O tym, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia nie trzeba już nikogo, mam nadzieję, przekonywać. Powtarzane do znudzenia porzekadło potwierdzają też badania naukowe. Warto pamiętać, że ważny jest nie tylko sam fakt zjedzenia śniadania, ale także jakość posiłku.
Lato to niewątpliwie pora roku, która sprzyja organizacji spotkań na świeżym powietrzu. Piękna pogoda i wyjątkowo bujna roślinność wydają się idealnymi okolicznościami dla przyjęcia w ogrodzie. Jak je zorganizować, żeby pozostało w pamięci gości na długo?
Miło spędzony czas dopełni smaczne jedzenie z grilla.
Kiedy już wszyscy wygodnie rozsiądą się na kocu, można podać im smaczne przekąski, które łatwo chwycić w rękę i zjeść bez użycia sztućców.
Sezon na grilla, podobnie jak lato, trwa w najlepsze. Gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją Polaków. Są nawet tacy, którzy twierdzą, że to nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze mocne promienie słońca dotrą na ziemię, w całym kraju rozpoczynają się prawdziwe igrzyska przy ruszcie. Przygotowywanie kiełbasy i karkówki opanowaliśmy do perfekcji, czas więc na urozmaicenie grillowego menu. W Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na dania z rusztu przez całe lato będą się dzielić Marieta Marecka i Jasiek Kuroń. W każdym tygodniu zaproponują potrawy na inną letnią okazję.
Wraz z nadejściem lata w całej Polsce rozpoczął się sezon na spotkania przy grillu. Nie bez powodu mówi się, że przygotowywanie potraw na ruszcie to niemal nasz sport narodowy. W ciągu nadchodzących tygodni zapach pieczonego nad ogniem jedzenia z pewnością będzie nam często towarzyszył. Żeby nieco urozmaicić to wspólne gotowanie na świeżym powietrzu, z Marietą Marecką i Jaśkiem Kuroniem stworzyliśmy – we współpracy z JBB Bałdyga – e-book, w którym znajdziesz wiele przepisów na pyszne dania prosto z grilla.