Szymon Czerwiński

    Szymon Czerwiński

    Kotlety są znane w wielu krajach świata i można je przyrządzić na wiele sposób. Szymon Czerwiński pokazuje w naszej kuchni, jak zrobić kotlety vege, kotlety ziemniaczane, bifteki z fetą i grecką sałatką oraz kotlety drobiowe z camembertem. Poznaj niezwykłe przepisy.

    Tomasz Hartman jest szefem kuchni z 25-letnim stażem. W pewnym momencie postanowił porzucić zawodowe, kulinarne podróże po świecie i stał się miejskim szlifierzem. Ku zdziwieniu najbliższych jego praca szybko zaczęła cieszyć się ogromnym zainteresowaniem. Opowiedział, jak istotne w kuchni są ostre noże, a jego kolega po fachu Szymon Czerwiński wskazał 5 takich, które każdy powinien mieć.

    Choć nie wszyscy pałają do niego miłością, głównie przez to, że brudzi, warto docenić jego prozdrowotne właściwości i wkomponować w codzienne menu. Burak jest świetny zarówno na surowo, jak i gotowany, zasmażany, a nawet kiszony, w formie zupy czy pysznych koktajli smoothies. Zobacz, co w naszej kuchni przyrządza z niego Szymon Czerwiński.

    Kukurydza to roślina pochodząca z Meksyku, obecnie hodowana w wielu krajach na całym świecie. Właśnie rozpoczął się czas na to przepyszne warzywo, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN finalista MasterChefa, Szymon Czerwiński przygotował kilka dań z kukurydzy, m.in. zupę i sałatkę.

    W kuchni Dzień Dobry TVN najlepsze przepisy na grilla w domu! Przygotował je dla naszych widzów finalista 5. sezonu MasterChefa, Szymon Czerwiński. Na stole pojawiły się: szaszłyki, karkówka z grilla, sałatka z grillowanym serem halloumi, salsa mango, salsa z grillowanego ananasa, grillowany arbuz z fetą i kolendrą, a także faszerowane owoce z grilla.

    Dziś Światowy Dzień Burgera. Z tej okazji Szymon Czerwiński przeprowadzi nas krok po kroku przez tworzenie najpyszniejszej kanapki na świecie. Okazuje się, że burgera można zrobić nie tylko z wołowiną, ale też z rybą lub kurczakiem. Jaką bułkę wybrać? Jak smażyć? Jakie dodatki? Sprawdźcie przepisy.

    Szymon Czerwiński, finalista 5. edycji programu MasterChef, przygotowuje w naszej kuchni nad Wisłą w Warszawie potrawy inspirowane rzeką. Zaserwuje nam dziś dania z raków, które kiedyś królowały na polskich stołach. Skorzystajcie z jego przepisu na zupę rakową, szparagi z sosem rakowym i parmezanem oraz raki po staropolsku. A na deser polecamy chałkę ze świeżymi owocami, która zachwyci każde podniebienie. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Andrzeja Polana oraz Szymona Czerwińskiego, byłego uczestnika programu MasterChef. Szymon właśnie wrócił z warsztatów w prestiżowej, paryskiej szkole Le Cordon Bleu. Czego się tam nauczył? W naszej kuchni Andrzej i Szymon przygotowali wielkanocne słodkości, ale nie tylko. Co powiecie na babę z 96 jaj, francuskie ciasto opera lub sernik nowojorski?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach razem z uczestnikiem "Masterchefa" Szymonem Czerwińskim przygotowali danie, którego smak zna każdy z nas - kotlety mielone, znane również jako sznycle. Co zrobić, by nie były ani surowe w środku, ani zwęglone na wierzchu?