kotlety

    kotlety

    Kotlety są znane w wielu krajach świata i można je przyrządzić na wiele sposób. Szymon Czerwiński pokazuje w naszej kuchni, jak zrobić kotlety vege, kotlety ziemniaczane, bifteki z fetą i grecką sałatką oraz kotlety drobiowe z camembertem. Poznaj niezwykłe przepisy.

    Wegetariańskie kotlety warzywne to zdrowe i szybkie danie. Można je przygotować na wiele sposobów: kotlety mielone, schabowe, pieczone lub na grilla. Wyśmienicie smakują przygotowane z soczewicy, ciecierzycy, kaszy jaglanej czy gryczanej, a nawet z płatków owsianych. Warto też włączyć do jadłospisu kotlety wegetariańskie z pieczarkami, fasolą, szpinakiem czy cukinią. Jak je zrobić?

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach udowadnia, że kotlety nie muszą być nudne. Ania zaproponowała kotlety w panierce z ziaren i pestek, z orzechów czy płatków kukurydzianych. Spróbujecie?

    Pieczeń huzarska, mędrzyki, tort czekoladowy i kotlety ze śledzia - to dania pochodzące prosto z polskiej kuchni dawnych lat. Wyszukiwaniem takich kulinarnych perełek zajmuje się Monika Śmigielska, która w kuchni Dzień Dobry TVN opowiedziała o typowo wiejskich i miejskich daniach. Pokazała również jak je przyrządzić.

    Kapusta zawiera dużo witaminy C. Dostępna o każdej porze roku. Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dania z kapusty. Kotlety ziemniaczane z kapustą, zupę pomidorową z kapustą kiszoną, bakłażany z kapustą kiszoną i grzybami, surówkę z kiszoną kapustą. Zobaczcie nowy patent na kapustę a la Starmach!

    W naszej kuchni w piątek rządzi Andrzej Polan, który przygotował menu na najbliższy weekend. "Zaszalejemy z mięsem mielonym", bo Polacy lubią mielone - mówił mistrz Polan. Skorzystajcie z jego przepisów na gołąbki z ziemniakami, pieczeń z mięsa mielonego i kotlety na kiju z pęczakiem i warzywami. Jak myślicie, kKto szkolił Andrzeja Polana? :) Lubicie gołąbki?

    Kotlety z kapusty włoskiej, schab pieczony oraz koltety schabowe z serem i puree z selera to menu na weekend, które proponuje Andrzej Polan. Lubicie kotlety? Skorzystajcie z prostych przepisów mistrza Polana!