Majówka zbliża się wielkimi krokami, więc gwiazdy pokazują nam, jak grillują. Tym razem Piotr Wojtasik odwiedził na Podlasiu siostry Mancewicz. W okolicach Białegostoku cała rodzina prowadzi kompleks gastronomiczno-hotelowy. Dziewczyny oraz kucharz Jasiek Kuroń zaprezentowali w Dzień Dobry TVN pyszne dania z rusztu.
Serce sióstr Mancewicz jest na Podlasiu
Rozalia, Laura i Natalia powitały ekipę Dzień Dobry TVN na Podlasiu. Niedaleko Białegostoku znajduje się ich rodzinny biznes.
- Kiedyś tutaj jako małe dziewczynki zbierałyśmy ziemniaki i owies - powiedziała Natalia Mancewicz.
- Tutaj nic nie było, a teraz na tych 8 hektarach jest aż 21 obiektów. Za nami znajdują się stare koszary carskie, teraz to jest restauracja - dodała Rozalia.
- Każdy budynek musi mieć duszę, więc zgodnie z tą dewizą gościmy tutaj państwa - przyznała Laura.
Siostry, ich brat oraz rodzice razem tworzą to miejsce już prawie 20 lat. - Mama i tata mieli taki piękny plan i wspólnie to rodzinnie zrealizowaliśmy - podkreśliła Laura.
Grillowanie z siotrami Mancewicz i Jaśkiem Kuroniem
W kąciku kulinarnym Jasiek Kuroń oraz Rozalia, Natalia i Laura pokazali pyszne dania, które idealnie nadają się na grilla. Na ich stole znalazły się podlaskie pyszności, m.in. babka ziemniaczana czy ser koryciński
- Na razie wrzuciliśmy na grilla warzywa, mamy bakłażana, cukinię, paprykę i szparagi. Szparagi będą w roli głównej, ale to przed nami. Sparzyłem jeszcze botwinę na chłodnik, dorzucę jeszcze ogórka. Doprawimy jeszcze babkę ziemniaczaną - wskazał Jasiek.
Jakie potrawy stworzyli Kuroń i siostry Mancewicz? Zobacz wideo.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na Player.pl.
Zobacz także:
- Zdrowe, lekkie i smaczne dania, którymi zaskoczysz gości przy grillu
- Z tymi przepisami wyprawisz prawdziwą ucztę. Poznaj grillowe specjały Andrzeja Andrzejczaka
- Grillowe specjały, jakich jeszcze nie próbowałeś. Przepisy Adriana "FOXXA" Owsianika
Autor: Justyna Piąsta
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN