Zastanawiasz się, gdzie i pod jakimi warunkami można grillować? Co idealnie sprawdzi się na grilla i jakie dodatki zaserwować? Sprawdź nasz poradnik z okazji Światowego Dnia Grilla.
Jest lato i sezon grillowy trwa w najlepsze. Polecaliśmy już 10 prostych przepisów na dania z grilla, ale tym razem skupimy się wyłącznie na potrawach wegetariańskich. Sprawdź 10 przepisów na wegetariańskie dania z grilla.
W ramach Projektu Zima Bartek Jędrzejak sprawdził, czy da się grilować również wtedy, gdy aura jest nieco chłodniejsza. Do tej kulinarnej aktywności zachęcił go kucharz - Tomasz Leśniak.
Sezon na grilla, podobnie jak lato, trwa w najlepsze. Gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją Polaków. Są nawet tacy, którzy twierdzą, że to nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze mocne promienie słońca dotrą na ziemię, w całym kraju rozpoczynają się prawdziwe igrzyska przy ruszcie. Przygotowywanie kiełbasy i karkówki opanowaliśmy do perfekcji, czas więc na urozmaicenie grillowego menu. W Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na dania z rusztu przez całe lato będą się dzielić Marieta Marecka i Jasiek Kuroń. W każdym tygodniu zaproponują potrawy na inną letnią okazję.
Nie od dziś wiadomo, że grillowanie to niemal nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze promienie słońca rozgrzeją nieco zmarzniętą ziemię, rozpoczyna się biesiadowanie pod gołym niebem. Na ruszt trafia wszystko: od mięsa, przez warzywa, aż po pieczywo. Zanim jednak znów sięgniesz po niezawodną kiełbasę, czy karkówkę, którą od lat przyrządzasz w ten sam sposób - pobierz nasz e-book i sprawdź, jakie dania z grilla lądują na talerzach uczestników programu MasterChef. Wielkie Grillowanie.
Sezon grillowy trwa w najlepsze, a to oznacza, że coraz częściej spotykamy się z przyjaciółmi na świeżym powietrzu i wspólnie biesiadujemy, zajadając się pieczonymi smakołykami.
Rozpoczął się sezon grillowy, więc czas pomyśleć, co można wrzucić na ruszt. Kiełbaski, karkówka czy kaszanka to klasyki, ale kulinarni odkrywcy chcą próbować nowych smaków i eksperymentować z ciekawymi połączeniami.
Piotr Wojtasik i Andrzej Sołtysik zaprosili nad Wisłę szefa kuchni Jaśka Kuronia, aktora Alana Andersza oraz muzyka Antka Smykiewicza, by wzięli udział w konkurencjach związanych z wiosennym gotowaniem na świeżym powietrzu. Kto zwyciężył grillowe rozgrywki?