
- 100 g wędzonego trewala bez ości,
- 200 g sera białego tłustego lub półtłustego,
- 2 dymki posiekane w małą kosteczkę,
- 2 łyżki posiekanego szczypioru,
- 3 łyżki kiełków np. rzodkiewki, słonecznika,
- garść posiekanych drobno orzechów włoskich,
- płaska łyżka koncentratu pomidorowego,
- sól, pieprz,
- ewentualnie na rozrzedzenie majonez lub śmietana 18 proc.
Sposób przygotowania pasty śniadaniowej z wędzonym trewalem
- W misce rozdrobnij rybę oraz biały ser.
- Dodaj pozostałe składniki i całość wymieszaj.
- Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj śmietany lub majonezu.
- Jeżeli preferujesz bardziej rybny smak, dodaj więcej trewala.
Zobacz także:
- Pasty na kanapki: z łososiem, jajeczna i pate
- Pasty śniadaniowe z makreli według przepisów finalisty V. edycji MasterChefa - Szymona Czerwińskiego
- Smacznie i zdrowo. Konserwy rybne
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Jasiek Kuroń
Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Jagielski/East News
podziel się: