Kotlety z makreli - przepis Szymona Czerwińskiego

Kotlety z makreli
Kotlety z makreli
Źródło: Elena Grigarchuk/Getty Images
Kuchnię Dzień Dobry TVN tym razem zdominowały dania rybne. Przygotowaniem najlepszych propozycji zajął się Szymon Czerwiński, finalista V edycji programu MasterChef. Jak zrobić kotlety z makreli? Sprawdź przepis.

Kotlety z makreli - przepis Szymona Czerwińskiego

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
    • 300 g wędzonej makreli
      • 1 czerstwa bułka
        • bułka tarta
          • 2 jajka
            • 2 ząbki czosnku
              • 2 pęczki natki pietruszki
                • 1 szklanka mleka
                  • 1 cebula duża
                    • sól i pieprz
                      • masło klarowane do smażenia

                        Kotlety z makreli - sposób przygotowania

                        1. Do malaksera przełóż mięso z makreli, jajka ugotowane na twardo, namoczoną w mleku bułkę, przeciśnięty przez prasę członek, cebulę oraz pieprz i sól. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
                          1. Z tak przygotowanej masy robimy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na maśle klarowanym.
                            1. Podawać z dowolnymi dodatkami.

                              Zobacz także:

                              Autor: Diana Ryściuk

                              Źródło: Szymon Czerwiński

                              Źródło zdjęcia głównego: Elena Grigarchuk/Getty Images

                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości

                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                              Materiał promocyjny

                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana