Redaktorka Karolina Kalatzi spotkała się w kuchni Dzień Dobry TVN z miłośnikiem Włoch, czyli reporterem Piotrem Wojtasikiem.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Nasza wiedza na temat potraw arabskich ogranicza się zazwyczaj do kebabów lub falafeli jedzonych w osiedlowej budce. Tymczasem syryjska kuchnia narodowa zachwyca różnorodnością smaków i aromatów. Pokochają ją przede wszystkim wegetarianie, ale i wielbiciele niepowtarzalnych połączeń smakowych.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Matteo Brunetti i dania z ogórka. Kucharz aktualnie zajmuje się medialnym gotowaniem i tworzy proste i szybkie przepisy, które można znaleźć na TikToku.
Trewal jest bardzo smaczną i chudą rybą, której niemal zupełnie brak ości. Stąd też jest świetnym produktem do przygotowania z niej pasty rybnej. Sprawdź, jak przyrządzić pastę śniadaniową z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi.
Dania z Półwyspu Apenińskiego należą do ulubionych potraw Polaków. W kuchni Dzień Dobry TVN niezawodna Cristina Catese przygotowała dla nas: spaghettoni z sosem all'amatriciana, pastę alla norma, a także spatzle tirolesi ze śmietaną, boczkiem i parmigiano reggiano.
Sprawdź, jakie właściwości zdrowotne, lecznicze i odżywcze ma ciecierzyca. Dowiedz się ponadto, ile kalorii ma ciecierzyca, jak smakuje i z czym można ją podawać.
Orientalna kuchnia staje się coraz popularniejsza również w naszym kraju. Coraz częściej eksperymentujemy z przepisami, używamy wcześniej nieznanych nam składników i przypraw. Jednym z mało znanych produktów jest harissa, czyli must have każdego fana ostrych posiłków. Już jedna łyżeczka tej przyprawy dodana do mięsa lub zupy zmienia diametralnie smak potrawy, sprawia, że jest bardziej wyrazista.
Czym jest tzw. "pasta" i dlaczego akurat historia o fanatyku wędkarstwa przekonała Michała Tylkę, do stworzenia na jej podstawie, scenariusza do filmu krótkometrażowego? Jak to się stało, że do projektu dołączył Piotr Cyrwus i czy panowie znają się na wędkarstwie?
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Jan Kuroń i pyszne i szybkie w przygotowaniu pasty! Nie będą to jednak zwyczajne pasty - bloger Tomasz Czajkowski postanowił dodać do nich magiczny składnik. Jak im poszło? Nad sytuacją czuwał dziennikarz Dzień Dobry Wakacje Mateusz Hładki. Wypróbuj przepisy na pasty z magicznym składnikiem w swojej kuchni: babie ghanoush, Paście z zielonego groszku z miętą i mascarpone oraz dipie pomidorowo-śliwkowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały makarony. Andrzej Polan przygotował z nich pożywne pasty, które świetnie sprawdzą się w grudniowe, zimne dni. Na stole pojawiły się: makaron kolorowy z papryką pieczoną, marchewką i cukinią; makaron serowy na zupie z owoców polskich; makaron zapiekany z szynką, groszkiem i grzybami oraz makaron pełnoziarnisty z indykiem i ostrą kiełbasą. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN królują makarony. Blogerka kulinarna Daria Ładocha vel Mamałyga przygotowała pasty: kokardki z pieczonym łososiem, makaron w sosie paprykowym oraz makaron pełnoziarnisty z dynią. Skorzystajcie z jej przepisów!
Ewelina Wojtasik prowadzi blog kulinarny i uwielbia gotować! W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pasty do smarowania pieczywa - z dyni, z pomidorów i z zielonego groszku. Wspaniała alternatywa dla gotowych "mazideł". Smacznego!
Mafijne klopsiki, tiramisu, krewetki i bruschetty - czyli prawdziwie włoskie smaki w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował: Tomek Woźniak
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Zdrowia Jamy Ustnej. Każdy wie, że dbając o zęby dba także o swój cały organizm. Te zepsute mają ogromny wpływ na funkcjonowanie narządów wewnętrznych. W kawiarence TVN Cafe zapytaliśmy prezydenta PTS prof. Bartłomieja Lostera, jak Polacy wyglądają od środka?
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika i Maciej przedstawili dziś przepisy na makarony z pysznymi sosami. Sprawdźcie czy, któraś propozycja trafiła w wasz gust?
Na naszą skrzynkę ddtvn@tvn.pl przyszedł e-mail od młodej mamy, która karmi piersią, z prośbą, by w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowano potrawy bez jaj i mleka, bo jej kilkumiesięczna córeczka uczulona jest na mleko, a także na jajka i konserwanty. W odpowiedzi na prośbę Pani Ani z Gdańska Maciej Szaciłło wraz z córką Karoliną przygotował potrawy bez jaj i mleka.