Sezon na grilla, podobnie jak lato, trwa w najlepsze. Gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją Polaków. Są nawet tacy, którzy twierdzą, że to nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze mocne promienie słońca dotrą na ziemię, w całym kraju rozpoczynają się prawdziwe igrzyska przy ruszcie. Przygotowywanie kiełbasy i karkówki opanowaliśmy do perfekcji, czas więc na urozmaicenie grillowego menu. W Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na dania z rusztu przez całe lato będą się dzielić Marieta Marecka i Jasiek Kuroń. W każdym tygodniu zaproponują potrawy na inną letnią okazję.
Wraz z nadejściem lata w całej Polsce rozpoczął się sezon na spotkania przy grillu. Nie bez powodu mówi się, że przygotowywanie potraw na ruszcie to niemal nasz sport narodowy. W ciągu nadchodzących tygodni zapach pieczonego nad ogniem jedzenia z pewnością będzie nam często towarzyszył. Żeby nieco urozmaicić to wspólne gotowanie na świeżym powietrzu, z Marietą Marecką i Jaśkiem Kuroniem stworzyliśmy – we współpracy z JBB Bałdyga – e-book, w którym znajdziesz wiele przepisów na pyszne dania prosto z grilla.
Piotr Wojtasik i Andrzej Sołtysik zaprosili nad Wisłę szefa kuchni Jaśka Kuronia, aktora Alana Andersza oraz muzyka Antka Smykiewicza, by wzięli udział w konkurencjach związanych z wiosennym gotowaniem na świeżym powietrzu. Kto zwyciężył grillowe rozgrywki?
W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowania do Wielkanocy pełną parą. Swoimi świątecznymi przepisami i poradami podzielił się Jasiek Kuroń. Sprawdź, jak zrobić żurek z tiftelami cielęcymi, pieczeń rzymską, wegański pasztet z ciecierzycy oraz voille au vent z musem chrzanowym, jajkiem i białą kiełbasą.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują warzywa, które usprawniają pracę wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować szybką i efektowną przekąskę - pierożki z warzywami zawijane w papier ryżowy. Sprawdź, jak zrobić to pyszne danie.