Materiał promocyjny

"Wakacyjne grillowanie ze smakiem". Nowy cykl na antenie Dzień Dobry TVN

Wakacyjne grillowanie ze smakiem
Wakacyjne grillowanie ze smakiem
Źródło: Piotr Mizerski
Sezon na grilla, podobnie jak lato, trwa w najlepsze. Gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją Polaków. Są nawet tacy, którzy twierdzą, że to nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze mocne promienie słońca dotrą na ziemię, w całym kraju rozpoczynają się prawdziwe igrzyska przy ruszcie. Przygotowywanie kiełbasy i karkówki opanowaliśmy do perfekcji, czas więc na urozmaicenie grillowego menu. W Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na dania z rusztu przez całe lato będą się dzielić Marieta Marecka i Jasiek Kuroń. W każdym tygodniu zaproponują potrawy na inną letnią okazję.

"Wakacyjne grillowanie ze smakiem"

Kiedy za oknem świeci piękne słońce i temperatura jest naprawdę przyjemna, chętnie spędzamy czas na świeżym powietrzu. Piękna aura sprzyja także organizacji różnego rodzaju spotkań z rodziną i przyjaciółmi, czy krótkim wypadom na łono natury. Właśnie na tych okazjach razem z marką JBB Bałdyga postanowiliśmy się skupić w najnowszym cyklu, który już od dziś oglądać można na antenie Dzień Dobry TVN. Przez kolejne tygodnie (będziemy się spotykać w każdą niedzielę) nasi kucharze, Marieta Marecka i Jasiek Kuroń wezmą na warsztat różne okazje, na które przygotowujemy posiłki. Podpowiedzą, co przygotować na spotkanie z przyjaciółmi, ognisko, na piknik, co podać na kinderbalu i podczas garden party, co ugotować pod namiotem i czym delektować się podczas leniwego śniadania w ogrodzie. Koniecznie bądźcie z nami, żeby nie przegapić żadnego materiału.

>>Pobierz bezpłatny e-book

"Wakacyjne grillowanie ze smakiem". Co wrzucić na ruszt?

Nie ulega wątpliwości, że nawet najlepszy przepis swój wyjątkowy smak zawdzięcza dobrej jakości składnikom. W ofercie marki JBB Bałdyga znalazło się wiele produktów, które wprost idealnie nadają się do przygotowywania na ruszcie. Jeśli więc, oprócz bardziej wymyślnych dań, chcecie zaserwować swoim gościom grillowe klasyki, koniecznie zaopatrzcie się na przykład w:

  • Kiełbasę z karkówką JBB Bałdyga – smakuje dobrze na zimno, ale dzięki obecności karkówki jest wręcz idealna na grillowe uczty oraz na ognisko. Dzięki apetycznym kawałkom mięsa ma wyjątkową strukturę, którą z pewnością docenią smakosze.
  • Kaszankę gryczaną JBB Bałdyga – bez wątpienia to grillowy klasyk. Przepyszna w klasycznym wydaniu: na gorąco w towarzystwie cebuli, ale świetnie sprawdza się też w nieco bardziej nowoczesnym wydaniu, na przykład jako element farszów.
  • Kiełbaski bekonowo-serowe JBB Bałdyga - znakomite rozwiązanie na rodzinne śniadanie, ale także na wieczorne spotkanie z bliskimi. Możesz cieszyć się ich smakiem, przyrządzając je na grillowym ruszcie i delektować się przepysznym smakiem bekonu i sera Radamer
  • Kiełbaski białe koktajlowe JBB Bałdyga – miłośnicy białej kiełbasy także znajdą wśród propozycji JBB Bałdyga coś dla siebie. Koktajlowe kiełbaski białe z wyraźnym aromatem majeranku to z pewnością coś, co miło zaskoczy gości podczas przyjęcia.
  • Kiełbasę swojska z cielęciną JBB Bałdyga „Masarnia u Józefa” - świetna propozycja nie tylko na grillowe popołudnie z przyjaciółmi, ale świetnie sprawdzi się także jako dodatek do dań na ciepło, czy w roli zimnej przekąski. Z pewnością zasmakuje szczególnie tym osobom, które lubią wyraźne czosnkowe nuty.
Materiał promocyjny
podziel się: