Jasiek Kuroń

    W kuchni Dzień Dobry TVN królują warzywa, które usprawniają pracę wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować szybką i efektowną przekąskę - pierożki z warzywami zawijane w papier ryżowy. Sprawdź, jak zrobić to pyszne danie.

    Jarmuż jest świetnym źródłem przeciwutleniaczy, a przy tym zapobiega wchłanianiu wolnych rodników. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak zrobić parowane polędwiczki z dorsza w pesto z jarmużu. Sprawdź ten niezwykły przepis. 

    W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował dania z warzywami, które pomogą zadbać o kondycję naszej wątroby. Sprawdź, jak zrobić placuszki z soczewicy z buraczkami winegret. Ciesz się pysznym i zdrowym obiadem!

    W kuchni Dzień Dobry TVN kuchnia na oczyszczenie wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń zaprezentował swój przepis na zieloną zupę z brukselki - Caldo Verde. To warzywo niezwykle bogate w witaminy - A, C, E oraz K, a jej częste jedzenie wspomaga pracę enzymów trawiennych. Sprawdź, jak zrobić to danie. 

    Pyszne i proste dania z mięsem przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń. Wśród nich znalazły się: mini calzone z suchą krakowską, papryką i pieczarkami, wrapy z kiełbasiakiem, mocą warzyw i coleslawem, zapiekane ziemniaczki z Polankami, twarogiem szczypiorkiem i czosnkiem, a także grzaneczki z pasztetem i karmelizowanymi owocami.

    Gulasz to danie dość popularne w Polsce. Zazwyczaj przygotowuje się go z wołowiną, jednak tym razem stawiamy na drób. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować prosty i pyszny gulasz z drobiu z papryką. Sprawdź jego przepis.

    Późnym latem dobrze jest przygotować domowe przetwory. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować grillowane papryki w zalewie. To idealny sposób na zatrzymanie smaku sezonowych warzyw na później. 

    Sierpień to sezon na nasze polskie papryki. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował swoje pomysły na dania z wykorzystaniem tego warzywa. Sprawdź, jak zrobić sycącą potrawkę śniadaniową, czyli jajka w papryce i cukinii.

    W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła papryka - Jasiek Kuroń przygotował dania z jej wykorzystaniem. Sprawdź, jak przygotować pyszne kotlety siekane z sezonową papryką, które idealnie sprawdzą się na szybki, domowy obiad.

    Kiedy pada hasło „grill”, większość z nas ma przed oczami pyszną kiełbasę, ewentualnie karkówkę lub szaszłyka. I choć mawia się, że lepsze jest wrogiem dobrego, trudno nie odnieść wrażenia, że zasada ta nijak się ma do jedzenia. W naszym cyklu o grillowaniu Jasiek Kuroń przygotował wyjątkowe dania, które z pewnością zachwycą nawet największych smakoszy.

    Lato, a wraz z nim sezon grillowy trwają w najlepsze. Gotowanie na ruszcie, na świeżym powietrzu wielu z nas sprawia niesamowitą frajdę. Nic dziwnego – w końcu zawiera w sobie wszystko, co tak bardzo kochamy: pyszne jedzenie, piękną przyrodę i wolny czas spędzany z bliskimi! W naszym cyklu porad staramy się pokazać, jak można urozmaicić potrawy, które wszyscy znamy i kochamy. Dziś Jasiek Kuroń przygotuje danie, które z pewnością zyska uznanie młodszych biesiadników, a także sałatkę, która oprócz tego, że sama w sobie stanowi świetną przekąskę, to będzie się idealnie komponowała z innymi smakołykami prosto z rusztu.

    Kebab jest jednym z najczęściej jadanych dań na wynos w Polsce. Jednak w wersji domowej również może cieszyć podniebienie. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak zrobić domowy kebab z sałatką coleslaw z młodej kapusty. Sprawdź, jak przygotować to danie.

