Wraca szkoła, a razem z nią odwieczny problem - co dać dziecku w lunchboksie do plecaka, by nie chciało sięgać po niezdrowe przekąski? Mamy na to rozwiązanie, które wcale nie jest czasochłonne i każdy rodzic bez problemu może je przygotować w domu. Sprawdź przepisy Aleksandry Juszkiewicz.
Jak zrobić krem kawowo-czekoladowy, z kruszonką orzechową i konfiturą porzeczkową, panna cottę kawową z karmelizowanymi śliwkami, kawowy sernik baskijski ze słonym karmelem, a także frappuccino "Kokosowo-karmelowa przyjemność"?
Jak zrobić kofty w kolorowym sosie, ziemniaki z grzybami w zielonym sosie, prosty makaron z fasolką szparagową, serem, czarnym pieprzem i grzankami, a także brzoskwiniowe amore?
Jak zrobić ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką, tartę rabarbarową z bezą włoską, a także szybki mus z białej czekolady, z pieczonym rabarbarem i kruszonką migdałową?
Sprawdź, jak zrobić babeczki marchewkowe z kremem, zielono-różowe wiosenne ciasteczka, ciasteczka maślane z dżemem malinowym, chia pudding z kremem mango, a także tiramisu truskawkowe.
Noc z ceremonią wręczenia Oscarów to wyjątkowa okazja, która inspiruje nie tylko miłośników kina, ale także pasjonatów kulinarnych. W związku z tym Bartek Boratyn przygotował przepisy na hollywoodzkie desery, które pozwolą każdemu poczuć się jak gwiazda filmowa.
Kruche ciasto parzone, aksamitny krem w środku i błyszcząca polewa na wierzchu – to oczywiście eklerki. Klasyczny francuski deser, który podbił serca na całym świecie, za sprawą Bartka Boratyna zagości w naszej kuchni.