grillowanie

    grillowanie

    Kiełbasa, kaszanka, kurczak - te mięsa tradycyjnie królują na naszych grillach. Natomiast Sebastian Olma na ruszt wrzucił schab, który przygotował w iście włoskim stylu. - Chcę pokazać Państwu, jak fantastycznie przygotować wieprzowinę, by nie była ona wysmażona, a soczysta - przekonywał kucharz w Dzień Dobry Wakacje.

    Kociołek na ognisko to świetny sposób na przygotowywanie pysznego, letniego jedzenia na świeżym powietrzu. Podobnie jak w przypadku grilla, dania mogą być mięsne lub wegetariańskie. Jaki kociołek wybrać? Co można w nim przyrządzić? Sprawdź porady i proste przepisy.

    Podczas powszechnych latem plenerowych spotkań przy grillu na ruszt trafia już nie tylko kiełbasa czy karkówka. Coraz częściej fani grillowania sięgają po najróżniejsze produkty spożywcze. Eksperymenty na grillu mogą być okazją do nowych, ciekawych, kulinarnych doznań. Sprawdź proste, nietypowe przepisy na dania z grilla. Tym razem w roli głównej owoce.

    Jest lato i sezon grillowy trwa w najlepsze. Polecaliśmy już 10 prostych przepisów na dania z grilla, ale tym razem skupimy się wyłącznie na potrawach wegetariańskich. Sprawdź 10 przepisów na wegetariańskie dania z grilla.

    Marynata do kurczaka z grilla nadaje potrawie wyjątkowego smaku i decyduje o jego soczystości oraz kruchości. Powinna łączyć w sobie odrobinę słodyczy z kwaśnym smakiem i tłuszczem roślinnym. Do marynowania kurczaka doskonale sprawdzi się pikantna marynata z dodatkiem posiekanej papryczki chilli. Jak przygotować kurczaka na grilla?

    Czy istnieje niezawodny przepis na żeberka z grilla? Co zrobić, aby były soczyste i delikatne? Odpowiedzią jest przygotowanie do nich właściwej marynaty, która sprawi, że mięso będzie dosłownie rozpływało się w ustach. Poznaj niezawodne przepisy.

    Grillowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Kto z nas nie lubi spędzać czasu z rodziną czy przyjaciółmi przy ogniu, na którym skwierczą różne rodzaje mięs i warzywa. Tradycyjnie już za początek sezonu grillowego uznaje się długi majowy weekend. Niestety w tym roku nie wszędzie było to możliwe. Władze kilku warszawskich dzielnic wydały bowiem zakaz rozpalania ognisk i grillowania. Co grozi za jego złamanie? O tym rozmawialiśmy z Szymonem Czerwińskim, szefem kuchni i Agnieszką Drozd, Warszawski Alarm Smogowy.

    Wiosna, a wraz z nią dni spędzone na świeżym powietrzu, zbliża się wielkimi krokami. To oznacza także rozpoczęcie sezonu grillowego. Z tej okazji postanowiliśmy porozmawiać z Luciano Luchettim, prowadzącym program "Barbecue na wypasie" (emitowanym na kanale Food Network w środy o 23:15) i prawdziwym pasjonatem grillowania i poprosić, by zdradził nam kilka tajników perfekcyjnego barbecue i opowiedział o pracy na planie.

    Michel Moran zdobył telewizyjną popularność jako juror w programie "MasterChef", z miejsca stając kulinarnym autorytetem dla milionów widzów. Wraz z pierwszymi promieniami wiosennego słońca słynny szef kuchni spojrzał w stronę ogrodu, gdzie wiele osób spędzi nadchodzącą majówkę. Kucharz nawiązał do obowiązkowego elementu długiego weekendu.

    Jak z łatwo dostępnych w domu produktów i ryby wyczarować doskonałe grillowane danie? Z pomocą rusza szybki i banalnie prosty przepis na lucjana czerwonego, inaczej red snappera. Jeśli nie uda się go dostać, to równie doskonale sprawdzi się okoń. Zobacz, w jaki sposób urozmaicić spotkanie przy grillu.

    Wakacje to czas relaksu, zabawy i spędzania czasu na świeżym powietrzu. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie letniego odpoczynku grillowania w towarzystwie najbliższych. Jedną z tych osób jest Piotr Adamczyk, który jak się okazuje jest nie tylko smakoszem potraw z rusztu, ale i mistrzem w ich przyrządzaniu.