Ser to jeden z najbardziej popularnych produktów spożywczych. Świetnie nadaje się na kanapki, uzupełnia też smak wielu potraw. Ale czy jest zdrowy? Czy warto po niego sięgać? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Anna Radowicka, dietetyk, technolog żywności.
W sklepach już dostępny jest rabarbar. Doskonale nadaje się on do ciast, kompotów oraz drożdżówek. Swoim przepisem na te ostatnie w mediach społecznościowych podzielił się Michał "Rozkoszny" Korkosz.
W 11. odcinku najnowszego sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Gorzów Wielkopolski. To właśnie tam znajduje się restauracja "Asia Box", prowadzona przez 34-letniego Adriana. Sprawdź, czy gwieździe TVN udało się pomóc bohaterowi programu.
W jaki sposób wygląda leczenie tych zaburzeń? Jak rozpoznać, że dziecko może zmagać się z tym problemem? O tym w Dzień Dobry TVN dietetyczka i psycholożka Agata Ziemnicka oraz aktorka Monika Miller.
Po świątecznym biesiadowaniu czas na ulgę dla żołądka. Z pomocą przyszła do nas Ziołowa Królowa. Agnieszka Skowerska, autorka książki "Zioła mają moc" opowiedziała nam, jak przygotować zbawienne dla naszych brzuchów napary, odwary.
"Daquise" to najstarsza polska restauracja w Londynie. W lokalu jadali m.in. Jeremy Clarkson, Hugh Grant czy kuzyn królowej Elżbiety II, książę Edward. Jakie dania zamówili ci znani goście?
Młoda kobieta mogła przypłacić życiem rutynowy dzień w swojej pracy. Dostarczając zamówienie do jednego z domów, natknęła się na wychodzącego spod samochodu aligatora.
Milena Nosek, dietetyczka kliniczna, zwróciła uwagę, że producenci często umieszczają na opakowaniach hasła takie jak "bez glutenu", "bez cukru", "z mniejszą zawartością tłuszczu", co jednak nie zawsze oznacza, że produkt jest zdrowy. Wiele tak zwanych fit przekąsek to tak naprawdę ziemniaczki smażone w tłuszczu. Warto więc zwracać uwagę na skład produktu, a nie tylko na kuszące hasła na opakowaniu. O czym jeszcze należy pamiętać podczas zakupów?