Najszybsze kotlety mielone świata. Szymon Czerwiński zdradza ekspresowy przepis

Te przepisy podbiły media społecznościowe
Źródło: Dzień Dobry TVN
Szymon Czerwiński w kuchni Dzień Dobry TVN podzielił się swoimi najpopularniejszymi przepisami, które cieszą się dużym uznaniem internautów. Sprawdź jego przepis na najszybsze kotlety świata - szybciej zrobić się nie da.

Najszybsze kotlety świata - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
    • jajo,
      • cebula,
        • ząbek czosnku,
          • 50 g parmezanu,
            • łyżeczka oregano,
              • łyżka mąki ziemniaczanej,
                • masło kolorowane do smażenia,
                  • jajko do panierki,
                    • bułka tarta,
                      • sól,
                        • pieprz.

                          Sposób przygotowania

                          1. Piersi z kurczaka oczyść, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do pojemnika do blendowania.
                            1. Następnie dodaj: jajo, cebulę, czosnek, parmezan oraz przyprawy z mąką. Całość blekdnujemy na jednolitą masę.
                              1. Na patelni rozgrzej masło klarowane. W głębokim talerzu rozbełtaj jajko z solą i pieprzem. W drugim talerzu przygotuj bułkę tartą.
                                1. Zmocz ręce, a następnie z masy formuj kotlety i panieruj w jajku i bułce tartej.
                                  1. Smaż na rozgrzanym maśle. Podczas smażenia delikatnie rozgnieć kotlecika na patelni.

                                    Zobacz także:

                                    Autor: Teofila Siewko

                                    Źródło: Szymon Czerwiński

                                    Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                    Materiał promocyjny

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana