Jak zrobić zapiekane klopsiki w korzennym sosie pomidorowym, cienkie plastry schabu w sosie z suszonych śliwek oraz polędwiczki wieprzowe długo pieczone, podane z polskim cumberlandem?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Jak zrobić ratatouille, foccacię, faszerowane bułeczki i zupę z soczewicy?
Jak zrobić quesadillę z omletem francuskim i szynką, bułeczki bao z kiełbasą, domowy kebab ze świeżymi warzywami i krakowską suchą oraz buschettę z szynką?
Nie tylko ketchup i musztarda dobrze współgrają ze smakołykami z rusztu. Wystarczy kilka składników, by ekspresowo stworzyć pyszne i aromatyczne sosy z dodatkiem świeżych ziół, wyrazistego czosnku i kremowego majonezu.
Jak zrobić sałatkę z komosy ryżowej, pieczone bakłażany z migdałami i ziołami, a także tartę z botwinką?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Oto przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować śniadaniowe potrawy z Włoch, Francji, Anglii i Norwegii.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Wypróbuj przepisy na faszerowane i smażone jajka z szynką oraz boczkiem, wielkanocny placek włoski, pieczeń z białą kiełbasą oraz sałatkę z kiełbasą i ziemniakami.
Sprawdź przepisy na stronie Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Poznaj przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Aby urządzić ucztę, która zachwyci najmłodszych, wystarczy odrobina kreatywności. Jakie potrawy podać na przyjęciu?
Kiedy już wszyscy wygodnie rozsiądą się na kocu, można podać im smaczne przekąski, które łatwo chwycić w rękę i zjeść bez użycia sztućców.
Jak podkreślić smak pieczonej kiełbasy?
Lato to idealna pora by spędzać czas na świeżym powietrzu. Jeszcze przyjemniej jest celebrować te momenty w gronie najbliższych, przy wspólnym posiłku.
Sezon na grilla, podobnie jak lato, trwa w najlepsze. Gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją Polaków. Są nawet tacy, którzy twierdzą, że to nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze mocne promienie słońca dotrą na ziemię, w całym kraju rozpoczynają się prawdziwe igrzyska przy ruszcie. Przygotowywanie kiełbasy i karkówki opanowaliśmy do perfekcji, czas więc na urozmaicenie grillowego menu. W Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na dania z rusztu przez całe lato będą się dzielić Marieta Marecka i Jasiek Kuroń. W każdym tygodniu zaproponują potrawy na inną letnią okazję.
Wraz z nadejściem lata w całej Polsce rozpoczął się sezon na spotkania przy grillu. Nie bez powodu mówi się, że przygotowywanie potraw na ruszcie to niemal nasz sport narodowy. W ciągu nadchodzących tygodni zapach pieczonego nad ogniem jedzenia z pewnością będzie nam często towarzyszył. Żeby nieco urozmaicić to wspólne gotowanie na świeżym powietrzu, z Marietą Marecką i Jaśkiem Kuroniem stworzyliśmy – we współpracy z JBB Bałdyga – e-book, w którym znajdziesz wiele przepisów na pyszne dania prosto z grilla.
Lody można nie tylko od razu zjeść, ale też z powodzeniem wkomponować w kilkuskładnikowe desery. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Marieta Marecka. Jak zrobić milk shake z lodami, mrożoną kawę, mrożoną roladę biszkoptową z lodami i chrupiące lody w posypce z płatków i florentynką? Sprawdź przepisy.