Jak zrobić brownie z kremem orzechowym, sernik z masłem orzechowym oraz brioche z kremem orzechowym?
Sprawdź, jak zrobić gofry z kremem orzechowym, cake popy i tiramisu z kremem orzechowym.
Jak zrobić torcik sernikowo-malinowy, naleśniki z frużeliną oraz Panna Cottę z marakują i mango?
Sprawdź, jak przyrządzić baskijski skyrnik mango, pistacjankę malinową oraz karmelizowaną dynię z dipem z tofu.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Jak zrobić tartę kawową z białą czekoladą, deser lodowy z kawą i wiśniami na ciepło oraz chili con karne z dodatkiem kawy?
Jak zrobić ciasto drożdżowe, mini serniczki i zapiekane croissanty z truskawkami?
Jak zrobić truskawkowe tiramisu, tartę z malinami i inne pyszności z sezonowymi owocami?
Jak zrobić ciasto na kawowym spodzie, krem cappuccino z truskawkami, kawowy sernik i latte na zimno z lodami malinowymi?
Sprawdź jak przyrządzić Bolo de Mel, Pastel de Nata i bułeczki z masą kokosową.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Doby TVN.
Sprawdź, jak przyrządzić budyń włoski, galaretkę z napoju kokosowego oraz zapiekane ciasto jabłkowe.
Sprawdź przepisy na tiramisu, espresso brownie i ciasto kawowe.
Święto łasuchów (tłusty czwartek) już jutro. Zgodnie z tradycją, każdy z nas w tym dniu powinien skosztować pączka, faworka lub innego deseru.
Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Które słodkości uznano za najlepsze?
Tapioka to kasza z manioku, która jest podstawowym składnikiem kuchni krajów Ameryki Południowej i Afryki. Jakie desery można z niej przygotować?
Pochodzące z Beskidu Żywieckiego Justyna i Dorota “Pszczółki” dzielą się swoimi słodkimi przepisami w wielu miejscach, również w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić miodowe ciasteczka z konfiturą wiśniową, roladę miodową z kremem malinowym i mus miodowy z karmelizowanym ananasem? Sprawdź przepisy.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Krem pâtissière to doskonały pomysł na prosty i pyszny deser. Konsystencją przypomina budyń, jednak smakuje o wiele lepiej.
Anna Drozd tworzy desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale także nad wyraz oryginalnym wyglądem.
Kuchnia argentyńska słynie z wołowiny i steków. Będąc w Buenos Aires lub innym argentyńskim mieście, trzeba spróbować befsztyku z grilla, klasycznej parillady czy sznycla milanesa. Do tego koniecznie wino tino. Nie tylko wołowina argentyńska warta jest skosztowania. Warto skusić się na choripan con chimichurri, czyli kiełbaski z chorizo lub argentyńskie pierożki sorrentinos. Oczywiście nie można zapominać o deserach – ciasteczka alfajones lub lody z masą krówkową to tylko przykłady niezliczonych argentyńskich słodkości.
Desery z jabłkami osłodzą zimne jesienne dni. W kuchni Dzień Dobry TVN ambasadorka Szlachetniej Paczki, Marieta Marecka przygotowała kilka z nich: szarlotkę z kruszonką, duszone jabłka oraz piernikowe crumble z owocami.
Liczi ze względu na swoje właściwości, wartości odżywcze, a przede wszystkim smak staje się coraz popularniejsze w naszym kraju. Dowiedz się, czym jest liczi, jak je obrać, jak jeść oraz jakie zastosowanie i właściwości posiada
W gorące dni ciężko nam pracować i gotować, a także jeść. Brak apetytu można obejść dzięki pysznym przekąskom. Hitem wśród letnich smakołyków są mrożone jogurty z owocami. Smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Nadają się zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Jak je wykonać?
Daria Ładocha jest jedną z najpopularniejszych ekspertek od zdrowego żywienia w Polsce. W mediach społecznościowych chętnie dzieli się z internautami sprawdzonymi przepisami i kulinarnymi radami. Teraz podpowiedziała, jak dbać o swój metabolizm.
Jagodzianki, zwłaszcza te po brzegi wypełnione jagodami to chyba jeden z najbardziej popularnych letnich wypieków. Leśne owoce zapewniają im niepowtarzalny smak, a miękkie drożdżowe ciasto przywodzi na myśl tradycyjną kuchnię polską. Czy można chcieć czegoś więcej? Tak, jeżeli zależy nam na utrzymaniu odpowiedniej wagi. Jagodzianki możemy bowiem przyrządzić w standardowy sposób bądź też zdecydować się na ich niskokaloryczną wersję. Sprawdź nasze przepisy.
Większość lodów i sorbetów produkowana jest z proszku lub pasty z dodatkiem emulgatorów i stabilizatorów, które mogą zawierać gluten. Dodatkowym źródłem glutenu są wafelki do lodów, a także wszelkiego rodzaju ciasteczka dodawane do niektórych smaków. Lody z dodatkiem glutenu nie powinny być spożywane przez osoby będące na diecie bezglutenowej. W tej sytuacji odpowiednim rozwiązaniem są lody z symbolem Przekreślonego Kłosa, oznaczającego produkt bez glutenu.