Urządzając grilla na świeżym powietrzu, mamy duże pole do popisu. Możemy upiec różne gatunki kiełbas JBB Bałdyga, mięsa, a także kolorowe i pełne witamin warzywa. Do tego warto dopasować smakowite i aromatyczne sałatki oraz przekąski, które będą rewelacyjnym dodatkiem do potraw na ciepło.
Jesteś miłośnikiem słodko-słonych smaków? A może masz ochotę wprowadzić odrobinę słodyczy do swoich dań i zestawić ją z wytrawnymi produktami? Jeśli tak, to ten odcinek kulinarnej serii jest dla ciebie!
Soczyste kawałki kiełbas JBB Bałdyga, szaszłyki czy aromatyczne warzywa z rusztu można serwować nie tylko z chlebem, bułkami czy pitami. Warto eksperymentować z dodatkami i zamiast pieczywa podać przekąski, które będą świetnie się komponować z gorącymi pysznościami z grilla. Jak je przygotować?
Jak wygląda klasyczna uczta grillowa? Najczęściej na naszych stołach pojawiają się różne gatunki mięs, pełne witamin dodatki w postaci pieczonych i surowych warzyw, aromatyczne sosy, a do tego zajadamy się jeszcze pieczywem. Świeże bułki, bagietki czy chleby z chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim środkiem to coś, bez czego wielu z nas nie wyobraża sobie posiłku.
Nie tylko ketchup i musztarda dobrze współgrają ze smakołykami z rusztu. Wystarczy kilka składników, by ekspresowo stworzyć pyszne i aromatyczne sosy z dodatkiem świeżych ziół, wyrazistego czosnku i kremowego majonezu.
Jak zrobić marynaty do mięsa, domowy kebab, pyszne skrzydełka z kurczaka i grillowane warzywa?
Lato w pełni, a co za tym idzie, sezon grillowy trwa w najlepsze. Nic nie smakuje lepiej niż soczyste steki, aromatyczne kiełbaski i warzywa z grilla, prawda? Jeśli jesteś fanem grillowania, mamy dla Ciebie coś specjalnego – nasz nowy e-book pełen porad, które zamienią Twoje grillowanie w prawdziwą ucztę! Razem z Marietą Marecką i Davidem Gaboriaudem przygotowaliśmy też dla Ciebie wyjątkowe przepisy – musisz je wypróbować razem z Twoimi bliskimi!
Jak zrobić marynatę do karkówki, faszerowane papryczki i kebab z grilla?
Grill to nieodzowny element każdej majówki. A jak wygląda BBQ w amerykańskim wydaniu? O tym opowiedziała Ewa Sama, Polka żyjąca w Miami. Ewa jest również miłośniczką pysznej kuchni, co udowodniła na warszawskiej plaży nad Wisłą.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź jak przyrządzić pastę z koziego sera, grzankę z sosem pistacjowym, sałatkę z awokado i wyjątkowe dipy.
Sprawdź jak przyrządzić kremowy serek a la tzatziki, papryki faszerowane serem i rustykalną tartę.
Sprawdź, jak zrobić pyszne mięsno-warzywne dania z grilla.
O tym, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia nie trzeba już nikogo, mam nadzieję, przekonywać. Powtarzane do znudzenia porzekadło potwierdzają też badania naukowe. Warto pamiętać, że ważny jest nie tylko sam fakt zjedzenia śniadania, ale także jakość posiłku.
Lato to niewątpliwie pora roku, która sprzyja organizacji spotkań na świeżym powietrzu. Piękna pogoda i wyjątkowo bujna roślinność wydają się idealnymi okolicznościami dla przyjęcia w ogrodzie. Jak je zorganizować, żeby pozostało w pamięci gości na długo?
Lato to idealna pora by spędzać czas na świeżym powietrzu. Jeszcze przyjemniej jest celebrować te momenty w gronie najbliższych, przy wspólnym posiłku.
Sezon na grilla, podobnie jak lato, trwa w najlepsze. Gotowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą pasją Polaków. Są nawet tacy, którzy twierdzą, że to nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze mocne promienie słońca dotrą na ziemię, w całym kraju rozpoczynają się prawdziwe igrzyska przy ruszcie. Przygotowywanie kiełbasy i karkówki opanowaliśmy do perfekcji, czas więc na urozmaicenie grillowego menu. W Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na dania z rusztu przez całe lato będą się dzielić Marieta Marecka i Jasiek Kuroń. W każdym tygodniu zaproponują potrawy na inną letnią okazję.
Wraz z nadejściem lata w całej Polsce rozpoczął się sezon na spotkania przy grillu. Nie bez powodu mówi się, że przygotowywanie potraw na ruszcie to niemal nasz sport narodowy. W ciągu nadchodzących tygodni zapach pieczonego nad ogniem jedzenia z pewnością będzie nam często towarzyszył. Żeby nieco urozmaicić to wspólne gotowanie na świeżym powietrzu, z Marietą Marecką i Jaśkiem Kuroniem stworzyliśmy – we współpracy z JBB Bałdyga – e-book, w którym znajdziesz wiele przepisów na pyszne dania prosto z grilla.
Nie od dziś wiadomo, że grillowanie to niemal nasz sport narodowy. Kiedy tylko pierwsze promienie słońca rozgrzeją nieco zmarzniętą ziemię, rozpoczyna się biesiadowanie pod gołym niebem. Na ruszt trafia wszystko: od mięsa, przez warzywa, aż po pieczywo. Zanim jednak znów sięgniesz po niezawodną kiełbasę, czy karkówkę, którą od lat przyrządzasz w ten sam sposób - pobierz nasz e-book i sprawdź, jakie dania z grilla lądują na talerzach uczestników programu MasterChef. Wielkie Grillowanie.