Polacy kochają grillować. Szacuje się, że nawet 80 proc. z nas w najbliższą majówkę przygotuje dania z rusztu. Jednak, aby posiłek był naprawdę smaczny, grill przed rozpaleniem należy bardzo dokładnie wyczyścić. Jak się do tego zabrać? Czy sięgnąć po gotowe detergenty, a może lepszym rozwiązaniem będą te środki, które możemy samodzielnie przygotować w domu? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Małgorzata Świgoń, dziennikarka i autorka poradników.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na Player.pl.
Zobacz także:
- Gadżety, które gwarantują udaną majówkę. Otwieracz do napojów, rozkładany stolik, mini śpiwór i nie tylko...
- Czy Polacy są gotowi na majówkę? Szymon Majewski postanowił to sprawdzić
- Czy można rozpalić grilla na balkonie? Może cię to słono kosztować
Autor: Katarzyna Oleksik
Źródło zdjęcia głównego: Michał Woźniak/East News
podziel się: