Pasta śniadaniowa z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi - przepis Jaśka Kuronia

Pasta śniadaniowa na kanapkach
Pasta śniadaniowa z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi - przepis Jaśka Kuronia
Źródło: Mateusz Jagielski/East News
Trewal jest bardzo smaczną i chudą rybą, której niemal zupełnie brak ości. Stąd też jest świetnym produktem do przygotowania z niej pasty rybnej. Sprawdź, jak przyrządzić pastę śniadaniową z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi. 

Pasta śniadaniowa z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 100 g wędzonego trewala bez ości,
  • 200 g sera białego tłustego lub półtłustego,
  • 2 dymki posiekane w małą kosteczkę,
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru,
  • 3 łyżki kiełków np. rzodkiewki, słonecznika,
  • garść posiekanych drobno orzechów włoskich,
  • płaska łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sól, pieprz,
  • ewentualnie na rozrzedzenie majonez lub śmietana 18 proc.

Sposób przygotowania pasty śniadaniowej z wędzonym trewalem

  1. W misce rozdrobnij rybę oraz biały ser.
  2. Dodaj pozostałe składniki i całość wymieszaj.
  3. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj śmietany lub majonezu.
  4. Jeżeli preferujesz bardziej rybny smak, dodaj więcej trewala.
eBook Pomysły na lunch
eBook Pomysły na lunch

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości