Wiosenne szaleństwo na grillu
Początek weekendu warto rozpocząć od przygotowań do majówkowego grilla. Andrzej Sołtysik i Piotr Wojtasik spotkali się nad Wisłą z Jaśkiem Kuroniem, by omówić najciekawsze przepisy na wiosenne spotkania przy ruszcie. Kucharz zaproponował wyraziste smaki do grillowanych przysmaków: roladek z bakłażana z twarożkiem, burgerów i szaszłyków.
Kolejnym wyzwaniem, do którego Andrzej i Piotrek zaprosili gości Dzień Dobry TVN, było składanie grilla na czas. Oprócz naszych dziennikarzy, w konkurencji wzięli udział Alan Andersz i Antek Smykiewicz. Alan od pewnego czasu profesjonalnie zajmuje się obróbką metalu. Jak przyznał, w przeszłości miał doświadczenie we własnoręcznym spawaniu grilla.
- Robiłem kiedyś kratkę na grilla na szybko. Dochodzisz do takiego momentu, że możesz wszystko zrobić, naprawdę dużo rzeczy. [...] Uwielbiam to robić – stwierdził.
Ostatecznie konkurencję zwyciężył Piotr Wojtasik, który był najsprawniejszym z biorących udział w konkursie.
Konkurs na dekorację kiełbaski
Kolejną konkurencją, w której goście Dzień Dobry TVN się zmierzyli, było dekorowanie kiełbasek przy pomocy keczupu, musztardy i majonezu.
- Myślę, że tak oszczędnie w formie. Tu mamy jakbyśmy się przenieśli do muzeum w Koniakowie, z koronkami. Tutaj jest minimalizm, ale piękny – komentował pracę zawodników Jasiek Kuroń.
Według kucharza zwycięzcą został ponownie Piotr Wojtasik, jednak doceniony również został Alan Andersz.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Rozpalacz, podpałkowy czy konsument? Na grillu każdy gra istotną społeczną rolę
- Wiosenne czyszczenie grilla. O czym należy pamiętać? Poznaj domowe sposoby
- Gadżety przydatne do grillowania. "Łatwe, proste i przyjemne"
Autor: Zofia Wierzcholska
Źródło zdjęcia głównego: DDTVN