    Gołąbki to jeden z klasycznych obiadów na polskich stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował pyszne gołąbki wieprzowe bez zawijania z młodą kapustą. Sprawdź, jak przygotować to danie. 

    Trwa sezon na młodą kapustę. W czerwcu można cieszyć się jej pysznym i bogatym smakiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń zaprezentował swoje przepisy na młodą kapustę. Sprawdź, jak przygotować młodą kapustę z jego przepisu.

    Mięso stanowi podstawę wielu dań kuchni polskiej. Aby w pełni cieszyć się ich smakiem, musimy wybrać składniki najlepszej jakości.

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem połączenie nowalijek z mięsem. Jak zrobić kanapkę z grillowanymi szparagami, beszamelem, szynką i serem? Sprawdź przepis Jaśka Kuronia.

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem stawiamy na połączenie nowalijek z mięsem. Jak zrobić zupę botwinkową z tiftelami z jajkiem przepiórczym? Sprawdź przepis Jaśka Kuronia.

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem połączenie nowalijek z mięsem. Jak zrobić polędwiczki wieprzowe faszerowane młodą kapustą pod sosem z serem blue? Sprawdź przepis Jaśka Kuronia.

    Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty, to warzywo znane w kuchni polskiej od XVIII wieku. Jego jadalną częścią jest bulwa. Sprawdź, jak przygotować krem z topinamburu i boczniaków podany z chipsami z jarmużu z przepisu Jaśka Kuronia. 

    Trewal jest bardzo smaczną i chudą rybą, której niemal zupełnie brak ości. Stąd też jest świetnym produktem do przygotowania z niej pasty rybnej. Sprawdź, jak przyrządzić pastę śniadaniową z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi. 

    Roladki z piersi kurczaka lub indyka to doskonały pomysł na obiad. W połączeniu z kozim serem, burakami i jarmużem komponują się idealnie. Sprawdź przepis Jaśka Kuronia, który przedstawił w kuchni Dzień Dobry TVN. 

    Dzień Babci to idealna okazja, aby przygotować dania, których smak pamiętamy z dzieciństwa. Tego zadania podjął się Janek Kuroń. Poznaj przepisy na proziaki, prażuchy, kotlety mielone z zasmażanymi buraczkami, schab w sosie koperkowym i ciasto drożdżowe z jabłkami. Co ugotujesz dziś na obiad?

    Z okazji Dnia Spaghetti Jasiek Kuroń w naszej kuchni przygotowuje różne rodzaje tego pysznego dania. Zobacz, jak powstaje spaghetti carbonara, cacio e pepe , putanesca oraz spaghetti z pesto z jarmużu oraz to z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym. Poznaj sprawdzone przepisy.

    Parzybroda, gulasz szegedyński, fuczki, pickled dog - nazwy tych dań z kiszonek brzmią intrygująco. Jak je przyrządzić? W naszej kuchni pokazuje to Jasiek Kuroń. Wypróbuj jego niezwykłe przepisy.

    Ziemniaki to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych.

    Jak przygotować smaczne i ekonomiczne dania? W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził takie Janek Kuroń. Na naszym stole pojawiły się następujące potrawy: dorsz zawinięty w boczek podanego na szpinaku, podudzia z kurczaka w świeżej żurawinie i rozmarynie, zupa grochowa z piwnym aromatem, a także bowl z pieczoną dynią i tofu.

    Dania z papryki są nie tylko zdrowe, ale także pyszne. Na stole w kuchni Dzień Dobry TVN pojawiły się: piklowane papryki,

    Ziemniaki, grule, kartofle - co z nich przygotować? Poznaj przepisy Jaśka Kuronia na frytki belgijskie z sosem tatarskim, fitfrytki, serowo-boczkowe ziemniaki Hasselback, babkę i ziemniaczki zapiekane w parmezanie. Które danie wybierasz?

    Faworki serowe, pączki serowe oraz zawijaniec z tradycyjnym twarogiem i migdałami - takie pyszności z okazji Tłustego Czwartku przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie.