W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował pyszne dania, do których idealnie nada się kiełbasa. Poznaj jego przepisy na chłopską zapiekankę, forszmak, gołąbki z kaszą jęczmienną, szynką i pieczarkami i zalewajkę.
Lato to idealna pora by spędzać czas na świeżym powietrzu. Jeszcze przyjemniej jest celebrować te momenty w gronie najbliższych, przy wspólnym posiłku.
Sezon na grilla, podobnie jak lato, trwa w najlepsze. Gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją Polaków. Są nawet tacy, którzy twierdzą, że to nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze mocne promienie słońca dotrą na ziemię, w całym kraju rozpoczynają się prawdziwe igrzyska przy ruszcie. Przygotowywanie kiełbasy i karkówki opanowaliśmy do perfekcji, czas więc na urozmaicenie grillowego menu. W Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na dania z rusztu przez całe lato będą się dzielić Marieta Marecka i Jasiek Kuroń. W każdym tygodniu zaproponują potrawy na inną letnią okazję.
Wraz z nadejściem lata w całej Polsce rozpoczął się sezon na spotkania przy grillu. Nie bez powodu mówi się, że przygotowywanie potraw na ruszcie to niemal nasz sport narodowy. W ciągu nadchodzących tygodni zapach pieczonego nad ogniem jedzenia z pewnością będzie nam często towarzyszył. Żeby nieco urozmaicić to wspólne gotowanie na świeżym powietrzu, z Marietą Marecką i Jaśkiem Kuroniem stworzyliśmy – we współpracy z JBB Bałdyga – e-book, w którym znajdziesz wiele przepisów na pyszne dania prosto z grilla.
Grillowy i szparagowy sezon trwa w najlepsze! Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń podzielił się swoimi przepisami na grillowane szparagi pod jajkiem w koszulce i sosem holenderskim z czipsami z krakowskiej suchej, roladki z kurczaka faszerowane boczkiem i kiełbaskami koktajlowym, grillową sałatkę z młodej kapusty z kiełbasą z rusztu oraz na sałatkę ziemniaczaną z jajkiem i kiełbasą. Place lizać!
Piotr Wojtasik i Andrzej Sołtysik zaprosili nad Wisłę szefa kuchni Jaśka Kuronia, aktora Alana Andersza oraz muzyka Antka Smykiewicza, by wzięli udział w konkurencjach związanych z wiosennym gotowaniem na świeżym powietrzu. Kto zwyciężył grillowe rozgrywki?
W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowania do Wielkanocy pełną parą. Swoimi świątecznymi przepisami i poradami podzielił się Jasiek Kuroń. Sprawdź, jak zrobić żurek z tiftelami cielęcymi, pieczeń rzymską, wegański pasztet z ciecierzycy oraz voille au vent z musem chrzanowym, jajkiem i białą kiełbasą.