Podawane w szpitalach posiłki to coś, co od dawna wzbudza wśród pacjentów wiele kontrowersji. Okazuje się jednak, że nie każda placówka medyczna serwuje swoim podopiecznym wątpliwej jakości dania.
18 września obchodzimy Dzień Cheeseburgera. Z tej okazji Laura i Karol Mikulec z Nowego Sącza zjawili się u nas i przed studiem rozdawali przechodniom smaczne przekąski.
Choć jedzenie w proszku czy w płynie nie jest niczym nowym, to od pewnego czasu na rynku można znaleźć pełnowartościowe posiłki serwowane właśnie w takiej formie. Czy warto sięgać po takie produkty?
Walczą z nadwagą, kochają jedzenie, borykają się z pokusami - Grzegorz i Bartek mają problemy z utrzymaniem prawidłowej wagi. W ich historii znajdziemy wiele cennych wskazówek i przestrogi dla tych, którzy również zdecydowali się na walkę z nadmiarem kilogramów.
Ser to jeden z najbardziej popularnych produktów spożywczych. Świetnie nadaje się na kanapki, uzupełnia też smak wielu potraw. Ale czy jest zdrowy? Czy warto po niego sięgać? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Anna Radowicka, dietetyk, technolog żywności.
W sklepach już dostępny jest rabarbar. Doskonale nadaje się on do ciast, kompotów oraz drożdżówek. Swoim przepisem na te ostatnie w mediach społecznościowych podzielił się Michał "Rozkoszny" Korkosz.
W 11. odcinku najnowszego sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Gorzów Wielkopolski. To właśnie tam znajduje się restauracja "Asia Box", prowadzona przez 34-letniego Adriana. Sprawdź, czy gwieździe TVN udało się pomóc bohaterowi programu.
W jaki sposób wygląda leczenie tych zaburzeń? Jak rozpoznać, że dziecko może zmagać się z tym problemem? O tym w Dzień Dobry TVN dietetyczka i psycholożka Agata Ziemnicka oraz aktorka Monika Miller.