Na plaży w Dźwirzynie powstała kulinarna sensacja – "cross dog" łączy tradycyjne polskie składniki z estetyką i smakiem rodem z Azji. Reporter Dzień Dobry TVN sprawdził, na czym polega fenomen nowego przysmaku. Sprawdź, czy sam byś się skusił.
Burgery i steki to dania, które powszechnie uważa się za dość skomplikowane do przygotowania. Pascal Brodnicki i Sebastian Olma udowadniają, że jest zupełnie inaczej. Kucharze pokazali nam szybki i smaczny sposób na mięsne wariacje.
Grillowanie to nie tylko popularny sposób spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale również forma przygotowywania posiłków, która przy odpowiednim podejściu może sprzyjać zdrowiu. Zwłaszcza wiosną i latem, gdy pogoda zachęca do jedzenia na zewnątrz, na działkach i w ogrodach unosi się dobrze znany aromat pieczonej kiełbasy, mięsa czy warzyw. Niestety, w przypadku tradycyjnych grilli opalanych węglem drzewnym oprócz przyjemnych zapachów pojawia się także drażniący dym i trudność w kontrolowaniu temperatury.
Trudno jest wyobrazić sobie majówkę bez grilla. Tym razem kamery Dzień Dobry TVN odwiedziły Ewę Srebejko i Mieczysława Hryniewicza, by dowiedzieć się, jakie grillowane potrawy są ich ulubionymi.
Jak wygląda klasyczna uczta grillowa? Najczęściej na naszych stołach pojawiają się różne gatunki mięs, pełne witamin dodatki w postaci pieczonych i surowych warzyw, aromatyczne sosy, a do tego zajadamy się jeszcze pieczywem. Świeże bułki, bagietki czy chleby z chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim środkiem to coś, bez czego wielu z nas nie wyobraża sobie posiłku.
Lato w pełni, a co za tym idzie, sezon grillowy trwa w najlepsze. Nic nie smakuje lepiej niż soczyste steki, aromatyczne kiełbaski i warzywa z grilla, prawda? Jeśli jesteś fanem grillowania, mamy dla Ciebie coś specjalnego – nasz nowy e-book pełen porad, które zamienią Twoje grillowanie w prawdziwą ucztę! Razem z Marietą Marecką i Davidem Gaboriaudem przygotowaliśmy też dla Ciebie wyjątkowe przepisy – musisz je wypróbować razem z Twoimi bliskimi!
Grill to nieodzowny element każdej majówki. A jak wygląda BBQ w amerykańskim wydaniu? O tym opowiedziała Ewa Sama, Polka żyjąca w Miami. Ewa jest również miłośniczką pysznej kuchni, co udowodniła na warszawskiej plaży nad Wisłą.
Nie tylko Polacy kochają grillować. Ten sposób przygotowywania posiłków cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Wśród amatorów grillowania są osoby, które podjęły się bicia rekordów, np. w najdłuższym grillowaniu. Jakie jeszcze rekordy udało się ustanowić?